Det her er en nem og virkelig skøn hvidkålssalat, som måske alligevel er lidt anderledes, end hvad du ellers kender til. For jeg har toppet den med de skønneste brændte mandler med sesam. Og det er altså så godt! Faktisk er mandlerne så gode, at de bare kan snackes (jeg lavede dobbeltportion, så børnene kunne snacke dem til tegnefilm), men altså sammen med kålsalaten spiller det virkelig godt. Og bringer fedme til salaten og sødme til den syrlige citrondressing.
Hvidkålssalat med få ingredienser
Der er virkelig tale om få ingredienser her. Og opskriften lavede jeg da også uden at have planlagt den, da jeg havde alle ingredienserne i huset. Kål har jeg næsten altid i køleskabet. Mandler altid. Og dild er én af mine favorit krydderurter. Så det her er altså en salat, lige efter min smag ; )
Faktisk synes jeg den er så skøn, at jeg efter at have lavet den til foto spiste næsten halvdelen af salaten bare som en lille formiddagssnack!
Flere hvidkålsopskrifter
Og nu vi er ved hvidkål, så vil jeg da også lige linke til nogle af mine andre opskrifter her på bloggen med den skønne hvidkål, der også passer helt perfekt til en lidt sundere januar. Fx er der denne her skønne avocadomad med hvidkål, feta og mandler. Og så denne her skønne gode gammeldags råkostsalat med lidt sjove toppings.
- 40 g mandler
- 1 spsk med lille top rørsukker
- 1 spsk vand
- 1 spsk sesam
- 600 g hvidkål
- 15 g frisk dild (ca. 1 potte eller lille bakke)
- 1/2 citron
- 2 spsk olivenolie
- Friskkværnet peber
Strø sukkeret jævnt ud på en lille pande. Varm sukkeret op ved middelvarme. Når sukkeret er smeltet kom forsigtigt vand, mandler og sesam på.
Rist mandlerne under omrøring 2-3 minutter. Når sesamfrøene begynder at poppe en smule og mandlerne føles tørre, tages de af varmen og hældes over på et stykke bagepapir til afkøling.
Snit hvidkålen fint og kom det i en røreskål.
Hak dilden groft og vend sammen med kålen.
Rør citronsaft sammen med olivenolie og peber og vend i salaten.
Anret salaten på et fad og drys med de brændte sesam-mandler.