JulieKarla
  • Sunde Opskrifter
    • Morgenmad
      • Æg
      • Grød
      • Hverdag
      • Sødt
    • Frokost
      • Lette retter
      • Salater
      • Snacks og dips
    • Aftensmad
      • Fisk
      • Lam, okse- og svinekød
      • Pizza og Pasta
      • Vegetar
      • Vildt og Fugl
    • Brød
      • Knækbrød og Kiks
      • Sødt brød
    • Inspiration
      • Anmeldelser
      • Jul
      • Julie Karla
      • Karlas Nordic Baby
      • Rejser
    • Søde sager
      • Blandet Godt
      • Kager
      • Pandekager
      • Syltning
  • Kogebøger
  • Om Mig
  • Samarbejde
  • Presse
  • Rejseblog
  • Kontakt

JulieKarla

  • Sunde Opskrifter
    • Morgenmad
      • Æg
      • Grød
      • Hverdag
      • Sødt
    • Frokost
      • Lette retter
      • Salater
      • Snacks og dips
    • Aftensmad
      • Fisk
      • Lam, okse- og svinekød
      • Pizza og Pasta
      • Vegetar
      • Vildt og Fugl
    • Brød
      • Knækbrød og Kiks
      • Sødt brød
    • Inspiration
      • Anmeldelser
      • Jul
      • Julie Karla
      • Karlas Nordic Baby
      • Rejser
    • Søde sager
      • Blandet Godt
      • Kager
      • Pandekager
      • Syltning
  • Kogebøger
  • Om Mig
  • Samarbejde
  • Presse
  • Rejseblog
  • Kontakt

Grønkålspesto

af Julie Karla februar 25, 2019
Skrevet af Julie Karla februar 25, 2019

Denne her grønkålspesto har jeg faktisk brugt som et element i en opskrift til min nye kogebog, men jeg tog også lige nogle billeder af pestoen alene, så den også lige kunne deles her på bloggen. Jeg synes, det er en ret lækker måde at bruge grønkål på, og kålen er som sådan ikke så gennemtrængende i smagen, men giver en fantastisk tekstur til pestoen.

den bedste groenkaalspesto

En grovere grønkålspesto med mandler

Jeg kan som sagt godt lide en pesto, der har noget tekstur og er til den lidt grovere side, men ønsker du den mere lind, kommer du selvfølgelig bare lidt mere olivenolie i. Jeg har også brugt mandler i pestoen, hvilket klart er min favorit generelt, når jeg laver pesto. Som f.eks. denne her tomatpesto. Men solsikkekerner er nu heller ikke helt ringe, og selvfølgelig også lidt billigere. Det har jeg f.eks. brugt i denne her løvstikkepesto.

opskrift på groenkaalspesto
opskrift på groenkaalspesto
Udskriv
Grønkålspesto
Forb. tid
5 min
Tilb. tid
5 min
Samlet tid
10 min
 

En super dejlig grønkålspesto, der passer perfekt til så mange ting.

Ret: dip, pesto
Køkken: internationalt
Antal: 1 lille skål
Forfatter: Julie Karla
Ingredienser
  • 50 gr. fintsnittet grønkål
  • 25 gr. mandler
  • 2 spsk. fintrevet parmesan fra et helt stykke
  • 1/2 dl. olivenolie evt. lidt mere hvis den skal være mere lind
  • 1/2 fed hvidløg
  • 1/2 tsk. salt
  • 1/2-1 tsk. sambal olek eller frisk chili efter smag
Sådan gør du
  1. Kom finthakket grønkål i en foodprocessor sammen med de øvrige ingredienser. Kom evt. mere olivenolie i, hvis du ønsker pestoen lidt mere lind.

  2. Hæld op i en skål. Pestoen kan holde sig ca. 5 dage.

Brug pestoen til…

Grønkålspestoen her vil være skøn til rigtig mange ting. Jeg har brugt den til en rimelig lækker opturs toast. Men prøv at vende den med fintsnittet spidskål og æble. Uh, det tror jeg er lækkert. Eller bare vend dem med pasta eller kartofler, helt simpelt.

pesto til toast

Åh, hvor jeg glæder mig til sommer, når aftensmaden egentlig bare kan bestå af nye danske kogte kartofler vendt med en lækker pesto, og så er det det. Ej, måske selvfølgelig også lidt grillet fisk eller kød. Det blir’ så godt.

Man får virkelig sommerfornemmelser, når vejret udenfor er så dejligt mildt. Jeg har købt forårsblomster til altanen og fået ryddet op derude her i weekenden, så nu indbyder dén i hvert fald også til forår og tidlig sommer. For mig er det nemlig et tydeligt tegn på at vinteren er slut, når jeg kan sidde ude på min altan og nyde en kop kaffe. Og det ku’ jeg i weekenden og i dag! Så optur, og ikke mindst især fordi, jeg endelig er begyndt at drikke kaffe igen. Goodbye for real graviditetskvalme.

hvordan laver man groenkaalspesto


0 kommentar
1
FacebookPinterest
Julie Karla

Forrige indlæg
Asiatiske wraps med kylling
Næste indlæg
Galette opskrift med rødbede og sprød salat

Måske du også kan lide de her…

Confiteret hvidløg i olivenolie med bønner og salvie

januar 31, 2024

Perlecouscous opskrift – En cremet ret med svampe,...

januar 17, 2024

Paneret feta med ovnbagte balsamico cherrytomater

januar 15, 2024

Artiskok opskrift – den bedste dip, du kommer...

september 1, 2023

Barbecue blomkål – nem hurtig hverdagsmad

maj 17, 2023

Fladbrød med brændenælder – over bål udenfor eller...

maj 1, 2023

Hvidkålssalat med dild, citrondressing og brændte sesam-mandler

januar 12, 2023

Blomkål i ovn med hvidløgssmør og citron-tahindressing

januar 5, 2023

Perlecouscous salat med grønkål, æble, kaki og en...

december 19, 2022

Bruschetta med burrata, appelsin og frisk timian

december 15, 2022

Skriv en kommentar… Slet svar

Opskrift Vurdering




Gem mit navn og email til næste gang jeg vil kommentere...

JULIE KARLA

 

JULIE KARLA

 

Juliekarla.dk er grønne opskrifter med masser af ideer til en skøn morgenmad, lækker frokost og aftensmad. Altid økologisk og naturlige råvarer! Læs mere her: Om mig

Populære opskrifter

  • 1

    Græskarlasagne med spinat og ricotta

    oktober 16, 2013
  • 2

    På cooking school i Thailand

    maj 3, 2014
  • 3

    Lækker pizza til morgenmad

    november 27, 2016
  • 4

    Verdens bedste scrambled eggs opskrift

    oktober 5, 2018
  • Facebook
  • Instagram
  • Youtube

Copyright © 2024 - Julie Karla - Sunde Opskrifter


Tilbage til toppen