JulieKarla
  • Sunde Opskrifter
    • Morgenmad
      • Æg
      • Grød
      • Hverdag
      • Sødt
    • Frokost
      • Lette retter
      • Salater
      • Snacks og dips
    • Aftensmad
      • Fisk
      • Lam, okse- og svinekød
      • Pizza og Pasta
      • Vegetar
      • Vildt og Fugl
    • Brød
      • Knækbrød og Kiks
      • Sødt brød
    • Inspiration
      • Anmeldelser
      • Jul
      • Julie Karla
      • Karlas Nordic Baby
      • Rejser
    • Søde sager
      • Blandet Godt
      • Kager
      • Pandekager
      • Syltning
  • Kogebøger
  • Om Mig
  • Samarbejde
  • Presse
  • Rejseblog
  • Kontakt

JulieKarla

  • Sunde Opskrifter
    • Morgenmad
      • Æg
      • Grød
      • Hverdag
      • Sødt
    • Frokost
      • Lette retter
      • Salater
      • Snacks og dips
    • Aftensmad
      • Fisk
      • Lam, okse- og svinekød
      • Pizza og Pasta
      • Vegetar
      • Vildt og Fugl
    • Brød
      • Knækbrød og Kiks
      • Sødt brød
    • Inspiration
      • Anmeldelser
      • Jul
      • Julie Karla
      • Karlas Nordic Baby
      • Rejser
    • Søde sager
      • Blandet Godt
      • Kager
      • Pandekager
      • Syltning
  • Kogebøger
  • Om Mig
  • Samarbejde
  • Presse
  • Rejseblog
  • Kontakt

Italiensk kikærtesalat

af Julie Karla september 10, 2012
Skrevet af Julie Karla september 10, 2012

Hvorfor ikke bruge de skønne små kikærter til andet end hummus? Kikærter er nemlig virkelig gode i en salat og mætter rigtig godt, på den sunde måde. Derfor spiste jeg også denne salat som et hovedmåltid og den kan varmt anbefales. 
Jeg har valgt det italienske tema, men man kunne også sagtens lave en arabisk udgave af salaten eller en dansk udgave f.eks. med spidkål, ramsløg og æble? 

Ingredienser (2 pers.)
200 gr. kikærter
80 gr. parmaskinke
4 spsk. ricottaost
1 håndfuld rød og grøn basilikum
1 håndfuld citrontimian
1 hvidløg
Skal af 1/2 citron
1 spsk. æblecidereddike
2 spsk. olivenolie
1/4 rød chili uden kerner
2 forårsløg
8 små cherrytomater tomater
Salt og peber

Tilberedning
Kikærterne lægges i blød i vand i ca. 10-12 timer. Vandet hældes fra og kikærterne koges møre i nyt letsaltet vand i ca. 50 minutter eller indtil de er færdigkogte. Når kikærterne er kogte sættes de til side for at køle af, mens det øvrige tilbehør forberedes.
Rist skiver af parmaskinke på en tør pande, indtil de bliver sprøde og lad dem køle af på en tallerken. Bland herefter de afkølede kikærter med æblecidereddike, olivenolie, citronskal, finthakket hvidløg og chili, samt salt og peber. Tilsæt hakket rød og grøn basilikum og citrontimian. Halver tomaterne, snit forårsløgene fint og bland det hele sammen med kikærterne. Salaten er nu klar og den anrettes på et fad og pyntes med ricotta og sprød parmaskinke.

0 kommentar
0
FacebookPinterest
Julie Karla

Forrige indlæg
Ymer med havtorn og æble
Næste indlæg
Frugtpålæg med dadler og kokos

Måske du også kan lide de her…

Pizza med salsiccia og grønkålspesto i min elektriske...

december 3, 2024

Confiteret hvidløg i olivenolie med bønner og salvie

januar 31, 2024

Perlecouscous opskrift – En cremet ret med svampe,...

januar 17, 2024

Paneret feta med ovnbagte balsamico cherrytomater

januar 15, 2024

Fransk løgsuppe pasta – alt i én gryde...

november 8, 2023

Madpandekager med cremede kantareller, æbler og Vesterhavsost

oktober 5, 2023

Artiskok opskrift – den bedste dip, du kommer...

september 1, 2023

Barbecue blomkål – nem hurtig hverdagsmad

maj 17, 2023

Fladbrød med brændenælder – over bål udenfor eller...

maj 1, 2023

Bagt camembert med tomater – den lækreste og...

marts 3, 2023

Skriv en kommentar… Slet svar

Opskrift Vurdering




Gem mit navn og email til næste gang jeg vil kommentere...

JULIE KARLA

 

JULIE KARLA

 

Juliekarla.dk er grønne opskrifter med masser af ideer til en skøn morgenmad, lækker frokost og aftensmad. Altid økologisk og naturlige råvarer! Læs mere her: Om mig

Populære opskrifter

  • 1

    Græskarlasagne med spinat og ricotta

    oktober 16, 2013
  • 2

    På cooking school i Thailand

    maj 3, 2014
  • 3

    Lækker pizza til morgenmad

    november 27, 2016
  • 4

    Stegt lange med purløgsolie, kapers og mandler

    juli 17, 2017
  • Facebook
  • Instagram
  • Youtube

Copyright © 2024 - Julie Karla - Sunde Opskrifter


Tilbage til toppen