JulieKarla
  • Sunde Opskrifter
    • Morgenmad
      • Æg
      • Grød
      • Hverdag
      • Sødt
    • Frokost
      • Lette retter
      • Salater
      • Snacks og dips
    • Aftensmad
      • Fisk
      • Lam, okse- og svinekød
      • Pizza og Pasta
      • Vegetar
      • Vildt og Fugl
    • Brød
      • Knækbrød og Kiks
      • Sødt brød
    • Inspiration
      • Anmeldelser
      • Jul
      • Julie Karla
      • Karlas Nordic Baby
      • Rejser
    • Søde sager
      • Blandet Godt
      • Kager
      • Pandekager
      • Syltning
  • Kogebøger
  • Om Mig
  • Samarbejde
  • Presse
  • Rejseblog
  • Kontakt

JulieKarla

  • Sunde Opskrifter
    • Morgenmad
      • Æg
      • Grød
      • Hverdag
      • Sødt
    • Frokost
      • Lette retter
      • Salater
      • Snacks og dips
    • Aftensmad
      • Fisk
      • Lam, okse- og svinekød
      • Pizza og Pasta
      • Vegetar
      • Vildt og Fugl
    • Brød
      • Knækbrød og Kiks
      • Sødt brød
    • Inspiration
      • Anmeldelser
      • Jul
      • Julie Karla
      • Karlas Nordic Baby
      • Rejser
    • Søde sager
      • Blandet Godt
      • Kager
      • Pandekager
      • Syltning
  • Kogebøger
  • Om Mig
  • Samarbejde
  • Presse
  • Rejseblog
  • Kontakt

Hyldeblomstsaft opskrift – Én af sommerens bedste opskrifter

af Julie Karla juni 19, 2023
Skrevet af Julie Karla juni 19, 2023

I min sanke- kogebog for børn og voksne, der udkommer til foråret, skal der selvfølgelig være en hyldeblomstsaft opskrift. Men jeg synes, det er lidt synd ikke allerede at dele den, når det lige nu bugner af hyldeblomster rundt omkring i landet. Så her kommer min opskrift, som jeg har testet over nogle gange, og som jeg synes har den perfekte balance mellem syre og sødme.

Den bedste hyldeblomstsaft opskrift

Hyldeblomstsaft opskrift der ikke bliver for sød, men stadig har lidt syre

Jeg kan godt lide, at saften ikke er ALT for sød, men stadig har lidt syre. Og det synes jeg saften får med en sukkermængde på 600 g. Jeg har også prøvet med 700 g sukker, og det kan man sagtens, men jeg kan bedre lide det syrlige modspil, som man får med denne her hyldeblomstsaft opskrift.

Hvor mange hyldeblomster?

Jeg plukkede mine hyldeblomster til de her flasker i starten af sidste uge, så der var buketterne stadig mellemstørrelse. Men nu er virkelig mange af dem blevet kæmpe store, så så skal du måske lige justere lidt i mængden. Men hey, jeg tror ikke det betyder det helt store, man kan vel næsten ikke få for mange hyldeblomster i sin saft?! Og et par buketter fra eller til gør ikke den store forskel.

Hvordan får man insekterne ud af blomsterne?

Der var virkelig mange små insekter i mine buketter, og hvis jeg rystede for meget begyndte blomsterne at drysse af. Så jeg fandt frem til lige at lade buketterne ligge et kvarters tid på et viskestykke inden de rystes, for så vil der naturligt allerede falde en del insekter fra. Jeg har også læst at nogle skyller buketterne, og det kan man også. Der er forskellige holdninger til om smagen mister sin styrke, men jeg tænker nok, at det går an. Men i hvert fald så synes jeg, at min metode tager de fleste insekter.

Den bedste hyldeblomstsaft opskrift
Udskriv
Hyldeblomstsaft opskrift med citron
Forb. tid
20 min
Tilb. tid
4 d
Samlet tid
4 d 20 min
 
Ret: Drinks
Køkken: dansk, nordisk
Antal: 1 liter
Forfatter: Julie Karla
Ingredienser
  • Ca. 30 mellemstore buketter hyldeblomst
  • 600 g rørsukker
  • 1 spsk citronsyre
  • 1 liter vand
  • 1 økologisk citron
Sådan gør du
  1. Læg buketterne ud på et viskestykke. Lad dem lægge lidt tid, så en del af insekterne falder fra.

  2. Ryst derefter buketterne godt så de sidste insekter falder af.

  3. Kom buketterne i en stor condibøtte, en anden slags beholder eller en gryde.

  4. Bland citronsyren med sukkeret.

  5. Kog vandet i en gryde, sluk for det og kom sukkeret i. Når det er opløst hældes lagen over hyldeblomsterne.

  6. Skær skiver af citronen og læg dem i.

  7. Kom låg på beholderen og sæt hyldeblomstsaften i køleskabet i 4 dage.

  8. Si saften og kom den i en skoldet glasflaske med låg. Jeg sier min saft igennem et meget tyndt viskestykke, der ligger i en tragt.

  9. Opbevar på køl i et par uger og fortynd saften efter smag.

1 kommentar
0
FacebookPinterest
Julie Karla

Forrige indlæg
Barbecue blomkål – nem hurtig hverdagsmad
Næste indlæg
Artiskok opskrift – den bedste dip, du kommer til at lave igen og igen

Måske du også kan lide de her…

Påskekage med påskeæg – med smag af citron...

marts 19, 2024

Semlor med marcipan og flødeskum – den klassiske...

januar 13, 2024

Æble gløgg uden alkohol med vidunderlige julekrydderier

december 5, 2023

Vegansk bananbrød med karamelsauce fra min bog Venindemad...

marts 14, 2023

Kladdkaka opskrift med appelsin og hvid chokolade

december 16, 2022

Osteanretning til jul med granatæble, kakifrugt og chilihonning...

december 13, 2022

Chokolade med granatæble og kanel – en skøn...

november 25, 2022

Brunsviger opskrift – mit bud på én af...

november 8, 2022

Æblekage med marcipan og kardemomme og æbler både...

oktober 28, 2022

Æbledessert med sesam og honning yoghurt

oktober 4, 2022

1 kommentar

Claus Christensen juni 19, 2023 - 9:00 am

Super – sommer – drik

Reply

Skriv en kommentar… Slet svar

Opskrift Vurdering




Gem mit navn og email til næste gang jeg vil kommentere...

JULIE KARLA

 

JULIE KARLA

 

Juliekarla.dk er grønne opskrifter med masser af ideer til en skøn morgenmad, lækker frokost og aftensmad. Altid økologisk og naturlige råvarer! Læs mere her: Om mig

Populære opskrifter

  • 1

    Græskarlasagne med spinat og ricotta

    oktober 16, 2013
  • 2

    På cooking school i Thailand

    maj 3, 2014
  • 3

    Lækker pizza til morgenmad

    november 27, 2016
  • 4

    Stegt lange med purløgsolie, kapers og mandler

    juli 17, 2017
  • Facebook
  • Instagram
  • Youtube

Copyright © 2024 - Julie Karla - Sunde Opskrifter


Tilbage til toppen