JulieKarla
  • Sunde Opskrifter
    • Morgenmad
      • Æg
      • Grød
      • Hverdag
      • Sødt
    • Frokost
      • Lette retter
      • Salater
      • Snacks og dips
    • Aftensmad
      • Fisk
      • Lam, okse- og svinekød
      • Pizza og Pasta
      • Vegetar
      • Vildt og Fugl
    • Brød
      • Knækbrød og Kiks
      • Sødt brød
    • Inspiration
      • Anmeldelser
      • Jul
      • Julie Karla
      • Karlas Nordic Baby
      • Rejser
    • Søde sager
      • Blandet Godt
      • Kager
      • Pandekager
      • Syltning
  • Kogebøger
  • Om Mig
  • Samarbejde
  • Presse
  • Rejseblog
  • Kontakt

JulieKarla

  • Sunde Opskrifter
    • Morgenmad
      • Æg
      • Grød
      • Hverdag
      • Sødt
    • Frokost
      • Lette retter
      • Salater
      • Snacks og dips
    • Aftensmad
      • Fisk
      • Lam, okse- og svinekød
      • Pizza og Pasta
      • Vegetar
      • Vildt og Fugl
    • Brød
      • Knækbrød og Kiks
      • Sødt brød
    • Inspiration
      • Anmeldelser
      • Jul
      • Julie Karla
      • Karlas Nordic Baby
      • Rejser
    • Søde sager
      • Blandet Godt
      • Kager
      • Pandekager
      • Syltning
  • Kogebøger
  • Om Mig
  • Samarbejde
  • Presse
  • Rejseblog
  • Kontakt

Græskarlasagne med spinat og ricotta

af Julie Karla oktober 16, 2013
Skrevet af Julie Karla oktober 16, 2013

Denne her græskarlasagne er en rigtig nem og sund hverdagsret, hvor jeg har skiftet den klassiske bechamelsauce ud med en simpel sauce lavet på græskar, muskatnød, kanel og rød chili. Jeg elsker den cremede og søde hokkaido græskar, som passer helt perfekt sammen med spinat og ricotta. Denne her opskrift er vegetarisk, men man sagtens tilføje en smule pancetta, hvis man ikke har lyst til at være helt kødfri. Det vil også klæde den rigtig godt.

Super nem græskarlasagne

Jeg vil anbefale, at man laver en lækker salat til lasagnen. Så har du et dejligt vegetarisk måltid, som også sagtens kan serveres for gæster, da det jo ikke er en helt almindelig lasagne. Og lige nu bugner det jo med de skønne græskar, så der er da al mulig grund til at kaste sig over en lasagne. Er der ik’?

Tag i øvrigt et kig på min salatkategori, hvor der findes masser af salatopskrifter, der vil passe ret så godt sammen med denne her lasagne.

græskarlasagne nem og god opskrift

Udskriv
Græskarlasagne med spinat og ricotta
Forb. tid
20 min
Tilb. tid
40 min
 
Køkken: Lasagne
Antal: 4
Forfatter: Julie Karla
Ingredienser
  • 700 gr. skrællet hokkaido græskar i tern
  • 700 gr. frossen spinat
  • 250 gr. ricotta
  • 2 store håndfulde parmesan
  • 250 gr. fuldkornspastaplader
  • Friskrevet muskatnød
  • Frisk rød chili uden kerner
  • 1/2 tsk. kanel
  • Salt
Sådan gør du
  1. Skræl græskaret, tag kernerne ud, og skær det ud i tern.
  2. Læg ternene i en gryde og fyld vand i, så det næsten dækker.
  3. Kog græskarternene helt møre, og blend dem til en tyk sauce med en stavblender.
  4. Smag saucen til med masser af friskrevet muskatnød, kanel, en smule finthakket rød chili, og godt med salt.
  5. Optø spinaten i f.eks. mikroovnen, og pres det fri for væde. Læg et lag græskarsauce i bunden af et ovnfast fad og fordel lidt spinat henover.
  6. Læg et par skefulde ricotta på og dernæst et lag lasagneplader.
  7. Fortsæt samme proces, indtil der ikke er mere fyld, men pynt til sidst med et lag græskarsauce og friskrevet parmesan.
  8. Bag græskarlasagnen i ovnen ved 200 gr. i ca. 35-40 minutter, eller indtil lasagnepladerne er gennembagte.
let græskarlasagne
Super lækker græskarlasagne
Summary
recipe image
Recipe Name
Græskarlasagne med spinat og ricotta
Julie Karla
Published On
2013-10-16
Preparation Time
20
Cook Time
40
Total Time
60
Average Rating
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)
8 kommentarer
0
FacebookPinterest
Julie Karla

Forrige indlæg
Frugt og marcipankugler med mørk chokolade
Næste indlæg
Spelt crackers

Måske du også kan lide de her…

Pizza med salsiccia og grønkålspesto i min elektriske...

december 3, 2024

Confiteret hvidløg i olivenolie med bønner og salvie

januar 31, 2024

Perlecouscous opskrift – En cremet ret med svampe,...

januar 17, 2024

Paneret feta med ovnbagte balsamico cherrytomater

januar 15, 2024

Fransk løgsuppe pasta – alt i én gryde...

november 8, 2023

Madpandekager med cremede kantareller, æbler og Vesterhavsost

oktober 5, 2023

Artiskok opskrift – den bedste dip, du kommer...

september 1, 2023

Barbecue blomkål – nem hurtig hverdagsmad

maj 17, 2023

Bagt camembert med tomater – den lækreste og...

marts 3, 2023

Hvidkålssalat med dild, citrondressing og brændte sesam-mandler

januar 12, 2023

8 kommentarer

Maria Hoffbeck oktober 17, 2013 - 11:08 am

Den ser rigtig lækker ud. Jeg synes det så fedt at se så mange forskellige måder man kan bruge græskar på. Indtil fornyligt tænkte jeg kun i kage og suppe, nu det en hel ny verden, med lasagne og pizza af græskar. Super!
Jeg har skåret græskar ud som jeg vil bage cupcakes af.

Reply
Julie Karla oktober 17, 2013 - 4:16 pm

Hej Maria,
Tusind tak, og du har helt ret, græskar kan bruges til så mange ting!

Reply
Xenia Roberts oktober 27, 2013 - 5:14 pm

Virkelig virkelig lækker opskrift! tak for den. Du er så kreativ 🙂 jeg tilføjede lidt revet appelsinskal til sovsen. Det blev rigtig godt.

Reply
Julie Karla oktober 27, 2013 - 6:38 pm

Tak xenia! Det er jeg glad for at høre, og det lyder da rigtig godt med appelsinskallen!

Reply
Anonymous november 2, 2013 - 1:49 pm

Hej Julie,
Det kan godt virke som et dumt spørgsmål, men der står ikke skrevet i opskriften om den skal i ovnen og i så fald hvor lang tid den skal have, så vil bare lige høre efter dette.

Reply
Julie Karla november 2, 2013 - 2:15 pm

Gud, det er da en fejl! Tak fordi, du gjorde mig opmærksom på det : )
Den skal i ovnen ved 200 gr. i ca. 35-40 minutter, eller indtil lasagnepladerne er færdigbagte.
KH
Julie Karla

Reply
Camilla Andersen november 25, 2017 - 10:26 pm

Hej Julie,
Ricotta, ved du hvor man kan få det økologisk? Eller kan man bruge andet i stedet for dette?
Mvh Camilla

Reply
Julie Karla november 30, 2017 - 7:48 am

Hej Camilla, Ja, man kan få det i specialforretninger som f.eks. Eataly i København, eller også på nettet. Jeg ved at La Treccia sælges flere steder og nok også på nettet : )

Reply

Skriv en kommentar… Slet svar

Opskrift Vurdering




Gem mit navn og email til næste gang jeg vil kommentere...

JULIE KARLA

 

JULIE KARLA

 

Juliekarla.dk er grønne opskrifter med masser af ideer til en skøn morgenmad, lækker frokost og aftensmad. Altid økologisk og naturlige råvarer! Læs mere her: Om mig

Populære opskrifter

  • 1

    Græskarlasagne med spinat og ricotta

    oktober 16, 2013
  • 2

    På cooking school i Thailand

    maj 3, 2014
  • 3

    Lækker pizza til morgenmad

    november 27, 2016
  • 4

    Verdens bedste scrambled eggs opskrift

    oktober 5, 2018
  • Facebook
  • Instagram
  • Youtube

Copyright © 2024 - Julie Karla - Sunde Opskrifter


Tilbage til toppen