JulieKarla
  • Sunde Opskrifter
    • Morgenmad
      • Æg
      • Grød
      • Hverdag
      • Sødt
    • Frokost
      • Lette retter
      • Salater
      • Snacks og dips
    • Aftensmad
      • Fisk
      • Lam, okse- og svinekød
      • Pizza og Pasta
      • Vegetar
      • Vildt og Fugl
    • Brød
      • Knækbrød og Kiks
      • Sødt brød
    • Inspiration
      • Anmeldelser
      • Jul
      • Julie Karla
      • Karlas Nordic Baby
      • Rejser
    • Søde sager
      • Blandet Godt
      • Kager
      • Pandekager
      • Syltning
  • Kogebøger
  • Om Mig
  • Samarbejde
  • Presse
  • Rejseblog
  • Kontakt

JulieKarla

  • Sunde Opskrifter
    • Morgenmad
      • Æg
      • Grød
      • Hverdag
      • Sødt
    • Frokost
      • Lette retter
      • Salater
      • Snacks og dips
    • Aftensmad
      • Fisk
      • Lam, okse- og svinekød
      • Pizza og Pasta
      • Vegetar
      • Vildt og Fugl
    • Brød
      • Knækbrød og Kiks
      • Sødt brød
    • Inspiration
      • Anmeldelser
      • Jul
      • Julie Karla
      • Karlas Nordic Baby
      • Rejser
    • Søde sager
      • Blandet Godt
      • Kager
      • Pandekager
      • Syltning
  • Kogebøger
  • Om Mig
  • Samarbejde
  • Presse
  • Rejseblog
  • Kontakt

Hytteost snack og forslag til toppings

af Julie Karla november 6, 2014
Skrevet af Julie Karla november 6, 2014

Er der noget, jeg elsker, så er det HYTTEOST og en lille hytteost snack mellem måltiderne er det bedste, jeg ved! Jeg spiser det dog også rigtig tit til morgenmad, frokost og nogle gange også til aftensmad, så det må næsten være noget af det, som jeg spiser allermest. Jeg køber altid flere (af de store) bægre med hjem, når jeg har været ude at handle, og jeg kan snildt spise et stort bæger på en dag!

Okay, det lyder lidt vanvittigt, kan jeg godt høre. Men ikke desto mindre et faktum. Måske jeg lige pludselig bliver træt af det på et tidspunkt. Det har jeg været. Men indtil videre er det klart favoritten herhjemme.

Hytteost snack | www.juliekarla.dk

Jeg spiser hytteost til rimelig mange ting, og der er ikke den ret, der ikke lige kan klare en skefuld hytteost på toppen. Jeg har i lang tid været ret vild med Arlas små hytteost bægre med topping. Det er særligt udgaven med tørrede blåbær, tranebær og hasselnødder, som jeg er ret så glad for. Men i længden kan det jo ikke betale sig at købe de små bægre, og når det kommer til stykket synes jeg også, at jeg kan gøre det lidt bedre selv.

Derfor har jeg samlet 3 af mine yndlings-toppings til hytteost, som jeg altid kaster mig over, når jeg har lyst til en lille hytteost snack. Jeg spiser dog også rigtig tit hytteost med topping til morgenmad, som giver en god bund på grund af det høje proteinindhold, og samtidig stiller den lidt søde tand.

Hytteost snack med æble, granatæble og mandler

Hytteost snack med æble, granatæble og mandler | www.juliekarla.dk

Jeg kan enormt godt lide den let salte smag, som hytteost har sammen med den søde topping. Men jeg kunne måske godt forestille mig, at det er en smagssag. Måske er der nogle af jer derude, som ikke umiddelbart synes, at kombinationen lyder tillokkende. Jeg kender også flere, som slet ikke kan lide hytteost, og der er disse opskrifter måske ikke lige noget for dem. Mikkel kunne f.eks. heller ikke lide hytteost til at starte med, men det fik jeg hurtigt lært ham!

Er du ikke til den salt/søde kombination, så har jeg også lavet et forslag til en topping, der er mere over i det salte køkken. Det er også en kombination, som jeg er ret glad for, og jeg siger jer, at det er godt sammen med et spejlæg om morgenen. Virkelig et protein boost og super lækkert!

Hytteost snack med tomat, frisk basilikum, ristede græskarkerner og en god sjat, god olivenolie

Hytteost snack med tomat | www.juliekarla.dk

Jeg har ikke opskriften med her, men en anden topping som er en af mine klare favoritter er mango! Mango og hytteost er virkelig et match made in heaven! Og sammen med ristede græskarkerner er det virkelig et hit. Jeg lærte kombinationen at kende af min dejlige veninde, da vi arbejdede som modeller i Sydney. En super sund snack, som virkelig kan anbefales.

Mit sidste topping forslag læner sig lidt op af den kendte version fra Arlas sortiment med tørrede blåbær, tranebær og hasselnødder. Jeg har bare skiftet tranebærerne ud med gojibær og hasselnødderne ud med cashewnødder, og så er mine tørrede blåbær ikke tilsat sukker, de er tørret helt naturligt. Dem har jeg i øvrigt købt i Green i Malmø!

Afslutningsvist må det her indlæg være en opfordring til at gå i kast med lækre toppings og at prøve dig frem, så du finder lige nøjagtig din favorit hytteost snack!

Hytteost snack med tørrede blåbær, gojibær og usaltede cashewnødder

Hytteost snack med toppings | www.juliekarla.dk

Nå ja forresten, så gør det jo heller ikke hytteost ringere, at det er fedtfattigt og har et super højt proteinindhold! Og så har det også en sjov lang historie. Jeg synes f.eks. at denne her artikel om 10 ting du ikke vidste om hytteost er meget sjov læsning. Og in case you wondered, så er det her min yndlings hytteost (PS ikke en reklame, men bare den jeg bedst kan li’).

Men jeg er lidt nysgerrig, for er du lige så vild med hytteost, som jeg er? Og hvad bruger du hytteost til? Eller er hytteost bare slet ikke din kop te?

12 kommentarer
1
FacebookPinterest
Julie Karla

Forrige indlæg
Sådan dyrker du spirer – Den ultimative guide
Næste indlæg
Daddelbar med citron

Måske du også kan lide de her…

Confiteret hvidløg i olivenolie med bønner og salvie

januar 31, 2024

Perlecouscous opskrift – En cremet ret med svampe,...

januar 17, 2024

Paneret feta med ovnbagte balsamico cherrytomater

januar 15, 2024

Artiskok opskrift – den bedste dip, du kommer...

september 1, 2023

Barbecue blomkål – nem hurtig hverdagsmad

maj 17, 2023

Fladbrød med brændenælder – over bål udenfor eller...

maj 1, 2023

Vegansk bananbrød med karamelsauce fra min bog Venindemad...

marts 14, 2023

Ristet boghvede med kanel, agavesirup og kokosolie –...

februar 24, 2023

Hvidkålssalat med dild, citrondressing og brændte sesam-mandler

januar 12, 2023

Blomkål i ovn med hvidløgssmør og citron-tahindressing

januar 5, 2023

12 kommentarer

Maiken Bundgaard november 7, 2014 - 8:05 am

Det er sjovt, for lige netop arlas varianter med den lidt søde topping ovenpå hytteosten købte jeg mig en dag som en lille eftermiddagssnack, og jeg synes, at kombinationen af det salte og søde var vildt underlig. Jeg endte med at spise hytteosten for sig selv og så toppingen bagefter 😉 Så måske man skulle eksperimentere med mere salte hytteostsnacks – din version med tomat og basilikum lyder rigtig lækker 🙂

Reply
Julie Karla november 7, 2014 - 9:09 pm

Ja, jeg tror virkelig, at man enten er til den søde/salte kombination eller også er man slet ikke : ) Men versionen med tomat og basilikum kan klart anbefales.

Reply
Johanne november 7, 2014 - 10:11 am

Jeg spiser det samme til frokost stort set hver dag, og det er rugbrød med hytteost og kalkun-/kyllingepålæg med en masse grønt til. Det er min favorit, og jeg glæder mig faktisk ofte til min frokost, selvom den er så ensartet. Det er bare en nem madpakke at have med på studiet, og så længe, jeg ikke er træt af det, så ser jeg ingen grund til variation 😉

Jeg prøvede den hytteostsnack fra Arla med blåbær osv., da den lige var kommet ud, og jeg blev ærligt talt skræmt fra vid og sans. Jeg elsker hytteost, men i kombination med den søde topping, kunne jeg bare slet ikke spise det. Jeg fik decideret kvalme og blev nødt til at smide det ud 🙁 Så jeg holder mig til at bruge hytteost i det salte køkken.

Jeg kom til gengæld til at købe den med grillede peberfrugter fra Arla den anden dag, og hold nu op, den smager godt! Så det er lige et lille tip herfra 🙂

Reply
Julie Karla november 7, 2014 - 9:12 pm

Kender godt det med, at man glæder sig til sin frokost : ) Ja, den smager faktisk også godt den med grillede peberfrugter!

Reply
Anne-Marie november 7, 2014 - 5:23 pm

Jeg bruger meget gerne hytteost i tærtefyldet, pisket i æggene, det giver en skøn smag. Og nogle burgerboller fra Karolines børnekogebog. De er også gode, med grovere mel.
Men jeg er aldrig faldet for, at spise det med ske, men har altså heller ikke prøvet med topping. Det skal med i overvejelserne. Er i hvert fald blevet meget klogere på det. Men 4,5% synes jeg ikke er fedtfattigt, hvis man sammenligner med yoghurt, men selvfølgelig hvis det erstatter creme fraiche.
Den fra Naturmælk er vildt lækker, men jeg har kun set den i mindre bægre.

Kh.
Anne-Marie

Reply
Julie Karla november 7, 2014 - 9:16 pm

Hej Anne-Marie, Ja, det er især godt som fyld i tærter eller f.eks. som fyld i madpandekager! Har faktisk (underligt nok!) ikke smagt den fra Naturmælk, men det må jeg da gøre!

Reply
Rosa november 7, 2014 - 7:09 pm

Jeg har faktisk også spist rigtig meget hytteost! Gør det dog ikke så meget lige pt.
Som dig har jeg altid elsket kombinationen med sødt. Har ofte rørt den med fløde eller fed yoghurt og så toppet med kanel, nødder og æble. Eller med kogte blendede hindbær/blåbær/jordbær/rabarber. Eller med de friske bær i sæsonen.
Det fungerer også som en fantastisk erstatning for risalamande, hvis man ikke spiser ris. Blandes med flødeskum, stevia, vanille, mandelolie/essens og hakkede mandler.
Og selvfølgelig har jeg spist det i den salte version. Især sammen med æg og fisk. Og salatgrønt.
Jo, hytteost er godt:-) …. måske jeg skulle få købt et par bøtter igen!

Reply
Julie Karla november 7, 2014 - 9:17 pm

Hej Rosa, Hvor fedt med god inspiration. Der gav du mig lige super gode tips : ) Det vil jeg prøve af!

Reply
Kathrine Pedersen november 7, 2014 - 9:54 pm

Åh, super god inspiration! Jeg er også stor tilhænger af hytteost og spiser det næsten hver dag til frokost. Jeg har altid været vild med kombinationen af hytteost, tomat og avocado. Så lækkert! Jeg tror helt sikkert jeg vil forsøge at kaste mig ud i sødere toppings – det ser jo vildt lækkert ud!

Reply
Julie Karla november 8, 2014 - 6:03 am

Tusind tak Kathrine! Ja, hytteost, tomat og avocado er altid et hit! Og jeg kan varmt anbefale den søde topping

Reply
Mathias januar 17, 2016 - 1:44 pm

Det er godt nok længe siden du har skrevet det her, men kunne du komme med mængderne til din hytteost med tomat, basilikum og græskarkerner?

Reply
Julie Karla januar 17, 2016 - 1:53 pm

Hej Mathias, Det har jeg desværre ikke. Indlægget er desværre ikke en opskrift, men mest til inspiration : )

Reply

Skriv en kommentar… Slet svar

Opskrift Vurdering




Gem mit navn og email til næste gang jeg vil kommentere...

JULIE KARLA

 

JULIE KARLA

 

Juliekarla.dk er grønne opskrifter med masser af ideer til en skøn morgenmad, lækker frokost og aftensmad. Altid økologisk og naturlige råvarer! Læs mere her: Om mig

Populære opskrifter

  • 1

    Græskarlasagne med spinat og ricotta

    oktober 16, 2013
  • 2

    På cooking school i Thailand

    maj 3, 2014
  • 3

    Lækker pizza til morgenmad

    november 27, 2016
  • 4

    Stegt lange med purløgsolie, kapers og mandler

    juli 17, 2017
  • Facebook
  • Instagram
  • Youtube

Copyright © 2024 - Julie Karla - Sunde Opskrifter


Tilbage til toppen