JulieKarla
  • Sunde Opskrifter
    • Morgenmad
      • Æg
      • Grød
      • Hverdag
      • Sødt
    • Frokost
      • Lette retter
      • Salater
      • Snacks og dips
    • Aftensmad
      • Fisk
      • Lam, okse- og svinekød
      • Pizza og Pasta
      • Vegetar
      • Vildt og Fugl
    • Brød
      • Knækbrød og Kiks
      • Sødt brød
    • Inspiration
      • Anmeldelser
      • Jul
      • Julie Karla
      • Karlas Nordic Baby
      • Rejser
    • Søde sager
      • Blandet Godt
      • Kager
      • Pandekager
      • Syltning
  • Kogebøger
  • Om Mig
  • Samarbejde
  • Presse
  • Rejseblog
  • Kontakt

JulieKarla

  • Sunde Opskrifter
    • Morgenmad
      • Æg
      • Grød
      • Hverdag
      • Sødt
    • Frokost
      • Lette retter
      • Salater
      • Snacks og dips
    • Aftensmad
      • Fisk
      • Lam, okse- og svinekød
      • Pizza og Pasta
      • Vegetar
      • Vildt og Fugl
    • Brød
      • Knækbrød og Kiks
      • Sødt brød
    • Inspiration
      • Anmeldelser
      • Jul
      • Julie Karla
      • Karlas Nordic Baby
      • Rejser
    • Søde sager
      • Blandet Godt
      • Kager
      • Pandekager
      • Syltning
  • Kogebøger
  • Om Mig
  • Samarbejde
  • Presse
  • Rejseblog
  • Kontakt

Hurtig dessert med sprøde vafler, flødeskum og hindbærkompot

af Julie Karla august 2, 2018
Skrevet af Julie Karla august 2, 2018

Jeg har lavet en opskrift på en super hurtig dessert, som kan laves i et snuptag. I hvert fald når man har kogt den meget nemme hindbærkompot, og den er kølet helt af. Så er det bare at komme flødeskum på en lækker sprød, belgisk vaffel (også kaldet gallette) og toppe den med hindbærkompot. Bum… et styks overdrevet lækker og nem dessert.Hurtig dessert på under 30 minutter

Hurtig dessert med lækre sager

Det er faktisk smadder nemt at lave en lynhurtig dessert, når man har få enkle ingredienser af rigtig god kvalitet. Jeg har været så heldig at have været på nogle dejlige madrejser i løbet af sommeren. Og denne her dessert er blevet en god blanding af alle mine madsouvenirs.

Der er således belgiske gallettes eller lad os bare kalde dem vafler fra min tur til Bruxelles i juni. Vilde hindbær fra min seneste tur til Sverige. Og så også lige frysetørrede jordbær fra min nylige shoppingtur i Denns biomarkt i Tyskland. Det er sgu da optur.

Men hey, de belgiske sprøde vafler, kan du købe i større supermarkeder, så ingen grund til at skulle udenlands.Hurtig dessert med hindbær

Brug resterne til…

Der bliver lidt tilovers af både flødeskum og hindbærkompot. Men det er næsten med vilje. For Nord og jeg fik en god omgang flødeskum og hindbærkompot ovenpå vores grød i morges. Og det vakte stor begejstring. Ikke den sundeste start på dagen. Hov, grøden var sund. Men der er altså ikke noget bedre end at toppe sin morgengrød med dessert leftovers.

Nu er jeg i øvrigt tilbage for fuldt blus her på bloggen efter en dejlig lang sommerferie. Og der kommer snart et indlæg om, hvordan det går for bloggen og min tilværelse som selvstændig. Der er mange ting at fortælle, og jeg må hellere se at komme i gang.

Hurtig dessert med bær

Hurtig dessert på under 30 minutter
Udskriv
Hurtig dessert med sprøde vafler, flødeskum og hindbærkompot
Forb. tid
15 min
Tilb. tid
10 min
Samlet tid
25 min
 

Super super nem og hurtig dessert, der tager ingen tid at lave, og smager fantastisk!

Ret: Dessert
Køkken: dansk, internationalt
Antal: 4 personer
Forfatter: Julie Karla
Ingredienser
  • ca. 20 sprøde belgiske vafler (også kaldet galettes)
Hindbærkompot
  • 270 gr frosne hindbær
  • 2 spsk vand
  • 3 tsk agavesirup
  • 1/2 tsk ren vaniljepulver
  • 1 tsk chia for at jævne
Flødeskum
  • 1/4 ltr piskefløde
  • 1 tsk agavesirup
  • 1/4 tsk ren vaniljepulver
Sådan gør du
  1. Start med at lave hindbærkompotten. Kom de frosne hindbær i en gryde med 2 spsk vand og kog det lige så stille op.

  2. Tilsæt agavesirup, vaniljepulver og chia, og lad det koge igennem. Tag det af varmen og lad det køle helt af i køleskabet.

  3. Pisk flødeskum næsten helt stift, og vend det med agavesirup og vaniljepulver. Pisk det færdigt.

  4. Fordel flødeskum på de belgiske vafler og kom en tsk hindbærkompot på hver. Servér med det samme. Pynt evt. med frysetørrede bær. Her har jeg brugt frysetørrede jordbær.

Hurtig dessert med flødeskumHurtig dessert med flødeHurtig dessert med frosne bær

0 kommentar
0
FacebookPinterest
Julie Karla

Forrige indlæg
Chipolata pølser med grov sennep og honning
Næste indlæg
7 lækre opskrifter med squash

Måske du også kan lide de her…

Påskekage med påskeæg – med smag af citron...

marts 19, 2024

Semlor med marcipan og flødeskum – den klassiske...

januar 13, 2024

Æble gløgg uden alkohol med vidunderlige julekrydderier

december 5, 2023

Hyldeblomstsaft opskrift – Én af sommerens bedste opskrifter

juni 19, 2023

Vegansk bananbrød med karamelsauce fra min bog Venindemad...

marts 14, 2023

Kladdkaka opskrift med appelsin og hvid chokolade

december 16, 2022

Osteanretning til jul med granatæble, kakifrugt og chilihonning...

december 13, 2022

Chokolade med granatæble og kanel – en skøn...

november 25, 2022

Brunsviger opskrift – mit bud på én af...

november 8, 2022

Æblekage med marcipan og kardemomme og æbler både...

oktober 28, 2022

Skriv en kommentar… Slet svar

Opskrift Vurdering




Gem mit navn og email til næste gang jeg vil kommentere...

JULIE KARLA

 

JULIE KARLA

 

Juliekarla.dk er grønne opskrifter med masser af ideer til en skøn morgenmad, lækker frokost og aftensmad. Altid økologisk og naturlige råvarer! Læs mere her: Om mig

Populære opskrifter

  • 1

    Græskarlasagne med spinat og ricotta

    oktober 16, 2013
  • 2

    På cooking school i Thailand

    maj 3, 2014
  • 3

    Lækker pizza til morgenmad

    november 27, 2016
  • 4

    Verdens bedste scrambled eggs opskrift

    oktober 5, 2018
  • Facebook
  • Instagram
  • Youtube

Copyright © 2024 - Julie Karla - Sunde Opskrifter


Tilbage til toppen