JulieKarla
  • Sunde Opskrifter
    • Morgenmad
      • Æg
      • Grød
      • Hverdag
      • Sødt
    • Frokost
      • Lette retter
      • Salater
      • Snacks og dips
    • Aftensmad
      • Fisk
      • Lam, okse- og svinekød
      • Pizza og Pasta
      • Vegetar
      • Vildt og Fugl
    • Brød
      • Knækbrød og Kiks
      • Sødt brød
    • Inspiration
      • Anmeldelser
      • Jul
      • Julie Karla
      • Karlas Nordic Baby
      • Rejser
    • Søde sager
      • Blandet Godt
      • Kager
      • Pandekager
      • Syltning
  • Kogebøger
  • Om Mig
  • Samarbejde
  • Presse
  • Rejseblog
  • Kontakt

JulieKarla

  • Sunde Opskrifter
    • Morgenmad
      • Æg
      • Grød
      • Hverdag
      • Sødt
    • Frokost
      • Lette retter
      • Salater
      • Snacks og dips
    • Aftensmad
      • Fisk
      • Lam, okse- og svinekød
      • Pizza og Pasta
      • Vegetar
      • Vildt og Fugl
    • Brød
      • Knækbrød og Kiks
      • Sødt brød
    • Inspiration
      • Anmeldelser
      • Jul
      • Julie Karla
      • Karlas Nordic Baby
      • Rejser
    • Søde sager
      • Blandet Godt
      • Kager
      • Pandekager
      • Syltning
  • Kogebøger
  • Om Mig
  • Samarbejde
  • Presse
  • Rejseblog
  • Kontakt

Gratinerede østers

af Julie Karla december 30, 2017
Skrevet af Julie Karla december 30, 2017

Sørme om jeg ikke lige fik lavet en lille blogopskrift i dag på gratinerede østers, som du da skal lave i morgen nytårsaften ik’? Eller er du mere til østers naturel eller slet ingen? gratinerede oesters

Jeg hører desværre lidt til østers skeptikerne. Desværre siger jeg, fordi jeg ville virkelig gerne ELSKE østers, for det er sgu da lidt fedt med sådan en luksus spise, som man rigtig kan nyde ved helt særlige lejligheder. Men jeg er ved at lære det rent faktisk, og det er også derfor, jeg har lavet denne her opskrift, for dem kan jeg rigtig godt lide.

Her er mine østers nemlig gratineret med creme fraiche blandet med hvidløg, chili og persille og så selvfølgelig dejlig ost på toppen. Nemlig en gruyére ost, som Mikkel havde med hjem til mig fra hans rejse til alperne for et par uger siden.østers til nytårsaften

Gratinerede østers til skeptikerne og de helt store østers-spisere

Så min opskrift her er til dem, der ikke er kæmpe store fans af østers, og dem der bare ELSKER østers. Win win når man skal servere dem for en større crowd nytårsaften, hvor begge hold kan forekomme.forret til nytårsaften

Min nytårsaften

Min nytårsaften i år bliver egentlig ret stille og rolig. Det er jo lidt noget andet, når man har små børn. Sidste år var Nord knap et år og hunderæd for fyrværkeriet. Så er spændt på, hvordan han tager det i år. Derfor har vi også valgt at være hjemme i år, så han trods alt er i trygge rammer, hvis han skulle reagere på samme måde som sidst. Men mon ikke han klarer det fint, nu han efterhånden er en stor dreng. Vi krydser fingre.

Maden

Maden har vi bestilt udefra, så jeg også rigtig kan slappe af. Jeg har sådan set ikke noget i mod at lave mad (surprise) nytårsaften, men vi har bare fundet verdens bedste nytårsmenu, som vi fik sidste år, og det bliver vi nødt til at gentage. Og så er der jo god tid til bare at nyde dagen i morgen, tage på legepladsen og lytte til “festen og gæsten” i radioen. Det program elsker jeg bare. Så en stille og rolig nytårsaften med gode venner og optur mad. Det skal nok blive godt. Og et rigtig godt nytår til alle jer skønne læsere!

4.5 fra 2 stemmer
østers til nytårsaften
Udskriv
Gratinerede østers
Forb. tid
10 min
Tilb. tid
5 min
Samlet tid
15 min
 

Lækre gratinerede østers til fest eller en festlig hverdag!

Ret: appetizers, Forret, Snack
Køkken: dansk, Fransk, internationalt
Antal: 12 østers
Forfatter: Julie Karla
Ingredienser
  • 12 stk store østers
  • 3 spsk creme fraiche (38 %)
  • 1 fed hvidløg
  • chiliflager (eller frisk rød chili)
  • 1 håndfuld finthakket persille
  • friskkværnet peber
  • gruyere ost til gratinering (eller anden fast ost som f.eks. Vesterhavsost eller Parmesan)
  • Citron til servering
Sådan gør du
  1. Fjern skallen på dine østers, hæld væden fra og løsn kødet. Læg dem på en bageplade med bagepapir

  2. Rør creme fraiche sammen med presset hvidløg, chili efter smag samt finthakket persille og friskkværnet peber.

  3. Fordel med en teske et lag creme fraiche på hver østers.

  4. Riv gruyere ost over hver østers og grill dem i ovnen, indtil osten får en fin gylden overflade.

  5. Drys de gratinerede østers med friskkværnet peber og dryp med citron ver servering. Nyd dem med det samme.

4 kommentarer
0
FacebookPinterest
Julie Karla

Forrige indlæg
Klatkager af risengrød
Næste indlæg
Mættende salat – En ‘BLT’ salat

Måske du også kan lide de her…

Pizza med salsiccia og grønkålspesto i min elektriske...

december 3, 2024

Confiteret hvidløg i olivenolie med bønner og salvie

januar 31, 2024

Perlecouscous opskrift – En cremet ret med svampe,...

januar 17, 2024

Paneret feta med ovnbagte balsamico cherrytomater

januar 15, 2024

Fransk løgsuppe pasta – alt i én gryde...

november 8, 2023

Madpandekager med cremede kantareller, æbler og Vesterhavsost

oktober 5, 2023

Artiskok opskrift – den bedste dip, du kommer...

september 1, 2023

Barbecue blomkål – nem hurtig hverdagsmad

maj 17, 2023

Fladbrød med brændenælder – over bål udenfor eller...

maj 1, 2023

Bagt camembert med tomater – den lækreste og...

marts 3, 2023

4 kommentarer

Tord Jansson januar 1, 2018 - 12:09 am

4 stars
Supergott

Reply
Julie Karla januar 2, 2018 - 2:00 pm

Tak!

Reply
Marianne Kehlet januar 7, 2024 - 4:39 pm

5 stars
Synes jeg måtte prøve dem gratineret – spiser dem ellers rå. Det var en fin oplevelse, så tak for opskriften.

Reply
Julie Karla januar 8, 2024 - 8:08 am

Tusind tak for at skrive om din oplevelse med opskriften! Det værdsætter jeg meget. BH Julie

Reply

Skriv en kommentar… Slet svar

Opskrift Vurdering




Gem mit navn og email til næste gang jeg vil kommentere...

JULIE KARLA

 

JULIE KARLA

 

Juliekarla.dk er grønne opskrifter med masser af ideer til en skøn morgenmad, lækker frokost og aftensmad. Altid økologisk og naturlige råvarer! Læs mere her: Om mig

Populære opskrifter

  • 1

    Græskarlasagne med spinat og ricotta

    oktober 16, 2013
  • 2

    På cooking school i Thailand

    maj 3, 2014
  • 3

    Lækker pizza til morgenmad

    november 27, 2016
  • 4

    Stegt lange med purløgsolie, kapers og mandler

    juli 17, 2017
  • Facebook
  • Instagram
  • Youtube

Copyright © 2024 - Julie Karla - Sunde Opskrifter


Tilbage til toppen