Før vi tager hul på den bedste sund banankage opskrift, vil jeg lige fortælle lidt om et julearrangement, jeg var inviteret til for et par uger siden hos Chocolate and Love, som jeg også før har skrevet om på bloggen. Her fortalte de om deres chokolade, og vi fik lov til at smage på de søde sager. De havde også lavet et par desserter med deres forskellige chokoladevarianter, bl.a. en ris a la mande med chokolade, som smagte himmelsk. Jeg er i det hele taget vild med deres produkter, og én af mine favorit varianter er chokoladen med smag af kaffe. Den har en helt særlig dybde, og få stykker er derfor nok til at tilfredsstille ens søde tand. Kaffesmagen træder godt igennem, og derfor tænkte jeg, at den ville gøre sig godt i en sund banankage. Og det gjorde den.
Sund banankage opskrift med rugmel
Jeg synes, at det her er en af de bedste opskrifter på sund banankage, jeg indtil nu har lavet, og jeg har efterhånden eksperimenteret med en del. Udover chokoladen har jeg også valgt at bruge fuldkornsrugmel i denne her banankage, og det synes jeg faktisk fungerer rigtig godt. På den måde bliver kagen jo også en del sundere, end hvis man bruger hvedemel. Og igen, igen spiser jeg denne banankage sammen med mandelsmør.
Men, men… hvis du hellere er til en lidt mindre fuldkornsagtig udgave af en sund banankage, så tjek min opskrift ud på et sundt bananbrød. Det er lavet med hvedemel, havregryn og kokos og smager så englene synger.
Sund banankage opskrift bagt med fuldkornsrugmel og sødet med dadler og mørk chokolade
- 200 gr skrællet moden banan
- 200 gr fuldkornsrugmel
- 2 stk æg str L
- 75 gr dadler
- 1 tsk ren vaniljepulver
- 1 tsk bagepulver
- 75 gr finthakket chokolade med kaffesmag
- 50 gr kokosolie
- Kom banan og dadler i en foodprocessor, og blend indtil man har en fin masse.
- Kom det over i en skål, og rør æggene i.
- Smelt kokosolien og lad det køle lidt af.
- Hæld det i bananmassen.
- Bland fuldkornsrugmelet med bagepulver og vaniljepulver, og rør det godt sammen med bananmassen.
- Tilsæt finthakket chokolade, og hæld dejen i en smurt rugbrødsform.
- Bag kagen ved 180 gr. i ca. 45 minutter.
- Lad det køle af og spis denne banankage sammen med mandelsmør eller almindeligt smør.