Denne her græskarlasagne er en rigtig nem og sund hverdagsret, hvor jeg har skiftet den klassiske bechamelsauce ud med en simpel sauce lavet på græskar, muskatnød, kanel og rød chili. Jeg elsker den cremede og søde hokkaido græskar, som passer helt perfekt sammen med spinat og ricotta. Denne her opskrift er vegetarisk, men man sagtens tilføje en smule pancetta, hvis man ikke har lyst til at være helt kødfri. Det vil også klæde den rigtig godt.
Super nem græskarlasagne
Jeg vil anbefale, at man laver en lækker salat til lasagnen. Så har du et dejligt vegetarisk måltid, som også sagtens kan serveres for gæster, da det jo ikke er en helt almindelig lasagne. Og lige nu bugner det jo med de skønne græskar, så der er da al mulig grund til at kaste sig over en lasagne. Er der ik’?
Tag i øvrigt et kig på min salatkategori, hvor der findes masser af salatopskrifter, der vil passe ret så godt sammen med denne her lasagne.
- 700 gr. skrællet hokkaido græskar i tern
- 700 gr. frossen spinat
- 250 gr. ricotta
- 2 store håndfulde parmesan
- 250 gr. fuldkornspastaplader
- Friskrevet muskatnød
- Frisk rød chili uden kerner
- 1/2 tsk. kanel
- Salt
- Skræl græskaret, tag kernerne ud, og skær det ud i tern.
- Læg ternene i en gryde og fyld vand i, så det næsten dækker.
- Kog græskarternene helt møre, og blend dem til en tyk sauce med en stavblender.
- Smag saucen til med masser af friskrevet muskatnød, kanel, en smule finthakket rød chili, og godt med salt.
- Optø spinaten i f.eks. mikroovnen, og pres det fri for væde. Læg et lag græskarsauce i bunden af et ovnfast fad og fordel lidt spinat henover.
- Læg et par skefulde ricotta på og dernæst et lag lasagneplader.
- Fortsæt samme proces, indtil der ikke er mere fyld, men pynt til sidst med et lag græskarsauce og friskrevet parmesan.
- Bag græskarlasagnen i ovnen ved 200 gr. i ca. 35-40 minutter, eller indtil lasagnepladerne er gennembagte.
8 kommentarer
Den ser rigtig lækker ud. Jeg synes det så fedt at se så mange forskellige måder man kan bruge græskar på. Indtil fornyligt tænkte jeg kun i kage og suppe, nu det en hel ny verden, med lasagne og pizza af græskar. Super!
Jeg har skåret græskar ud som jeg vil bage cupcakes af.
Hej Maria,
Tusind tak, og du har helt ret, græskar kan bruges til så mange ting!
Virkelig virkelig lækker opskrift! tak for den. Du er så kreativ 🙂 jeg tilføjede lidt revet appelsinskal til sovsen. Det blev rigtig godt.
Tak xenia! Det er jeg glad for at høre, og det lyder da rigtig godt med appelsinskallen!
Hej Julie,
Det kan godt virke som et dumt spørgsmål, men der står ikke skrevet i opskriften om den skal i ovnen og i så fald hvor lang tid den skal have, så vil bare lige høre efter dette.
Gud, det er da en fejl! Tak fordi, du gjorde mig opmærksom på det : )
Den skal i ovnen ved 200 gr. i ca. 35-40 minutter, eller indtil lasagnepladerne er færdigbagte.
KH
Julie Karla
Hej Julie,
Ricotta, ved du hvor man kan få det økologisk? Eller kan man bruge andet i stedet for dette?
Mvh Camilla
Hej Camilla, Ja, man kan få det i specialforretninger som f.eks. Eataly i København, eller også på nettet. Jeg ved at La Treccia sælges flere steder og nok også på nettet : )