JulieKarla
  • Sunde Opskrifter
    • Morgenmad
      • Æg
      • Grød
      • Hverdag
      • Sødt
    • Frokost
      • Lette retter
      • Salater
      • Snacks og dips
    • Aftensmad
      • Fisk
      • Lam, okse- og svinekød
      • Pizza og Pasta
      • Vegetar
      • Vildt og Fugl
    • Brød
      • Knækbrød og Kiks
      • Sødt brød
    • Inspiration
      • Anmeldelser
      • Jul
      • Julie Karla
      • Karlas Nordic Baby
      • Rejser
    • Søde sager
      • Blandet Godt
      • Kager
      • Pandekager
      • Syltning
  • Kogebøger
  • Om Mig
  • Samarbejde
  • Presse
  • Rejseblog
  • Kontakt

JulieKarla

  • Sunde Opskrifter
    • Morgenmad
      • Æg
      • Grød
      • Hverdag
      • Sødt
    • Frokost
      • Lette retter
      • Salater
      • Snacks og dips
    • Aftensmad
      • Fisk
      • Lam, okse- og svinekød
      • Pizza og Pasta
      • Vegetar
      • Vildt og Fugl
    • Brød
      • Knækbrød og Kiks
      • Sødt brød
    • Inspiration
      • Anmeldelser
      • Jul
      • Julie Karla
      • Karlas Nordic Baby
      • Rejser
    • Søde sager
      • Blandet Godt
      • Kager
      • Pandekager
      • Syltning
  • Kogebøger
  • Om Mig
  • Samarbejde
  • Presse
  • Rejseblog
  • Kontakt

Havregrød med gulerod

af Julie Karla februar 14, 2017
Skrevet af Julie Karla februar 14, 2017

Denne her havregrød med gulerod er et tilbagevendende morgenmadsindslag hos mig. Jeg har nemlig brugt juicepulpen fra min gulerodsjuice i grøden, og da jeg juicer rigtig tit, ryger det overskydende pulp også ofte ned i grøden. Det samme gør pulpen fra æblejuice eller rødbedejuice, da jeg simpelthen ikke nænner at smide det ud. Og hvorfor skulle jeg da egentlig også det, når det er sundt og smager godt i grøden?!

Havregrød med gulerod

Havregrød med gulerod – med smag af gulerodskage

Jeg synes, at denne her havregrød med gulerod minder lidt om smagene i en gulerodskage, og det er jo ikke helt dårligt vel?… Kanel, gulerod, agavesirup og vanilje. Alt sammen i øvrigt nogle af mine yndlingsingredienser bare sådan generelt. Men den er sund. Og i øvrigt, så har jeg lavet en lignende grød før, som jeg netop har kaldt havregrød med gulerodskage (faktisk én af mine meget tidlige opskrifter fra 2013). Den er blot med revet gulerod i stedet for pulp.

Og nu vi er ved kage, så har jeg i øvrigt også lavet en havregrød opskrift, der smager af banankage. Var det ikke noget?…

Havregrød med gulerod
Udskriv
Havregrød med gulerod
Tilb. tid
5 min
 
Ret: Morgenmad
Antal: 2
Ingredienser
  • 2 dl fintvalsede havregryn
  • 2 dl gulerodspulp
  • 3 dl vand
  • 1 nip ren vaniljepulver
  • Ca. 1/4 tsk kanel
  • agavesirup eller honning
Sådan gør du
  1. Kom alle ingredienserne i en gryde og bring i kog under omrøring.

    Rør et par minutter indtil grøden er tyknet. Tag den af varmen og lad den stå et par minutter.

    Servér herefter grøden med f.eks. blåbær, lidt ekstra pulp og agavesirup.

Aarhus tur-retur

Er i øvrigt lige kommet hjem fra en dejlig forlænget weekend hos mine forældre i Aarhus. Nord og jeg var “hjemme” et par dage og blev rigtig forkælet af mine forældre. Og af kulinariske højdepunkter fra min weekend vil jeg lige nævne:

  • Brød fra La Cabra, som ligger i Aarhus Central Food Market og i Graven. De laver kun to slags brød, og det er dét bedste brød, jeg kan få, og jeg skal altid have lokket min far med ned at købe det, lige så snart jeg kommer til Aarhus. Deres kaffe er også super!
  • Aarhus Street Food. En kæmpe hal med masser af madboder. Meget federe end i København synes jeg personligt. Spiste rugbrødssandwich fra Nord (yes, det hedder stedet, så der blev Nord og jeg da nødt til at spise), og det var super godt. Har i det hele taget optur over det her sted. Mega hyggelig stemning, den fredag jeg var der til frokost.
  • Og så tog jeg (hvilket næsten er blevet en tradition, når jeg er hjemme i Aarhus) med Nord og min far til Flensborg et smut på en hyggetur. Selvfølgelig med stop i Denns Biomarkt for at handle ind. Elsker det supermarked og alle deres økoting.
  • Og så var der selvfølgelig også min mors frikadeller, Havnens fiskedeller og rejesalat og tyske klassiske Berlinere! Alt i alt en dejlig weekend med LÆKKER mad.

 

2 kommentarer
0
FacebookPinterest
Julie Karla

Forrige indlæg
Cremet pastaret med citron og mascarpone
Næste indlæg
Tortillalasagne

Måske du også kan lide de her…

Fladbrød med brændenælder – over bål udenfor eller...

maj 1, 2023

Vegansk bananbrød med karamelsauce fra min bog Venindemad...

marts 14, 2023

Ristet boghvede med kanel, agavesirup og kokosolie –...

februar 24, 2023

Æbledessert med sesam og honning yoghurt

oktober 4, 2022

Havregrød med kokosmælk, blåbærkompot, yoghurt og mango –...

maj 25, 2022

Scones opskrift med hindbær, müsli og vaniljeyoghurt

marts 4, 2022

Semlor opskrift – bare i muffin udgave! Men...

januar 27, 2022

Omelet opskrift med grønkål og pære-sennepssalat

december 14, 2021

Baby romaine salat med basilikum chimichurri og pocheret...

december 7, 2021

Juleboller med varme krydderier og appelsinskal

december 6, 2021

2 kommentarer

Maj-Brit Jensen februar 19, 2017 - 11:50 am

4 stars
Hej JulieKarla. Jeg tænkte på om du på et tidspunkt ville lave et blog indlæg om hvad er must have i dit køkken? Altså et indlæg med dine basis vare. Har nemlig set at der er mange varer der går igen. Denne her opskrift lavede jeg i morges og tilsatte lidt kardemomme og nelliker. Der var varmet sammen med en smule mælk. Det smagte fantastisk ☺ glæder mig altid til at se hvad nye opskrifter du finder på

Reply
Julie Karla februar 20, 2017 - 1:52 pm

Mmmm… det lyder også som en lækker kombi Maj-Brit, og tak for opfordringen. Det er hermed noteret og en super god idé til et nyt blogindlæg!

Reply

Skriv en kommentar… Slet svar

Opskrift Vurdering




Gem mit navn og email til næste gang jeg vil kommentere...

JULIE KARLA

 

JULIE KARLA

 

Juliekarla.dk er grønne opskrifter med masser af ideer til en skøn morgenmad, lækker frokost og aftensmad. Altid økologisk og naturlige råvarer! Læs mere her: Om mig

Populære opskrifter

  • 1

    Græskarlasagne med spinat og ricotta

    oktober 16, 2013
  • 2

    På cooking school i Thailand

    maj 3, 2014
  • 3

    Lækker pizza til morgenmad

    november 27, 2016
  • 4

    Verdens bedste scrambled eggs opskrift

    oktober 5, 2018
  • Facebook
  • Instagram
  • Youtube

Copyright © 2024 - Julie Karla - Sunde Opskrifter


Tilbage til toppen