JulieKarla
  • Sunde Opskrifter
    • Morgenmad
      • Æg
      • Grød
      • Hverdag
      • Sødt
    • Frokost
      • Lette retter
      • Salater
      • Snacks og dips
    • Aftensmad
      • Fisk
      • Lam, okse- og svinekød
      • Pizza og Pasta
      • Vegetar
      • Vildt og Fugl
    • Brød
      • Knækbrød og Kiks
      • Sødt brød
    • Inspiration
      • Anmeldelser
      • Jul
      • Julie Karla
      • Karlas Nordic Baby
      • Rejser
    • Søde sager
      • Blandet Godt
      • Kager
      • Pandekager
      • Syltning
  • Kogebøger
  • Om Mig
  • Samarbejde
  • Presse
  • Rejseblog
  • Kontakt

JulieKarla

  • Sunde Opskrifter
    • Morgenmad
      • Æg
      • Grød
      • Hverdag
      • Sødt
    • Frokost
      • Lette retter
      • Salater
      • Snacks og dips
    • Aftensmad
      • Fisk
      • Lam, okse- og svinekød
      • Pizza og Pasta
      • Vegetar
      • Vildt og Fugl
    • Brød
      • Knækbrød og Kiks
      • Sødt brød
    • Inspiration
      • Anmeldelser
      • Jul
      • Julie Karla
      • Karlas Nordic Baby
      • Rejser
    • Søde sager
      • Blandet Godt
      • Kager
      • Pandekager
      • Syltning
  • Kogebøger
  • Om Mig
  • Samarbejde
  • Presse
  • Rejseblog
  • Kontakt

Havregrød med hasselnøddesmør og blåbær

af Julie Karla januar 6, 2013
Skrevet af Julie Karla januar 6, 2013

Det har været en skøn søndag i dag. Jeg har givet mig selv en fridag fra specialet og har brugt dagen på bedst mulig måde, nemlig i køkkenet. Efter min morgentræning, som bestod af en lang løbetur gik jeg i gang med at kreere blogindlæg, og jeg startede ud med denne her lækre morgengrød med hasselnød, som virkelig smagte godt. 
Jeg har købt hasselnøddesmøret i en lille hyggelig øko-forretning i Firenze. Det kostede ikke mere end ca. 40 kr., og så forstår jeg simpelthen ikke hvorfor det skal koste over 100 kr. i Danmark for et glas. Det samme gælder for mandelsmør, som jeg også er helt vild med. Men jeg har fundet ud af, at man kan købe begge slags smør i et øko-supermarked i Malmø for det halve af hvad det koster i Danmark, så der har jeg hamstret et par glas, de sidste par gange jeg har været i Malmø.

Hasselnødderne som jeg har brugt er fra Piemonte i Italien, og de smager himmelsk. Man siger, at det er hasselnøddens ‘Barolo’ og det kan jeg kun tilslutte mig. Hasselnødderne har jeg købt ‘let ristede’ og det giver dem en helt særlig sprødhed, som gør dem velegnede som topping på en grød. 
Jeg kan virkelig anbefale denne her grød, det må jeg sige, jeg skal i hvert fald snart lave den igen, måske i morgen.

Ingredienser (2 pers.)
2 dl. havregryn
2 dl. vand
2,5 dl. mælk
1 håndfuld blåbær
1 spsk. hakkede hasselnødder (prøv dem fra Piemonte!)
2 spsk. hasselnøddesmør
Tilberedning
Kog havregrynene sammen med vand og mælk i et par minutter, indtil grøden er tyknet og færdig. Server grøden i to skåle. Pynt med ristede, finthakkede hasselnødder og blåbær, samt hasselnøddesmør.
2 kommentarer
0
FacebookPinterest
Julie Karla

Forrige indlæg
Stemningsbilleder fra Firenze
Næste indlæg
Kamutpizza med parmaskinke, gorgonzola, figner og hasselnødder

Måske du også kan lide de her…

Fladbrød med brændenælder – over bål udenfor eller...

maj 1, 2023

Vegansk bananbrød med karamelsauce fra min bog Venindemad...

marts 14, 2023

Ristet boghvede med kanel, agavesirup og kokosolie –...

februar 24, 2023

Æbledessert med sesam og honning yoghurt

oktober 4, 2022

Havregrød med kokosmælk, blåbærkompot, yoghurt og mango –...

maj 25, 2022

Scones opskrift med hindbær, müsli og vaniljeyoghurt

marts 4, 2022

Semlor opskrift – bare i muffin udgave! Men...

januar 27, 2022

Omelet opskrift med grønkål og pære-sennepssalat

december 14, 2021

Baby romaine salat med basilikum chimichurri og pocheret...

december 7, 2021

Juleboller med varme krydderier og appelsinskal

december 6, 2021

2 kommentarer

Benedikte februar 22, 2013 - 8:00 am

Jeg laver grøden som almindelig havregrød, og med mandler og mandelsmør. Og så lidt ahornsirup på toppen 🙂

Reply
Julie Karla februar 22, 2013 - 8:03 am

Hej Benedikte
Det lyder også super godt – mandelsmør og ahornsirup, det må jeg prøve!

Reply

Skriv en kommentar… Slet svar

Opskrift Vurdering




Gem mit navn og email til næste gang jeg vil kommentere...

JULIE KARLA

 

JULIE KARLA

 

Juliekarla.dk er grønne opskrifter med masser af ideer til en skøn morgenmad, lækker frokost og aftensmad. Altid økologisk og naturlige råvarer! Læs mere her: Om mig

Populære opskrifter

  • 1

    Græskarlasagne med spinat og ricotta

    oktober 16, 2013
  • 2

    På cooking school i Thailand

    maj 3, 2014
  • 3

    Lækker pizza til morgenmad

    november 27, 2016
  • 4

    Stegt lange med purløgsolie, kapers og mandler

    juli 17, 2017
  • Facebook
  • Instagram
  • Youtube

Copyright © 2024 - Julie Karla - Sunde Opskrifter


Tilbage til toppen