JulieKarla

  • Kogebøger
  • Om Mig
  • Samarbejde
  • Presse
  • Sunde Opskrifter
    • Morgenmad
      • Grød
      • Hverdag
      • Sødt
      • Æg
    • Frokost
      • Lette retter
      • Salater
      • Snacks og dips
    • Aftensmad
      • Fisk
      • Lam, okse- og svinekød
      • Pizza og Pasta
      • Vegetar
      • Vildt og Fugl
    • Brød
      • Knækbrød og Kiks
      • Sødt brød
    • Inspiration
      • Anmeldelser
      • Julie Karla
      • Rejser
    • Søde sager
      • Kager
      • Blandet Godt
      • Pandekager
      • Syltning
    • Opskrift Index
  • Rejseblog
  • Kontakt

Grød med rugflager og julekrydderier

december 22, 2014 by Julie Karla Leave a Comment

Så er det ved at være jul, og i går morges startede jeg dagen med denne her grød med rugflager og de bedste af julens krydderier. Det er virkelig hyggeligt at stå om morgenen og røre i sin grød, mens alle krydderierne bare dufter helt vildt skønt. En dejlig måde at starte dagen på.

Jeg fulgte egentlig bare min gamle opskrift på ruggrød, men tilsatte jo så nelliker, ingefær og kanal for at give den en julet smag. Jeg er ret vild med at tilsætte krydderier til min grød, måske er det en smagssag, men jeg synes, at det smager skønt og særligt sammen med de søde, saftige medjool dadler og pistacienødderne.

Grød med rugflager og pistacienødder| www.juliekarla.dk

Grød med rugflager og pistacienødder| www.juliekarla.dk
Udskriv
Grød med rugflager og julekrydderier
Forb. tid
5 min
Tilb. tid
5 min
Samlet tid
10 min
 

Lækker grød med rugflager og julekrydderier til den søde juletid

Ret: Morgenmad
Køkken: dansk, jul, nordisk
Antal: 2 personer
Forfatter: Julie Karla
Ingredienser
  • 1/4 tsk. stødte nelliker
  • 1/4 tsk. stødt ingefær
  • 1/2 tsk. kanel
  • Medjool dadler
  • Pistacienødder eller andre nødder
  • Evt. gojibærpulver
Sådan gør du
  1. Følg opskriften på min ruggrød (se link i tekst)
  2. Tilsæt nelliker, ingefær og kanel.
  3. Pynt med medjool dadler, pistacienødder og evt. gojibærpulver

Grød med rugflager – og et godt (svensk) tip!

Jeg plejer at blende mine rugflager en smule, for at få grøden til hurtigere at tykne. De rugflager jeg bruger fra Urtekram er meget grove i teksturen, og derfor lidt svære at lave til grød, synes jeg, hvis altså ikke jeg blender dem.

Men så opdagede jeg for nylig, at man i Malmø kan få fint valsede rugflager, som får grøden til at tykne præcis som hvis jeg havde brugt fint valsede havregryn. Mega fedt! Så dem købte jeg nogle poser af, og har fået en del grød her på det sidste. Kig efter dem, hvis du kommer forbi et svensk supermarked. De kan anbefales.

Grød med rugflager | www.juliekarla.dk

Og en sidste ting jeg lige vil fortælle lidt om. I Sverige købte jeg noget økologisk gojibærpulver. Det lyder fancy, og det er det måske også. Men af natur er jeg bare altid nødt til at købe spiselige ting, som er lidt anderledes, og som jeg ikke har set før, bare for at prøve det. Jeg er mega nysgerrig, når det kommer til spiselige ting.

Gojibærpulver er egentlig bare pulveriserede gojibær, og så har det den flotteste rød-orange farve, som i den grad pynter ovenpå grød som her eller yoghurt og is for den sags skyld. Det har en dejlig sødlig smag, og jeg går faktisk og leger med tanken om at drysse lidt på min ris a la mande i overmorgen. Bare for sjov skyld, for det vil virkelig se flot ud.

Grød med rugflager og dadler | www.juliekarla.dk

​Gratis e-bog: DE 25 BEDSTE OPSKRIFTER

​Abonnér gratis på mine nyeste opskrifter, og få samtidigt min e-bog med de 25 mest populære opskrifter tilsendt.

Del dette:

  • Click to share on Facebook(Åbner i et nyt vindue)
  • Klik for at dele på Twitter(Åbner i et nyt vindue)
  • Klik for at dele på Google+(Åbner i et nyt vindue)
  • Click to share on Pinterest(Åbner i et nyt vindue)
  • Klik for at dele på Reddit(Åbner i et nyt vindue)

Filed Under: Grød, Hverdag, Morgenmad

« Rødkålssalat med ingefær, æble og nødder
Salat med kylling og ingefærdressing »

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Velkommen til Juliekarla.dk. Her deler jeg ud af mine sunde opskrifter, så du kan hente inspiration til hverdagsmaden. Her er ikke meget sukker, men masser af ideer til en skøn morgenmad, nem frokost eller sund aftensmad. Læs mere her

Søg efter en opskrift her…

Populære opskrifter

  1. Blomkålspizza opskrift
  2. Kyllingelår i ovn
  3. Sund Lasagne opskrift
  4. Sund pandekage opskrift
  5. Sunde bananmuffins
  6. Lækker bulgursalat opskrift
  7. Forret med laks
  8. Tilbehør til grill
  • Ristet brød med burrata, bagte vindruer og rosmarin Ristet brød med burrata, bagte vind...
  • Sunde bananmuffins Sunde bananmuffins
  • Hvad laver jeg egentlig? Mit liv som madblogger Hvad laver jeg egentlig? Mit liv so...
  • Broccoli pandekager - En nem opskrift Broccoli pandekager – En nem...
  • Kyllingelår i ovn Kyllingelår i ovn

Julie Karla

Jeg håber, at du bliver inspireret af mine opskrifter og får ny inspiration til en lækker nem morgenmad, hurtig frokost eller sund aftensmad. På bloggen finder du hovedsageligt sunde opskrifter med masser af grønt, men også lidt kage! Julie Karla

Læs mere her…

Ristet brød med burrata, bagte vindruer og rosmarin
Hvad laver jeg egentlig? Mit liv som madblogger
Champignonsuppe – cremet og vegansk
Banana yoghurt split
2 skønne brunch ideer
Indisk daal opskrift

Copyright © 2018 · Foodie Theme by Shay Bocks · Built on the Genesis Framework · Powered by WordPress