JulieKarla
  • Sunde Opskrifter
    • Morgenmad
      • Æg
      • Grød
      • Hverdag
      • Sødt
    • Frokost
      • Lette retter
      • Salater
      • Snacks og dips
    • Aftensmad
      • Fisk
      • Lam, okse- og svinekød
      • Pizza og Pasta
      • Vegetar
      • Vildt og Fugl
    • Brød
      • Knækbrød og Kiks
      • Sødt brød
    • Inspiration
      • Anmeldelser
      • Jul
      • Julie Karla
      • Karlas Nordic Baby
      • Rejser
    • Søde sager
      • Blandet Godt
      • Kager
      • Pandekager
      • Syltning
  • Kogebøger
  • Om Mig
  • Samarbejde
  • Presse
  • Rejseblog
  • Kontakt

JulieKarla

  • Sunde Opskrifter
    • Morgenmad
      • Æg
      • Grød
      • Hverdag
      • Sødt
    • Frokost
      • Lette retter
      • Salater
      • Snacks og dips
    • Aftensmad
      • Fisk
      • Lam, okse- og svinekød
      • Pizza og Pasta
      • Vegetar
      • Vildt og Fugl
    • Brød
      • Knækbrød og Kiks
      • Sødt brød
    • Inspiration
      • Anmeldelser
      • Jul
      • Julie Karla
      • Karlas Nordic Baby
      • Rejser
    • Søde sager
      • Blandet Godt
      • Kager
      • Pandekager
      • Syltning
  • Kogebøger
  • Om Mig
  • Samarbejde
  • Presse
  • Rejseblog
  • Kontakt

Grønkålssalat med rødbede og en hemmelig ingrediens

af Julie Karla maj 1, 2015
Skrevet af Julie Karla maj 1, 2015

Endnu engang vil jeg dele en opskrift på grønkålssalat med jer, og selvom min sidste  salat med grønkål også var et hit herhjemme, så synes jeg, at denne her variant lige løfter grønkålen en anelse højere op på grund af en meget vigtig og lidt anderledes ingrediens.

Grønkålssalaten får følgeskab af…

Jeg har nemlig smurt bunden af tallerknen, hvor min grønkålssalat er anrettet, med solsikkekernesmør. Solsikkekernesmøret har jeg købt på en af mine utallige shoppingture til Malmø, hvor jeg går amok i økovarer, der er væsentlig billigere end herhjemme. Men den er også til at få fat i på nettet eller i helsekostforretninger og i større supermarkeder. Tror faktisk, at Urtekram er begyndt at lave noget med kernesmør.

Det skulle efter sigende også være ret nemt at lave smøret selv. Man skal bare have en ret god blender og så nogle let ristede solsikkekerner og lidt havsalt. Ved en hurtig søgning på nettet efter homemade sunflower seed butter, synes der også at komme ret så mange opskrifter op. Det er helt klart på min to-do liste engang i den nærmeste fremtid, men indtil videre “nøjes” jeg bare med mit lille økoglas.

Lækker grønkålssalat | www.juliekarla.dk

Erstat solsikkekernesmørret med mandelsmør!

Er det alligevel ikke til at få fat på solsikkekernesmøret, der hvor du bor, kan du også sagtens erstatte smørret med en anden form for nøddesmør f.eks. mandelsmør eller kernesmør som f.eks. græskarkernesmør. Særligt mandelsmør har jeg, som faste læsere ved, en særlig forkærlighed til, og sammen med rødbeder er det virkelig et match made in heaven.

Jeg vil dog anbefale dig også at prøve solsikkekerne-udgaven, da det bare smager så sindssygt godt! Og så er solsikkekernesmør også bare så skønt at bruge som base i dressinger eller helt såre enkelt smøre på det på brødet i stedet for almindeligt smør. Sådan en ristet rugbrødsmad med solsikkekernesmør og et stykke mørk pålægschokolade. Ej, men altså, det er bare godt!

grønkålssalat med figner og solsikkekerner | www.juliekarla.dk

Luksus grønkålssalat

Jeg synes selv, at denne her grønkålssalat er lidt en luksus salat, fordi den ligesom har det hele. Det crispy i form af grønkålen, det søde i rødbederne og fignerne, det syrlige i citronskallen og det fede og saltede i den lækre solsikkekernesmør.

Den blev også godkendt af Mikkel, som ellers ikke er så meget til grønkålssalat (bortset fra den sidste udgave med bacon – masser af bacon), men denne her gik alligevel også rent ind.

Og det tror jeg i særlig grad også den vil gøre, hvis jeg serverede den til mine veninder. Den ville virkelig gøre sig godt på bordet en venindeaften, hvor der skal laves lidt ekstra lækkert mad, og der gerne må være flere salater og andre småretter at vælge imellem. Sådan en aften tror jeg snart, at jeg skal have igen.

Servér denne grønkålssalat til lækkert, mørt svinekød

Sidst jeg lavede denne her salat, spiste vi den sammen med nogle økologiske nakkekoteletter, som jeg lige hurtigt havde marineret og stegt på grillpanden. I det hele taget vil al svinekød være god til denne her salat. Lige fra frikadeller til svinemørbrad. Og så vil den dog også sagtens kunne udgøre en hel frokost- eller aftensmadsalat. I hvert fald for mit vedkommende!

grønkålssalat med figner og rødbede | www.juliekarla.dk

Lækker grønkålssalat | www.juliekarla.dk
Udskriv
Grønkålssalat med rødbede og solsikkekernesmør
Forb. tid
15 min
Tilb. tid
25 min
Samlet tid
40 min
 
Grønkålssalat med rødbede og solsikkekernesmør er så god, du bliver nødt til at lave den igen og igen. Det helt særlige er den gode kernesmør, som gør denne her grønkålssalat til noget lidt udover det sædvanlige, og det kan vi li'!
Ret: Salat, Tilbehør
Køkken: dansk, nordisk, vegetar
Antal: 4 personer
Forfatter: Julie Karla
Ingredienser
  • 500 gr. skrællet rødbede
  • Salt
  • Peber
  • Olievenolie
  • Ca. 75 gr. skyllet finthakket grønkål
  • Skal af 1/4 økologisk citron
  • 1 spsk. olivenolie
  • 1 stor spsk. finthakket persille
  • 2 spsk. ristede solsikkekerner
  • 2-3 stk tørrede figner
  • Solsikkekernesmør eller en anden nødde- eller kernesmør
Sådan gør du
  1. Skær rødbederne i store tern og vend dem i olivenolie og salt og peber. Læg rødbederne på en bageplade med bagepapir og bag dem i ovnen, indtil de er møre, men stadig har lidt bid. Ca. 25 min. ved 200 gr.
  2. Bland den finthakkede grønkål med citronskal og olivenolie og vend finthakket persille i.
  3. Skær fignerne i små stykker og rist solsikkekernerne kort på en tør pande.
  4. Bland grønkålen sammen med de færdigbagte rødbeder.
  5. Ved servering smøres et lag solsikkekernesmør i bunden af tallerknen. Herefter fordeles grønkålssalaten ovenpå, og der drysses med ristede solsikkekerner og små stykker tørrede figner. Afslut med en god sjat god olivenolie og lidt citronskal samt et godt drys friskkværnet peber.

grønkålssalat med figner og en skøn nøddesmør | www.juliekarla.dk

 

1 kommentar
0
FacebookPinterest
Julie Karla

Forrige indlæg
Salat med grønkål og bacon
Næste indlæg
Guide til Malmø

Måske du også kan lide de her…

Pizza med salsiccia og grønkålspesto i min elektriske...

december 3, 2024

Confiteret hvidløg i olivenolie med bønner og salvie

januar 31, 2024

Perlecouscous opskrift – En cremet ret med svampe,...

januar 17, 2024

Paneret feta med ovnbagte balsamico cherrytomater

januar 15, 2024

Fransk løgsuppe pasta – alt i én gryde...

november 8, 2023

Madpandekager med cremede kantareller, æbler og Vesterhavsost

oktober 5, 2023

Artiskok opskrift – den bedste dip, du kommer...

september 1, 2023

Barbecue blomkål – nem hurtig hverdagsmad

maj 17, 2023

Fladbrød med brændenælder – over bål udenfor eller...

maj 1, 2023

Bagt camembert med tomater – den lækreste og...

marts 3, 2023

1 kommentar

A+K/VenterPaaVinBlog maj 1, 2015 - 9:06 pm

Lækkert, jeg elsker bare grønkålssalater i alle afskygininger – især den sprøde version med sennepsdressing og tranebær, men også flødestuvet med friskrevet citron og hørfrødrys. Yum.

-Anne

Reply

Skriv en kommentar… Slet svar

Opskrift Vurdering




Gem mit navn og email til næste gang jeg vil kommentere...

JULIE KARLA

 

JULIE KARLA

 

Juliekarla.dk er grønne opskrifter med masser af ideer til en skøn morgenmad, lækker frokost og aftensmad. Altid økologisk og naturlige råvarer! Læs mere her: Om mig

Populære opskrifter

  • 1

    Græskarlasagne med spinat og ricotta

    oktober 16, 2013
  • 2

    På cooking school i Thailand

    maj 3, 2014
  • 3

    Lækker pizza til morgenmad

    november 27, 2016
  • 4

    Verdens bedste scrambled eggs opskrift

    oktober 5, 2018
  • Facebook
  • Instagram
  • Youtube

Copyright © 2024 - Julie Karla - Sunde Opskrifter


Tilbage til toppen