Jeg syntes det var på tide, at dele mit bedste bud på en grove kiks opskrift med jer. Jeg har nemlig altid grove kiks i alle afskygninger hjemme i mit køkkenskab, for jeg elsker at ‘snacke’ kiks, nødder, tørret frugt osv. i løbet af en dag. Lige for tiden tilbringer jeg meget tid på læsesalen, hvor jeg skriver speciale og der er alle mine snacks inkl. forskellige grove kiks, dét der holder mig kørende. Jeg har som regel også en lille pakke grove kiks med i tasken, når jeg er på farten eller på modeljob, for at stille en pludselig sult.
Jeg har efterhånden prøvet mange forskellige mærker af grove kiks, men det er nu alligevel et begrænset udvalg der findes, hvis man gerne vil gå udenom dem, der i det skjulte er fyldt med en masse sukker.
Grove kiks opskrift – Nemt at lave selv!
Så hvorfor ikke bare lave nogle selv, som er præcis så sunde, som man selv ønsker det? Det var det jeg gjorde, og det blev til en grove kiks opskrift med dadler og mandler. Jeg må ærligt indrømme, at de smager bedre end dem man køber, så dem bliver jeg simpelthen nødt til at lave igen…og igen.
Og så er de gode som en værtindegave! Brug en fin lille pose og fyld den op med hjemmebagte grove kiks. Jeg er sikker på, at det vil være et hit.
- 200 gr. hvedemel
- 200 gr. fuldkornsspeltmel eller fuldkornshvedemel
- 1 tsk. vaniljepulver Urtekram eller 1 vaniljestang
- 1 tsk. kanel
- 1/2 tsk. kardemomme
- 1 tsk. bagepulver
- 1/4 tsk. salt
- 1 æg L
- 1,5 dl. mælk
- 1 spsk. agavesirup eller akaciehonning
- 50 gr. smør
- 75 gr. dadler eller rosiner
- 50 gr. mandler
- Mælk til pensling
- Grovvalsede havregryn til pynt
- Bland de tørre ingredienser sammen og tilsæt de fint hakkede dadler og mandler.
- Tilsæt æg, mælk og smørtern og ælt det hele godt sammen med hænderne.
- Del dejen i to og rul hver dej tyndt ud med en kagerulle og skær den i firkantede, små stykker. Brug gerne en klejnespore, så man får et fint mønster.
- Læg kiksene på en bageplade med bagepapir og pensl dem med mælk og pynt med havregryn. Kiksene skal bages ved 180 gr. i ca. 15-20 minutter, indtil de er gyldenbrune i kanterne.
- Kiksene køles af på en rist, inden de lægges i en kagedåse.
2 kommentarer
hmmmm Julie Karla. De er rigtig rigtig gode! og de smager af mere 🙂 så næste gang må Mikkel have en større madpakke med..
kh
Bo
Hej Bo,
Ja, jeg tilbød ham endda at tage hele kagedåsen med, men det synes han vist var lige i overkanten.
Glad for at de falder i god jord.
KH
Julie