JulieKarla
  • Sunde Opskrifter
    • Morgenmad
      • Æg
      • Grød
      • Hverdag
      • Sødt
    • Frokost
      • Lette retter
      • Salater
      • Snacks og dips
    • Aftensmad
      • Fisk
      • Lam, okse- og svinekød
      • Pizza og Pasta
      • Vegetar
      • Vildt og Fugl
    • Brød
      • Knækbrød og Kiks
      • Sødt brød
    • Inspiration
      • Anmeldelser
      • Jul
      • Julie Karla
      • Karlas Nordic Baby
      • Rejser
    • Søde sager
      • Blandet Godt
      • Kager
      • Pandekager
      • Syltning
  • Kogebøger
  • Om Mig
  • Samarbejde
  • Presse
  • Rejseblog
  • Kontakt

JulieKarla

  • Sunde Opskrifter
    • Morgenmad
      • Æg
      • Grød
      • Hverdag
      • Sødt
    • Frokost
      • Lette retter
      • Salater
      • Snacks og dips
    • Aftensmad
      • Fisk
      • Lam, okse- og svinekød
      • Pizza og Pasta
      • Vegetar
      • Vildt og Fugl
    • Brød
      • Knækbrød og Kiks
      • Sødt brød
    • Inspiration
      • Anmeldelser
      • Jul
      • Julie Karla
      • Karlas Nordic Baby
      • Rejser
    • Søde sager
      • Blandet Godt
      • Kager
      • Pandekager
      • Syltning
  • Kogebøger
  • Om Mig
  • Samarbejde
  • Presse
  • Rejseblog
  • Kontakt

Hvidkålssalat med dild, citrondressing og brændte sesam-mandler

af Julie Karla januar 12, 2023
Skrevet af Julie Karla januar 12, 2023

Det her er en nem og virkelig skøn hvidkålssalat, som måske alligevel er lidt anderledes, end hvad du ellers kender til. For jeg har toppet den med de skønneste brændte mandler med sesam. Og det er altså så godt! Faktisk er mandlerne så gode, at de bare kan snackes (jeg lavede dobbeltportion, så børnene kunne snacke dem til tegnefilm), men altså sammen med kålsalaten spiller det virkelig godt. Og bringer fedme til salaten og sødme til den syrlige citrondressing.

hvidkålssalat med dild

Hvidkålssalat med få ingredienser

Der er virkelig tale om få ingredienser her. Og opskriften lavede jeg da også uden at have planlagt den, da jeg havde alle ingredienserne i huset. Kål har jeg næsten altid i køleskabet. Mandler altid. Og dild er én af mine favorit krydderurter. Så det her er altså en salat, lige efter min smag ; )

Faktisk synes jeg den er så skøn, at jeg efter at have lavet den til foto spiste næsten halvdelen af salaten bare som en lille formiddagssnack!

Flere hvidkålsopskrifter

Og nu vi er ved hvidkål, så vil jeg da også lige linke til nogle af mine andre opskrifter her på bloggen med den skønne hvidkål, der også passer helt perfekt til en lidt sundere januar. Fx er der denne her skønne avocadomad med hvidkål, feta og mandler. Og så denne her skønne gode gammeldags råkostsalat med lidt sjove toppings.

hvidkålssalat med dressing
hvidkålssalat med brændte mandler opskrift
hvidkålssalat med dild
Udskriv
Hvidkålssalat med dild, citrondressing og brædnte sesam-mandler
Forb. tid
15 min
Tilb. tid
5 min
Samlet tid
20 min
 
Ret: Salat, Tilbehør
Antal: 4 personer
Forfatter: Julie Karla
Ingredienser
Brændte sesam-mandler
  • 40 g mandler
  • 1 spsk med lille top rørsukker
  • 1 spsk vand
  • 1 spsk sesam
Salat
  • 600 g hvidkål
  • 15 g frisk dild (ca. 1 potte eller lille bakke)
  • 1/2 citron
  • 2 spsk olivenolie
  • Friskkværnet peber
Sådan gør du
Brændte sesam-mandler
  1. Strø sukkeret jævnt ud på en lille pande. Varm sukkeret op ved middelvarme. Når sukkeret er smeltet kom forsigtigt vand, mandler og sesam på.

  2. Rist mandlerne under omrøring 2-3 minutter. Når sesamfrøene begynder at poppe en smule og mandlerne føles tørre, tages de af varmen og hældes over på et stykke bagepapir til afkøling.

  3. Snit hvidkålen fint og kom det i en røreskål.

  4. Hak dilden groft og vend sammen med kålen.

  5. Rør citronsaft sammen med olivenolie og peber og vend i salaten.

  6. Anret salaten på et fad og drys med de brændte sesam-mandler.

hvidkålssalat med citron
0 kommentar
0
FacebookPinterest
Julie Karla

Forrige indlæg
Blomkål i ovn med hvidløgssmør og citron-tahindressing
Næste indlæg
Ristet boghvede med kanel, agavesirup og kokosolie – de bedste ristede boghvedekerner til morgenmad eller snack

Måske du også kan lide de her…

Pizza med salsiccia og grønkålspesto i min elektriske...

december 3, 2024

Confiteret hvidløg i olivenolie med bønner og salvie

januar 31, 2024

Perlecouscous opskrift – En cremet ret med svampe,...

januar 17, 2024

Paneret feta med ovnbagte balsamico cherrytomater

januar 15, 2024

Fransk løgsuppe pasta – alt i én gryde...

november 8, 2023

Madpandekager med cremede kantareller, æbler og Vesterhavsost

oktober 5, 2023

Artiskok opskrift – den bedste dip, du kommer...

september 1, 2023

Barbecue blomkål – nem hurtig hverdagsmad

maj 17, 2023

Fladbrød med brændenælder – over bål udenfor eller...

maj 1, 2023

Bagt camembert med tomater – den lækreste og...

marts 3, 2023

Skriv en kommentar… Slet svar

Opskrift Vurdering




Gem mit navn og email til næste gang jeg vil kommentere...

JULIE KARLA

 

JULIE KARLA

 

Juliekarla.dk er grønne opskrifter med masser af ideer til en skøn morgenmad, lækker frokost og aftensmad. Altid økologisk og naturlige råvarer! Læs mere her: Om mig

Populære opskrifter

  • 1

    Græskarlasagne med spinat og ricotta

    oktober 16, 2013
  • 2

    På cooking school i Thailand

    maj 3, 2014
  • 3

    Lækker pizza til morgenmad

    november 27, 2016
  • 4

    Verdens bedste scrambled eggs opskrift

    oktober 5, 2018
  • Facebook
  • Instagram
  • Youtube

Copyright © 2024 - Julie Karla - Sunde Opskrifter


Tilbage til toppen