JulieKarla
  • Sunde Opskrifter
    • Morgenmad
      • Æg
      • Grød
      • Hverdag
      • Sødt
    • Frokost
      • Lette retter
      • Salater
      • Snacks og dips
    • Aftensmad
      • Fisk
      • Lam, okse- og svinekød
      • Pizza og Pasta
      • Vegetar
      • Vildt og Fugl
    • Brød
      • Knækbrød og Kiks
      • Sødt brød
    • Inspiration
      • Anmeldelser
      • Jul
      • Julie Karla
      • Karlas Nordic Baby
      • Rejser
    • Søde sager
      • Blandet Godt
      • Kager
      • Pandekager
      • Syltning
  • Kogebøger
  • Om Mig
  • Samarbejde
  • Presse
  • Rejseblog
  • Kontakt

JulieKarla

  • Sunde Opskrifter
    • Morgenmad
      • Æg
      • Grød
      • Hverdag
      • Sødt
    • Frokost
      • Lette retter
      • Salater
      • Snacks og dips
    • Aftensmad
      • Fisk
      • Lam, okse- og svinekød
      • Pizza og Pasta
      • Vegetar
      • Vildt og Fugl
    • Brød
      • Knækbrød og Kiks
      • Sødt brød
    • Inspiration
      • Anmeldelser
      • Jul
      • Julie Karla
      • Karlas Nordic Baby
      • Rejser
    • Søde sager
      • Blandet Godt
      • Kager
      • Pandekager
      • Syltning
  • Kogebøger
  • Om Mig
  • Samarbejde
  • Presse
  • Rejseblog
  • Kontakt

Grød med rugflager og julekrydderier

af Julie Karla december 22, 2014
Skrevet af Julie Karla december 22, 2014

Så er det ved at være jul, og i går morges startede jeg dagen med denne her grød med rugflager og de bedste af julens krydderier. Det er virkelig hyggeligt at stå om morgenen og røre i sin grød, mens alle krydderierne bare dufter helt vildt skønt. En dejlig måde at starte dagen på.

Jeg fulgte egentlig bare min gamle opskrift på ruggrød, men tilsatte jo så nelliker, ingefær og kanal for at give den en julet smag. Jeg er ret vild med at tilsætte krydderier til min grød, måske er det en smagssag, men jeg synes, at det smager skønt og særligt sammen med de søde, saftige medjool dadler og pistacienødderne.

Grød med rugflager og pistacienødder| www.juliekarla.dk

Grød med rugflager og pistacienødder| www.juliekarla.dk
Udskriv
Grød med rugflager og julekrydderier
Forb. tid
5 min
Tilb. tid
5 min
Samlet tid
10 min
 

Lækker grød med rugflager og julekrydderier til den søde juletid

Ret: Morgenmad
Køkken: dansk, jul, nordisk
Antal: 2 personer
Forfatter: Julie Karla
Ingredienser
  • 1/4 tsk. stødte nelliker
  • 1/4 tsk. stødt ingefær
  • 1/2 tsk. kanel
  • Medjool dadler
  • Pistacienødder eller andre nødder
  • Evt. gojibærpulver
Sådan gør du
  1. Følg opskriften på min ruggrød (se link i tekst)
  2. Tilsæt nelliker, ingefær og kanel.
  3. Pynt med medjool dadler, pistacienødder og evt. gojibærpulver

Grød med rugflager – og et godt (svensk) tip!

Jeg plejer at blende mine rugflager en smule, for at få grøden til hurtigere at tykne. De rugflager jeg bruger fra Urtekram er meget grove i teksturen, og derfor lidt svære at lave til grød, synes jeg, hvis altså ikke jeg blender dem.

Men så opdagede jeg for nylig, at man i Malmø kan få fint valsede rugflager, som får grøden til at tykne præcis som hvis jeg havde brugt fint valsede havregryn. Mega fedt! Så dem købte jeg nogle poser af, og har fået en del grød her på det sidste. Kig efter dem, hvis du kommer forbi et svensk supermarked. De kan anbefales.

Grød med rugflager | www.juliekarla.dk

Og en sidste ting jeg lige vil fortælle lidt om. I Sverige købte jeg noget økologisk gojibærpulver. Det lyder fancy, og det er det måske også. Men af natur er jeg bare altid nødt til at købe spiselige ting, som er lidt anderledes, og som jeg ikke har set før, bare for at prøve det. Jeg er mega nysgerrig, når det kommer til spiselige ting.

Gojibærpulver er egentlig bare pulveriserede gojibær, og så har det den flotteste rød-orange farve, som i den grad pynter ovenpå grød som her eller yoghurt og is for den sags skyld. Det har en dejlig sødlig smag, og jeg går faktisk og leger med tanken om at drysse lidt på min ris a la mande i overmorgen. Bare for sjov skyld, for det vil virkelig se flot ud.

Grød med rugflager og dadler | www.juliekarla.dk

0 kommentar
0
FacebookPinterest
Julie Karla

Forrige indlæg
Rødkålssalat med ingefær, æble og nødder
Næste indlæg
Salat med kylling og ingefærdressing

Måske du også kan lide de her…

Fladbrød med brændenælder – over bål udenfor eller...

maj 1, 2023

Vegansk bananbrød med karamelsauce fra min bog Venindemad...

marts 14, 2023

Ristet boghvede med kanel, agavesirup og kokosolie –...

februar 24, 2023

Æbledessert med sesam og honning yoghurt

oktober 4, 2022

Havregrød med kokosmælk, blåbærkompot, yoghurt og mango –...

maj 25, 2022

Scones opskrift med hindbær, müsli og vaniljeyoghurt

marts 4, 2022

Semlor opskrift – bare i muffin udgave! Men...

januar 27, 2022

Omelet opskrift med grønkål og pære-sennepssalat

december 14, 2021

Baby romaine salat med basilikum chimichurri og pocheret...

december 7, 2021

Juleboller med varme krydderier og appelsinskal

december 6, 2021

Skriv en kommentar… Slet svar

Opskrift Vurdering




Gem mit navn og email til næste gang jeg vil kommentere...

JULIE KARLA

 

JULIE KARLA

 

Juliekarla.dk er grønne opskrifter med masser af ideer til en skøn morgenmad, lækker frokost og aftensmad. Altid økologisk og naturlige råvarer! Læs mere her: Om mig

Populære opskrifter

  • 1

    Græskarlasagne med spinat og ricotta

    oktober 16, 2013
  • 2

    På cooking school i Thailand

    maj 3, 2014
  • 3

    Lækker pizza til morgenmad

    november 27, 2016
  • 4

    Stegt lange med purløgsolie, kapers og mandler

    juli 17, 2017
  • Facebook
  • Instagram
  • Youtube

Copyright © 2024 - Julie Karla - Sunde Opskrifter


Tilbage til toppen