Her kommer mit bud på et sundt groft bananbrød. Det er vist ingen hemmelighed for dem, der følger min blog, at jeg prøver at gå udenom hvidt brød og det raffinerede hvide sukker så meget som muligt. Det er heller ikke rigtig noget, som jeg savner, for jeg har efterhånden udviklet en del opskrifter, som kan erstatte lysten til hvidt brød og sukker.
Skønt groft bananbrød og link til endnu et!
Dette grove bananbrød er en af disse opskrifter, som både er sundt og naturligt sødt. Det smager faktisk som banankage. Det bliver dejligt svampet, selvom der ikke er andet fedtstof i end kokosolien, og så smager det super godt med mandelsmør på. Man kan selvfølgelig også gå den traditionelle vej og putte smør på sit bananbrød. Det er også godt!
Søger du en opskrift på bananbrød, der ikke er helt så fuldkornsagtig, så tjek endelig min opskrift på et sundt bananbrød med kokos!
Groft Bananbrød Opskrift
- Ingredienser
- 150 gr. skrællet moden banan
- 3 spsk. kokosolie
- 100 gr. tørrede dadler
- 50 gr. valnødder
- 100 gr. fuldkornsrugmel
- 50 gr. sigtet speltmel
- 1 tsk. bagepulver
- 1 tsk. kanel
- 2 æg
- Blend banan, kokosolie og dadler i en food processor til en fin masse.
- Hæld massen over i en skål.
- Tilsæt æg og rør godt rundt.
- Tilsæt de tørre ingredienser, samt finthakkede valnødder.
- Hæld dejen over i en smurt form, og bag bananbrødet ved 180 gr. i ca. 40-45 minutter, eller indtil man kan stikke en strikkepind gennem brødet, uden at der hænger dej ved.
- Lad dit bananbrød køle af, skær det i skiver og spis dit bananbrød evt. med smør eller mandelsmør på.
13 kommentarer
Jeg kan næsten dufte det gennem skærmen (:
Haha fantastisk Maria, det dufter også godt!
Perfekt opskrift!
Hvad kan jeg erstatte dadlerne med?
Hej Lina, Jeg har ikke prøvet det, men måske tørrede figner.
Skal 3 spsk. kokosolie smeltes inden brug?
Hej Iben, Nej, det skal den ikke : )
Lækkert brød. Spiste det med smeltet mørk chokolade 🙂
Fik i øvrigt 12 flotte skiver
Hej Ann, Det er jeg glad for at høre. Elsker også det brød og lækkert med chokoladen!
Kan jeg bruge andet fedtstof, fx rapsolie eller flydende margarine, i stedet for kokosolie? 🙂
Ja, det tror jeg sagtens, du kan. Har selv brugt smør, så mon ikke du også kan bruge andet.
Det bedste bananbrød jeg nogensinde har lavet (og jeg har lavet mange…) 1000 tak :o)
Ih hvor er det dejligt at høre. Tusind tak!