JulieKarla
  • Sunde Opskrifter
    • Morgenmad
      • Æg
      • Grød
      • Hverdag
      • Sødt
    • Frokost
      • Lette retter
      • Salater
      • Snacks og dips
    • Aftensmad
      • Fisk
      • Lam, okse- og svinekød
      • Pizza og Pasta
      • Vegetar
      • Vildt og Fugl
    • Brød
      • Knækbrød og Kiks
      • Sødt brød
    • Inspiration
      • Anmeldelser
      • Jul
      • Julie Karla
      • Karlas Nordic Baby
      • Rejser
    • Søde sager
      • Blandet Godt
      • Kager
      • Pandekager
      • Syltning
  • Kogebøger
  • Om Mig
  • Samarbejde
  • Presse
  • Rejseblog
  • Kontakt

JulieKarla

  • Sunde Opskrifter
    • Morgenmad
      • Æg
      • Grød
      • Hverdag
      • Sødt
    • Frokost
      • Lette retter
      • Salater
      • Snacks og dips
    • Aftensmad
      • Fisk
      • Lam, okse- og svinekød
      • Pizza og Pasta
      • Vegetar
      • Vildt og Fugl
    • Brød
      • Knækbrød og Kiks
      • Sødt brød
    • Inspiration
      • Anmeldelser
      • Jul
      • Julie Karla
      • Karlas Nordic Baby
      • Rejser
    • Søde sager
      • Blandet Godt
      • Kager
      • Pandekager
      • Syltning
  • Kogebøger
  • Om Mig
  • Samarbejde
  • Presse
  • Rejseblog
  • Kontakt

Hjemmelavet müsli med julesmag

af Julie Karla december 11, 2014
Skrevet af Julie Karla december 11, 2014

Hjemmelavet müsli med julesmag – lyder det ikke hyggeligt? Jeg kommer i hvert fald til at tænke på jul, hver gang jeg sætter tænderne i denne her müsli med julens allerbedste krydderier.

Da jeg besøgte Stockholm sidste år, smagte jeg en super dejlig hjemmelavet müsli med masser af kardemomme på en hyggelig morgenmadscafé, og det er lidt den, der har inspireret mig til denne jule-müsli. Det smager nemlig super godt at krydre sin müsli med noget andet end den traditionelle kanel eller vanilje. Det lyder måske lidt sjovt at tilsætte julekrydderier i sin morgenmad, men det kan altså varmt anbefales.

hjemmelavet müsli | www.juliekarla.dk

Til min müsli har brugt rugflager, tørrede æbletern og puffede quinoa. Puffede quinoa køber jeg i helsekostforretninger, men kan du ikke få fat i dem, kan du også sagtens bruge noget andet eller helt udelade dem. De små tørrede æbletern kan man købe i de fleste større supermarkeder. I det hele taget, kan man putte alt det i sin müsli, som man lige har lyst til. Jeg kommer bare med et lille forslag.

5 fra 1 stemme
Hjemmelavet müsli med julekrydderier | www.juliekarla.dk
Udskriv
Hjemmelavet müsli med julesmag
Tilb. tid
15 min
Samlet tid
15 min
 
Hjemmelavet müsli med julesmag til de kolde vintermorgener
Ret: Morgenmad
Køkken: dansk, nordisk
Forfatter: Julie Karla
Ingredienser
  • 200 gr. rugflager
  • 2 store spsk. kokosolie
  • 1 spsk. kanel
  • 1 tsk. ingefær
  • 1 tsk. kardemomme
  • 1 tsk. stødt nelliker
  • 100 gr. mandler
  • 25 gr. puffede quinoa
  • 50 gr. tørrede æbletern
Sådan gør du
  1. Start med at riste mandlerne på en tør pande ved lav varme, indtil de begynder at tage en lille smule farve.
  2. Tag dem af panden og læg dem på en tallerken, mens du forbereder resten af müslien.
  3. Smelt kokosolie på panden og tilsæt rugflagerne samt alle krydderierne. Rist rugflagerne i et par minutter og rør godt rundt imens.
  4. Tag müslien af varmen og tilsæt mandler, puffede quinoa og æbletern.
  5. Lad müslien køle helt af, før den kommes i en tætsluttet beholder.

 

Hjemmelavet müsli og andre opskrifter med JUL!

I det hele taget synes jeg, at det er rigtig sjovt at tilsætte julens krydderier i rigtig mange opskrifter. F.eks. mine daddelkugler her, som er blevet til raw pebernødder. Og i weekenden lavede jeg madeleine kager med mandelmel, æblemos, mørk chokolade og selvfølgelig de dejlige julekrydderier ingefær, nelliker og kanel.

Jeg har også planer om at lave en skøn ruggrød med julekrydderier, og så kan jeg vist heller ikke finde på mere. Jeg springer den klassiske julebagning over i år. Til gengæld kommer jeg til at lave rigtig, rigtig mange af mine raw pebernødder.

Hjemmelavet müsli med julekrydderier | www.juliekarla.dk

5 kommentarer
0
FacebookPinterest
Julie Karla

Forrige indlæg
Brunch pandekager og lidt chokolade kærlighed
Næste indlæg
Rødkålssalat med ingefær, æble og nødder

Måske du også kan lide de her…

Fladbrød med brændenælder – over bål udenfor eller...

maj 1, 2023

Vegansk bananbrød med karamelsauce fra min bog Venindemad...

marts 14, 2023

Ristet boghvede med kanel, agavesirup og kokosolie –...

februar 24, 2023

Æbledessert med sesam og honning yoghurt

oktober 4, 2022

Havregrød med kokosmælk, blåbærkompot, yoghurt og mango –...

maj 25, 2022

Scones opskrift med hindbær, müsli og vaniljeyoghurt

marts 4, 2022

Semlor opskrift – bare i muffin udgave! Men...

januar 27, 2022

Omelet opskrift med grønkål og pære-sennepssalat

december 14, 2021

Baby romaine salat med basilikum chimichurri og pocheret...

december 7, 2021

Juleboller med varme krydderier og appelsinskal

december 6, 2021

5 kommentarer

Julie Josephine december 12, 2014 - 1:11 pm

Jeg elsker også at tilsætte julekrydderier, specielt kanel, til min müsli og gør det gerne året rundt!
Har du nogle anbefaliner til Stockholm? Jeg skal dertil med min kæreste i januar.

Reply
Julie Karla december 12, 2014 - 4:16 pm

Hej Julie Josephine,
Uha, det er ved at være lang tid siden, jeg var der, men jeg kan i hvert fald huske at cafeen, hvor jeg spiste den gode müsli til morgenmad hed Blooms. Hvis du søger efter stockholm i mit søgefelt kan du se nogle stemningsbilleder derfra : )

Reply
Mikkel december 17, 2014 - 6:18 pm

5 stars
super opskrift!

Reply
Julie Josephine februar 3, 2015 - 10:13 am

Tak for anbefalingen, Julie Karla. Vi kom forbi Blooms, men deres udvalg var desværre meget begrænset på det tidspunkt. Vi kom derimod forbi to andre bagerier, Bageri Petrus i Södermalm og Fabrique i Gamla Stan, som lavede helt fantastisk bagværk og lokalerne var super imponerende – dem gad jeg godt snart besøge igen!

Reply
Julie Karla februar 4, 2015 - 8:48 pm

Fantastisk! Dem skriver jeg på min liste næste gang, jeg besøger Stockholm!…Forhåbentlig snart ; )

Reply

Skriv en kommentar… Slet svar

Opskrift Vurdering




Gem mit navn og email til næste gang jeg vil kommentere...

JULIE KARLA

 

JULIE KARLA

 

Juliekarla.dk er grønne opskrifter med masser af ideer til en skøn morgenmad, lækker frokost og aftensmad. Altid økologisk og naturlige råvarer! Læs mere her: Om mig

Populære opskrifter

  • 1

    Græskarlasagne med spinat og ricotta

    oktober 16, 2013
  • 2

    På cooking school i Thailand

    maj 3, 2014
  • 3

    Lækker pizza til morgenmad

    november 27, 2016
  • 4

    Stegt lange med purløgsolie, kapers og mandler

    juli 17, 2017
  • Facebook
  • Instagram
  • Youtube

Copyright © 2024 - Julie Karla - Sunde Opskrifter


Tilbage til toppen