JulieKarla
  • Sunde Opskrifter
    • Morgenmad
      • Æg
      • Grød
      • Hverdag
      • Sødt
    • Frokost
      • Lette retter
      • Salater
      • Snacks og dips
    • Aftensmad
      • Fisk
      • Lam, okse- og svinekød
      • Pizza og Pasta
      • Vegetar
      • Vildt og Fugl
    • Brød
      • Knækbrød og Kiks
      • Sødt brød
    • Inspiration
      • Anmeldelser
      • Jul
      • Julie Karla
      • Karlas Nordic Baby
      • Rejser
    • Søde sager
      • Blandet Godt
      • Kager
      • Pandekager
      • Syltning
  • Kogebøger
  • Om Mig
  • Samarbejde
  • Presse
  • Rejseblog
  • Kontakt

JulieKarla

  • Sunde Opskrifter
    • Morgenmad
      • Æg
      • Grød
      • Hverdag
      • Sødt
    • Frokost
      • Lette retter
      • Salater
      • Snacks og dips
    • Aftensmad
      • Fisk
      • Lam, okse- og svinekød
      • Pizza og Pasta
      • Vegetar
      • Vildt og Fugl
    • Brød
      • Knækbrød og Kiks
      • Sødt brød
    • Inspiration
      • Anmeldelser
      • Jul
      • Julie Karla
      • Karlas Nordic Baby
      • Rejser
    • Søde sager
      • Blandet Godt
      • Kager
      • Pandekager
      • Syltning
  • Kogebøger
  • Om Mig
  • Samarbejde
  • Presse
  • Rejseblog
  • Kontakt

Græskar bygotto

af Julie Karla oktober 10, 2014
Skrevet af Julie Karla oktober 10, 2014

Græskar hører sig efteråret til, og kan man finde en bedre måde at bruge den cremede grøntsag på end i en bygotto som denne? Det skulle måske lige være i en Sund lasagne opskrift med græskar. Under alle omstændigheder så kan græskaret bare gøre en ret ekstra cremet og lækker, og jeg er helt vild med den søde, dejlige smag.

Græskar bygotto | www.juliekarla.dk

Græskar bygotto er rigtig efterårsmad

Denne her græskar bygotto placerer sig helt klart blandt mine favorit-efterårsretter. Græskar er indbegrebet af efterårsmad for mig, og jeg elsker de mange anvendelsesmuligheder, den har. Og så er denne her varme bygotto bare helt perfekt hyggemad en halvkold og mørk efterårsaften.

Fetaen passer super godt sammen med den søde græskar, men du kan dog også bruge parmesan eller mozzarella, hvis du hellere vil det.

Selve retten er super nem at lave. I det store hele handler det bare om at lave en lækker, smagfuld og cremet sauce, som man blander med kogt perlebyg. Det er ikke ligesom en risotto, hvor man skal stå og røre og røre i lang tid. Og hvis du synes, at det lyder som en nem og overskuelig ret, så kan det være, du måske også vil synes godt om denne anden lille cremede sag i form af en speltotto.

Udskriv
Græskar bygotto
Forb. tid
20 min
Tilb. tid
30 min
 

Lækker Græskar bygotto med feta er den perfekte efterårsret

Ret: Hovedret
Køkken: nordisk, vegetar
Antal: 2 personer
Forfatter: Julie Karla
Ingredienser
  • 300 gr. hokkaido græskar
  • 2 dl. perlebyg
  • 1 1/2 dl. vand som græskaret blev kogt i
  • 1/2 dl. piskefløde
  • 1/2 løg
  • 1 fed hvidløg
  • Smør
  • 2 spsk. frisk fint hakket timian
  • 1 knivspids muskatnød
  • Masser af friskkværnet peber
  • Salt
  • Æblecidereddike
  • 75 gr. feta
Sådan gør du
  1. Hak løg og hvidløg fint og steg det i smør på en pande, indtil løgene er bløde. Stil det til side.
  2. Kog perlebyggen mør i rigeligt vand. Hæld vandet fra og sæt til side.
  3. Skræl græskaret, fjern kernerne og skær det i små stykker. Kog græskarstykkerne, indtil de er helt møre, hæld vandet fra MEN gem ca. 1 1/2 dl. vand og evt. lidt mere til saucen.
  4. Kom græskarstykkerne op i din foodprocessor eller blender sammen med græskarvandet, fløde, fint hakket timian, de svitsede løg og hvidløg, lidt revet muskatnød og salt og peber.
  5. Hæld græskarsaucen tilbage i din gryde og bland perlebyg i.
  6. Smag til med en lille bitte smule æblecidereddike for at give retten en smule syre.
  7. Pynt med smuldret feta, dryp af en god olivenolie og masser af frisk kværnet peber.

Græskar bygotto med feta | www.juliekarla.dk speltotto med græskar og timian | www.juliekarla.dkspeltotto med græskar og timian og feta | www.juliekarla.dk

10 kommentarer
0
FacebookPinterest
Julie Karla

Forrige indlæg
Sund lasagne opskrift med squash-plader
Næste indlæg
Glutenfri pizza med quinoa

Måske du også kan lide de her…

Pizza med salsiccia og grønkålspesto i min elektriske...

december 3, 2024

Confiteret hvidløg i olivenolie med bønner og salvie

januar 31, 2024

Perlecouscous opskrift – En cremet ret med svampe,...

januar 17, 2024

Paneret feta med ovnbagte balsamico cherrytomater

januar 15, 2024

Fransk løgsuppe pasta – alt i én gryde...

november 8, 2023

Madpandekager med cremede kantareller, æbler og Vesterhavsost

oktober 5, 2023

Artiskok opskrift – den bedste dip, du kommer...

september 1, 2023

Barbecue blomkål – nem hurtig hverdagsmad

maj 17, 2023

Bagt camembert med tomater – den lækreste og...

marts 3, 2023

Hvidkålssalat med dild, citrondressing og brændte sesam-mandler

januar 12, 2023

10 kommentarer

Stinne oktober 12, 2014 - 7:28 pm

Jeg har lavet retten her til aften og hvor blev det lækkert! Tak for lækker inspiration til en anderledes anvendelsesmetode for hokkaido.

Reply
Julie Karla oktober 12, 2014 - 7:55 pm

Hej Stinne! Det er jeg sørme glad for at høre!

Reply
Mette oktober 14, 2014 - 8:53 am

kan den fryses :)? frisk mad er selvfølgelig at foretrække, men er blevet spurgt af en veninde, om jeg vil hjælpe med at fylde hendes fryser op til, at hun har født, så der ikke skal tænkes på mad de første par uger 🙂

Reply
Julie Karla oktober 14, 2014 - 5:38 pm

Hej Mette, Det er jeg ret sikker på, at du kan!

Reply
Martin august 25, 2015 - 6:49 am

Hej Julie Karla

Du har ikke skrevet, hvornår løgene skal i? Blender du dem sammen med græskarerne, eller kommer du dem først i sammen med perlebyg?

Reply
Julie Karla august 25, 2015 - 8:05 pm

Hej Martin. Nu har jeg rettet lidt til i opskriften. De skal i sammen med græskarerne 🙂

Reply
Johanne september 29, 2015 - 9:18 am

5 stars
Jeg lavede denne fantastiske ret i går og vil bare lige give dig en lille rose med på vejen 🙂 Din blomkålsspeltotto har jeg ligeledes afprøvet med stor succes, så jeg må vist hellere få prøvet dine andre lignende opskrifter, ligesom jeg selv har fået et par gode idéer til speltotto’er i andre grøntsagsvarianter.

Hav en dejlig tirsdag!

Mvh. Johanne

Reply
Julie Karla oktober 10, 2015 - 12:11 pm

Årh tusind tak Johanne! Hvor er jeg glad for at høre det, og for at du giver dig tid til at skrive til mig. Hvor er det fedt, at du blir inspireret til andre spelt’ottoer. Del dem endelig her, så jeg også kan blive lidt inspireret den anden vej ; )

Reply
Dorthe januar 27, 2022 - 7:59 am

Din opskrift holder endnu. 👍
Her blev den lavet på butternutsquash. (Samme fremgangsmåde).

Reply
Julie Karla januar 27, 2022 - 8:08 am

Juhuuu ih hvor skønt at høre!

Reply

Skriv en kommentar… Slet svar

Opskrift Vurdering




Gem mit navn og email til næste gang jeg vil kommentere...

JULIE KARLA

 

JULIE KARLA

 

Juliekarla.dk er grønne opskrifter med masser af ideer til en skøn morgenmad, lækker frokost og aftensmad. Altid økologisk og naturlige råvarer! Læs mere her: Om mig

Populære opskrifter

  • 1

    Græskarlasagne med spinat og ricotta

    oktober 16, 2013
  • 2

    På cooking school i Thailand

    maj 3, 2014
  • 3

    Lækker pizza til morgenmad

    november 27, 2016
  • 4

    Verdens bedste scrambled eggs opskrift

    oktober 5, 2018
  • Facebook
  • Instagram
  • Youtube

Copyright © 2024 - Julie Karla - Sunde Opskrifter


Tilbage til toppen