Skal vi ikke lige gå på forlænget weekend med sådan en lækker morgenmad her bestående af havregrød med kokosmælk (for seriøst den mest cremede havregrød) toppet med hjemmelavet blåbærkompot, der smager vidunderligt af kardemomme, frisk mango og yoghurt. Så kan jeg næsten ikke få det bedre.
Vegansk havregrød med kokosmælk
Og har du venner eller familie, der spiser vegansk, ja så kunne denne her havregrød jo være oplagt at servere. Og skal den ikke være vegansk, ja så brug endelig bare en almindelig yoghurt til lige at toppe grøden med. Men i hvert fald om man er veganer eller ej, så kan havregrød med kokosmælk i den grad anbefales, for det løfter virkelig grøden til et højere niveau end den traditionelle med vand eller mælk og vand.
Vidunderlig kombi med kokos, kardemomme, mango og blåbær
Jeg synes virkelig, at de her smage i grøden komplimenterer hinanden så godt. Kokos fungerer så super godt med kardemomme og mango. Her er vi jo nærmest henne i det asiatiske køkken, men så kommer de nordiske svenske blåbær lige ind og supplerer rigtig godt med lidt syre. De vilde svenske blåbær er i øvrigt til at få rigtig mange steder efterhånden, jeg har både set dem på frost i Irma og Rema 1000. Så man behøves altså ikke selv at have været i Sverige og plukke for at kunne være med ; )
Masser af andre havregrødsopskrifter på min blog
Hvis der er noget, som jeg har lavet meget af her på bloggen, så er det da havregrødsopskrifter, og jeg linker da lige til nogle af dem her. Så er der masser af inspiration at hente til den forlængede Krist Himmelfarts ferie, der venter forude.
- Havregrød med banan og cookie dough
- Lækker grød med banan, pære og chokolade
- Lækker havregrød med ricotta og blåbær
- Opskrift på havregrød med kanel og granatæblekerner
- Lækker topping til havregrød – Ovnristede vindruer med rosmarin
- 200 g frosne vilde blåbær
- 1/2 tsk friskkværnet kardemomme
- 1 spsk agavesirup
- 2 dl havregryn
- 3 dl vand
- 2 dl kokosmælk
- 1/2 moden mango
- 2 spsk soyayoghurt
Bring blåbær i kog med sirup og kardemomme og lad det simre i 5 minutter. Lad det køle af indtil servering.
Kom havregryn, vand og kokosmælk i en gryde og lad det koge op. Lad grøden simre 2-3 minutter til den er tyknet.
Skær mangoen ud i små stykker.
Server grøden i to skåle og kom en spsk blåbærkompot på hver portion. Gem resten af kompotten i køleskabet til resten af ugen. Kom en spsk yoghurt på og afslut med mangostykker.