JulieKarla
  • Sunde Opskrifter
    • Morgenmad
      • Æg
      • Grød
      • Hverdag
      • Sødt
    • Frokost
      • Lette retter
      • Salater
      • Snacks og dips
    • Aftensmad
      • Fisk
      • Lam, okse- og svinekød
      • Pizza og Pasta
      • Vegetar
      • Vildt og Fugl
    • Brød
      • Knækbrød og Kiks
      • Sødt brød
    • Inspiration
      • Anmeldelser
      • Jul
      • Julie Karla
      • Karlas Nordic Baby
      • Rejser
    • Søde sager
      • Blandet Godt
      • Kager
      • Pandekager
      • Syltning
  • Kogebøger
  • Om Mig
  • Samarbejde
  • Presse
  • Rejseblog
  • Kontakt

JulieKarla

  • Sunde Opskrifter
    • Morgenmad
      • Æg
      • Grød
      • Hverdag
      • Sødt
    • Frokost
      • Lette retter
      • Salater
      • Snacks og dips
    • Aftensmad
      • Fisk
      • Lam, okse- og svinekød
      • Pizza og Pasta
      • Vegetar
      • Vildt og Fugl
    • Brød
      • Knækbrød og Kiks
      • Sødt brød
    • Inspiration
      • Anmeldelser
      • Jul
      • Julie Karla
      • Karlas Nordic Baby
      • Rejser
    • Søde sager
      • Blandet Godt
      • Kager
      • Pandekager
      • Syltning
  • Kogebøger
  • Om Mig
  • Samarbejde
  • Presse
  • Rejseblog
  • Kontakt

Hjemmelavet pizza med gedeost, græskar og pancetta

af Julie Karla oktober 9, 2018
Skrevet af Julie Karla oktober 9, 2018

Når den står på hjemmelavet pizza hjemme hos mig, så er det faktisk ret tilfældigt hvilken slags fyld der kommer på. Hjemmelavet pizza er uden tvivl den bedste form for restemad. Har jeg nogle små stykker ost tilovers, som ikke er så meget ved længere, lidt spegepølse eller en rest kød fra dagen før, ja så er det bare ovenpå en lækker pizzabund og ind i ovnen.

I aften f.eks. står den også på pizza med lidt forskellige oste, lidt grønt der skal bruges fra grøntkassen som f.eks. spinat og rød spidskål og nogle kyllinge kødboller fra i går aftes. Så laver jeg dejen, inden jeg henter Nord i børnehaven, og så er det minimal forberedelse inden den skal i ovnen. Plus han kan være med til at komme fyld på pizzaen, hvilket han elsker.Hjemmelavet pizza opskrift

En ny yndlingsudgave af hjemmelavet pizza

Men denne her pizzavariant er faktisk én jeg har lavet riiimelig mange gange her på det sidste. Altså én af de få gengangere. Dels fordi jeg har mange græskar herhjemme lige pt, dels fordi den smager overdrevet godt!

Her er der altså tale om en pizza med græskar, sprød italiensk pancetta og yes, 3 forskellige slags oste heriblandt gedeost, marscapone og klassisk mozzarella. Hurra for at det i øvrigt er muligt at opsnappe både marscapone og pancetta i økologiske varianter nu.den bedste hjemmelavet pizza

Den bedste kombo

Jeg er vild med denne her kombination af forskellige ingredienser på pizzaen. For det første er salvie simpelthen som skabt til græskar. Jeg har f.eks. også tidligere lavet en græskarrisotto med salvie (den mest cremede én af slagsen). Og denne pastaret med græskar og selvfølgelig også denne varme salat med bagt græskar og salvie.

For det andet er græskar også fuldstændig vidunderlig sammen med gedeost. Det salte møder det søde på den skønneste vis. Og tilføjer man pancetta til de to ingredienser, ja så kører det virkelig. Så hermed en pizzakombination, der i den grad kan anbefales!

hjemmelavet pizza med gedeost

Hjemmelavet pizza opskrift
Udskriv
Hjemmelavet pizza med gedeost, græskar og pancetta
Forb. tid
15 min
Tilb. tid
25 min
Hævetid
1 t
Samlet tid
40 min
 

En super lækker hjemmelavet pizza med gedeost og græskar, der emmer af efterår!

Ret: aftensmad
Køkken: internationalt, Italiensk
Antal: 1 stor pizza eller 2 små
Forfatter: Julie Karla
Ingredienser
Pizzadej
  • 2 1/2 dl vand
  • 20 gr gær
  • 2 spsk olivenolie
  • 1 tsk salt
  • 375-400 gr Tipo 00 hvedemel
Fyld
  • 20-25 tynde skiver hokkaido græskar (du kan også bruge butternut)
  • 70-100 gr pancetta
  • 3/4 gederulle
  • 1 frisk mozzarella
  • 5-6 spsk marscapone
  • 2 håndfulde frisk salvie
  • olivenolie
Sådan gør du
  1. Rør gæren ud i vandet i en stor skål. Tilsæt olivenolie og salt og rør melet i lidt ad gangen. Når dejen begynder at blive hård at røre rundt, hældes den ud på bordet og æltes godt. Tilsæt hele tiden mere mel efter behov. Men gem lidt til dejen skal rulles ud senere.

  2. Når dejen ikke længere hænger fast på bordet og kan rulles mellem hænderne uden at hænge fast, lægges den i en skål med lidt mel i bunden (så den er nem at få ud efter hævning).

  3. Lad dejen hæve under et klæde i en 1 time.

  4. I mellemtiden skrælles hokkaido græskaret og skæres i små skiver. De lægges på en bageplade med bagepapir. Hæld olivenolie over og drys med salt og bag græskarskiverne ved 200 gr. i ca. 10-12 minutter. De skal bare blive en smule møre.

  5. Når dejen er hævet færdig rulles den ud til en stor pizza eller to små runde pizzaer. Brug noget af det overskydende mel.

  6. Smør forsigtigt marscapone på bunden med en ske. Fordel de bagte græskar på pizzaen. Læg skiver af gedeost på, samt tynde skiver mozzarella. Læg til sidst pancetta på og friske salvieblade.

  7. Bag pizzaen i ovnen ved 225 gr. i ca. 20-25 minutter, indtil den er flot gylden. Dryp med god olivenolie og servér.

verdens bedste hjemmelavet pizza

Summary
recipe image
Recipe Name
Hjemmelavet pizza med gedeost, græskar og pancetta
Julie Karla
Published On
2018-10-09
Preparation Time
15M
Cook Time
25M
Total Time
40M
Average Rating
51star1star1star1star1star Based on 3 Review(s)
2 kommentarer
0
FacebookPinterest
Julie Karla

Forrige indlæg
Verdens bedste scrambled eggs opskrift
Næste indlæg
Nem pizzadej opskrift

Måske du også kan lide de her…

Pizza med salsiccia og grønkålspesto i min elektriske...

december 3, 2024

Confiteret hvidløg i olivenolie med bønner og salvie

januar 31, 2024

Perlecouscous opskrift – En cremet ret med svampe,...

januar 17, 2024

Paneret feta med ovnbagte balsamico cherrytomater

januar 15, 2024

Fransk løgsuppe pasta – alt i én gryde...

november 8, 2023

Madpandekager med cremede kantareller, æbler og Vesterhavsost

oktober 5, 2023

Artiskok opskrift – den bedste dip, du kommer...

september 1, 2023

Barbecue blomkål – nem hurtig hverdagsmad

maj 17, 2023

Fladbrød med brændenælder – over bål udenfor eller...

maj 1, 2023

Bagt camembert med tomater – den lækreste og...

marts 3, 2023

2 kommentarer

Signe november 19, 2024 - 2:13 pm

Hej,

Kan man bage flere pizzaer på samme tid i ovnen?
Og er der mulighed for at forberede noget af bagningen før gæster kommer og så først senre bage de sidste 5 minutter?

Reply
Julie Karla november 20, 2024 - 7:36 am

Hej Signe,
Ja, du kan sagtens bage flere på samme tid. Sæt da ovnen til 200 grader varmluft og byt evt. lidt rundt på pizzaerne under bagningen. De er klart bedst nybagte, så jeg vil anbefale at bage dem alle på samme tid, men på varmluft. BH Julie

Reply

Skriv en kommentar… Slet svar

Opskrift Vurdering




Gem mit navn og email til næste gang jeg vil kommentere...

JULIE KARLA

 

JULIE KARLA

 

Juliekarla.dk er grønne opskrifter med masser af ideer til en skøn morgenmad, lækker frokost og aftensmad. Altid økologisk og naturlige råvarer! Læs mere her: Om mig

Populære opskrifter

  • 1

    Græskarlasagne med spinat og ricotta

    oktober 16, 2013
  • 2

    På cooking school i Thailand

    maj 3, 2014
  • 3

    Lækker pizza til morgenmad

    november 27, 2016
  • 4

    Verdens bedste scrambled eggs opskrift

    oktober 5, 2018
  • Facebook
  • Instagram
  • Youtube

Copyright © 2024 - Julie Karla - Sunde Opskrifter


Tilbage til toppen