JulieKarla
  • Sunde Opskrifter
    • Morgenmad
      • Æg
      • Grød
      • Hverdag
      • Sødt
    • Frokost
      • Lette retter
      • Salater
      • Snacks og dips
    • Aftensmad
      • Fisk
      • Lam, okse- og svinekød
      • Pizza og Pasta
      • Vegetar
      • Vildt og Fugl
    • Brød
      • Knækbrød og Kiks
      • Sødt brød
    • Inspiration
      • Anmeldelser
      • Jul
      • Julie Karla
      • Karlas Nordic Baby
      • Rejser
    • Søde sager
      • Blandet Godt
      • Kager
      • Pandekager
      • Syltning
  • Kogebøger
  • Om Mig
  • Samarbejde
  • Presse
  • Rejseblog
  • Kontakt

JulieKarla

  • Sunde Opskrifter
    • Morgenmad
      • Æg
      • Grød
      • Hverdag
      • Sødt
    • Frokost
      • Lette retter
      • Salater
      • Snacks og dips
    • Aftensmad
      • Fisk
      • Lam, okse- og svinekød
      • Pizza og Pasta
      • Vegetar
      • Vildt og Fugl
    • Brød
      • Knækbrød og Kiks
      • Sødt brød
    • Inspiration
      • Anmeldelser
      • Jul
      • Julie Karla
      • Karlas Nordic Baby
      • Rejser
    • Søde sager
      • Blandet Godt
      • Kager
      • Pandekager
      • Syltning
  • Kogebøger
  • Om Mig
  • Samarbejde
  • Presse
  • Rejseblog
  • Kontakt

Havregrød med kokosmælk, blåbærkompot, yoghurt og mango – 100 % vegansk morgenmad

af Julie Karla maj 25, 2022
Skrevet af Julie Karla maj 25, 2022

Skal vi ikke lige gå på forlænget weekend med sådan en lækker morgenmad her bestående af havregrød med kokosmælk (for seriøst den mest cremede havregrød) toppet med hjemmelavet blåbærkompot, der smager vidunderligt af kardemomme, frisk mango og yoghurt. Så kan jeg næsten ikke få det bedre.

havregrød med kokosmælk vegansk

Vegansk havregrød med kokosmælk

Og har du venner eller familie, der spiser vegansk, ja så kunne denne her havregrød jo være oplagt at servere. Og skal den ikke være vegansk, ja så brug endelig bare en almindelig yoghurt til lige at toppe grøden med. Men i hvert fald om man er veganer eller ej, så kan havregrød med kokosmælk i den grad anbefales, for det løfter virkelig grøden til et højere niveau end den traditionelle med vand eller mælk og vand.

Vidunderlig kombi med kokos, kardemomme, mango og blåbær

Jeg synes virkelig, at de her smage i grøden komplimenterer hinanden så godt. Kokos fungerer så super godt med kardemomme og mango. Her er vi jo nærmest henne i det asiatiske køkken, men så kommer de nordiske svenske blåbær lige ind og supplerer rigtig godt med lidt syre. De vilde svenske blåbær er i øvrigt til at få rigtig mange steder efterhånden, jeg har både set dem på frost i Irma og Rema 1000. Så man behøves altså ikke selv at have været i Sverige og plukke for at kunne være med ; )

havregrød med kokosmælk uden mælk

Masser af andre havregrødsopskrifter på min blog

Hvis der er noget, som jeg har lavet meget af her på bloggen, så er det da havregrødsopskrifter, og jeg linker da lige til nogle af dem her. Så er der masser af inspiration at hente til den forlængede Krist Himmelfarts ferie, der venter forude.

  • Havregrød med banan og cookie dough
  • Lækker grød med banan, pære og chokolade
  • Lækker havregrød med ricotta og blåbær
  • Opskrift på havregrød med kanel og granatæblekerner
  • Lækker topping til havregrød – Ovnristede vindruer med rosmarin
havregrød med kokosmælk vegansk
Udskriv
Havregrød med kokosmælk, blåbærkompot og mango
Forb. tid
5 min
Tilb. tid
15 min
Samlet tid
20 min
 
Ret: Morgenmad
Køkken: internationalt
Antal: 2 personer
Forfatter: Julie Karla
Ingredienser
Blåbærkompot
  • 200 g frosne vilde blåbær
  • 1/2 tsk friskkværnet kardemomme
  • 1 spsk agavesirup
Havregrød
  • 2 dl havregryn
  • 3 dl vand
  • 2 dl kokosmælk
  • 1/2 moden mango
  • 2 spsk soyayoghurt
Sådan gør du
  1. Bring blåbær i kog med sirup og kardemomme og lad det simre i 5 minutter. Lad det køle af indtil servering.

  2. Kom havregryn, vand og kokosmælk i en gryde og lad det koge op. Lad grøden simre 2-3 minutter til den er tyknet.

  3. Skær mangoen ud i små stykker.

  4. Server grøden i to skåle og kom en spsk blåbærkompot på hver portion. Gem resten af kompotten i køleskabet til resten af ugen. Kom en spsk yoghurt på og afslut med mangostykker.

havregrød med kokosmælk og topping
0 kommentar
1
FacebookPinterest
Julie Karla

Forrige indlæg
Rabarber koldskål med vanilje-rabarberpuré smager så englene synger
Næste indlæg
Rabarbermuffins med kokos og hvid chokolade

Måske du også kan lide de her…

Fladbrød med brændenælder – over bål udenfor eller...

maj 1, 2023

Vegansk bananbrød med karamelsauce fra min bog Venindemad...

marts 14, 2023

Ristet boghvede med kanel, agavesirup og kokosolie –...

februar 24, 2023

Æbledessert med sesam og honning yoghurt

oktober 4, 2022

Scones opskrift med hindbær, müsli og vaniljeyoghurt

marts 4, 2022

Semlor opskrift – bare i muffin udgave! Men...

januar 27, 2022

Omelet opskrift med grønkål og pære-sennepssalat

december 14, 2021

Baby romaine salat med basilikum chimichurri og pocheret...

december 7, 2021

Juleboller med varme krydderier og appelsinskal

december 6, 2021

Breakfast bowl med masser af grønne sager og...

december 3, 2021

Skriv en kommentar… Slet svar

Opskrift Vurdering




Gem mit navn og email til næste gang jeg vil kommentere...

JULIE KARLA

 

JULIE KARLA

 

Juliekarla.dk er grønne opskrifter med masser af ideer til en skøn morgenmad, lækker frokost og aftensmad. Altid økologisk og naturlige råvarer! Læs mere her: Om mig

Populære opskrifter

  • 1

    Græskarlasagne med spinat og ricotta

    oktober 16, 2013
  • 2

    På cooking school i Thailand

    maj 3, 2014
  • 3

    Lækker pizza til morgenmad

    november 27, 2016
  • 4

    Stegt lange med purløgsolie, kapers og mandler

    juli 17, 2017
  • Facebook
  • Instagram
  • Youtube

Copyright © 2024 - Julie Karla - Sunde Opskrifter


Tilbage til toppen