JulieKarla
  • Sunde Opskrifter
    • Morgenmad
      • Æg
      • Grød
      • Hverdag
      • Sødt
    • Frokost
      • Lette retter
      • Salater
      • Snacks og dips
    • Aftensmad
      • Fisk
      • Lam, okse- og svinekød
      • Pizza og Pasta
      • Vegetar
      • Vildt og Fugl
    • Brød
      • Knækbrød og Kiks
      • Sødt brød
    • Inspiration
      • Anmeldelser
      • Jul
      • Julie Karla
      • Karlas Nordic Baby
      • Rejser
    • Søde sager
      • Blandet Godt
      • Kager
      • Pandekager
      • Syltning
  • Kogebøger
  • Om Mig
  • Samarbejde
  • Presse
  • Rejseblog
  • Kontakt

JulieKarla

  • Sunde Opskrifter
    • Morgenmad
      • Æg
      • Grød
      • Hverdag
      • Sødt
    • Frokost
      • Lette retter
      • Salater
      • Snacks og dips
    • Aftensmad
      • Fisk
      • Lam, okse- og svinekød
      • Pizza og Pasta
      • Vegetar
      • Vildt og Fugl
    • Brød
      • Knækbrød og Kiks
      • Sødt brød
    • Inspiration
      • Anmeldelser
      • Jul
      • Julie Karla
      • Karlas Nordic Baby
      • Rejser
    • Søde sager
      • Blandet Godt
      • Kager
      • Pandekager
      • Syltning
  • Kogebøger
  • Om Mig
  • Samarbejde
  • Presse
  • Rejseblog
  • Kontakt

Italienske kødboller i cremet tomatsauce med gnocchi

af Julie Karla januar 31, 2018
Skrevet af Julie Karla januar 31, 2018

Denne her opskrift… det er familiens nye favoritret! Det er de bedste italienske kødboller i en cremet tomatsauce med gnocchi. Det er en alt-i-én pande opskrift, som kan laves på 45 minutter, og som store og små nok skal kunne lide.Italienske kødboller i tomatsovs

Italienske kødboller er og bliver et hit herhjemme

Hvis der er noget, jeg ved nok skal vække begejstring herhjemme hos den lille og den store mand, så er det italienske kødboller. Som f.eks. i min kødboller i tomatsovs med mozzarella opskrift eller i denne her nyeste opskrift, hvor jeg har sneget nogle dejlige kartoffelgnocchi ned i den cremede tomatsauce.

Og når jeg siger cremet tomatsauce, så er det fordi, jeg sørme også har sneget lidt fløde i retten. Du kan sagtens gøre den mere fedtfattig ved at bruge en madlavningsfløde eller helt skippe den. Tomatsaucen kan i sig selv sagtens bære retten, men det tilføjer bare lige det der ekstra, hvis den får en sjat fløde. kødboller i tomatsovs

Servér en lækker salat til

Og så kan man jo altid servere en god salat til. Det gjorde jeg. En spinatsalat med æbler, lidt kål og nødder. Hvad der lige var i huset. Ellers søg lidt i min salat kategori og find en anden sjov salat.Italienske kødboller i tomatsauce

italienske kødboller opskrift
Udskriv
Italienske kødboller
Forb. tid
15 min
Tilb. tid
30 min
Samlet tid
45 min
 

Lækre italienske kødboller i den mest cremede tomatsauce. Den nye favoritret i familien!

Ret: Hovedret
Køkken: internationalt, Italiensk
Antal: 4 personer
Forfatter: Julie Karla
Ingredienser
Italienske kødboller
  • 400 gr hakket oksekød
  • 1/2 dl mælk
  • 1 spsk havregryn
  • 1 fed hvidløg
  • 1 spsk ketchup
  • 1 tsk tørret timian
  • 1/2 tsk salt
  • 2-3 spsk fintrevet parmesan
  • olivenolie til stegning
Tomatsauce
  • 1 flaske passata á 680 gr (mosede tomater) (jeg bruger den fra Urtekram)
  • 1 spsk balsamico eddike
  • 1 fed hvidløg
  • 1 spsk ketchup
  • 1 tsk tørret timian
  • 1 tsk tørret oregano
  • 1/4-1/2 tsk salt
  • friskkværnet peber
  • 1 dl fløde
  • 1 pose kartoffelgnocchi (á 350 gr)
Sådan gør du
  1. Start med at lave kødbollerne. Bland oksefars sammen med presset hvidløg, timian, mælk, havregryn, parmesan og salt og peber. Brug gerne hænderne, det har farsen godt af.

  2. Form små kødboller med en teske, og steg dem så de er lige akkurat gennemstegte i en dyb pande med olivenolie.

  3. Tag kødbollerne af varmen, men gem olien og kødsaft, der er tilbage på panden. Det giver masser af smag til tomatsaucen.

  4. Kom 1 spsk balsamicoeddike på panden og kog op. Tilsæt passata, ketchup, presset hvidløg, de tørrede krydderier og smag til med salt og peber.

  5. Tilsæt kødboller og gnocchi, og lad det hele småsimre under låg i 5 minutter.

  6. Tilsæt til sidst fløden, varm igennem og servér med frisk finthakket persille.

Dejlig nem ret

Jeps, det her er en dejlig nem ret at lave. Når man først har lavet farsen, så kører det egentlig ret hurtigt, og indenfor 45 minutter, skulle man gerne have en lækker aftensmad.

Jeg køber gnocchierne i Rema 1000. Men har set, at de efterhånden er begyndt at have dem mange steder. Det er meget fedt, for det er altså en lækker spise. Jeg har i øvrigt også lavet en gnocchi opskrift før her på bloggen. Det er denne her opskrift på gnocchi med den bedste broccoli sauce. En lidt sundere sauce til de dage, hvor man synes, der skal skrues lidt op for det sunde blus.italienske kødboller opskrift

5 kommentarer
1
FacebookPinterest
Julie Karla

Forrige indlæg
Den bedste opskrift på fødselsdagsboller
Næste indlæg
Rødbede panzanella

Måske du også kan lide de her…

Pizza med salsiccia og grønkålspesto i min elektriske...

december 3, 2024

Confiteret hvidløg i olivenolie med bønner og salvie

januar 31, 2024

Perlecouscous opskrift – En cremet ret med svampe,...

januar 17, 2024

Paneret feta med ovnbagte balsamico cherrytomater

januar 15, 2024

Fransk løgsuppe pasta – alt i én gryde...

november 8, 2023

Madpandekager med cremede kantareller, æbler og Vesterhavsost

oktober 5, 2023

Artiskok opskrift – den bedste dip, du kommer...

september 1, 2023

Barbecue blomkål – nem hurtig hverdagsmad

maj 17, 2023

Bagt camembert med tomater – den lækreste og...

marts 3, 2023

Hvidkålssalat med dild, citrondressing og brændte sesam-mandler

januar 12, 2023

5 kommentarer

Anne januar 31, 2018 - 8:46 pm

Hej Julie Karla. Nu bruger du den godt nok ikke i dette indlæg, men jeg vil spørge om du bruger en blender, minihakker eller food processor til når du laver fx dadelkugler, falafel og bananbrød, og om du evt kan anbefale noget ift antal watt, mærke osv? Tak 🙂

Reply
Julie Karla februar 1, 2018 - 6:06 am

Hej Anne, Ja, jeg bruger en Magimix som foodprocessor. Kører fantastisk på 3. år. Og en Philips som minihakker til mindre portioner. Det er denne her https://www.juliekarla.dk/nem-aeblekage-opskrift/ Håber det kan bruges!

Reply
Anne februar 1, 2018 - 7:29 am

Super, tak!

Reply
Bente Andersen februar 11, 2018 - 11:50 am

Hej Julie
Hvordan ser de ud kartoffelgnocci, er de frosne eller tørre, de kendte dem ikke i Rema 1000 på Roskildevej.
Tak for nogle dejlige opskrifter
Med venlig hilsen Bente

Reply
Julie Karla februar 12, 2018 - 8:52 am

Hej Bente, Jeg køber dem i Rema på Frederiksberg (rosenørs allé) Det er små kartoffelpuder, der ser sådan her ud http://allrecipes.com/recipe/18465/gnocchi-i/

Reply

Skriv en kommentar… Slet svar

Opskrift Vurdering




Gem mit navn og email til næste gang jeg vil kommentere...

JULIE KARLA

 

JULIE KARLA

 

Juliekarla.dk er grønne opskrifter med masser af ideer til en skøn morgenmad, lækker frokost og aftensmad. Altid økologisk og naturlige råvarer! Læs mere her: Om mig

Populære opskrifter

  • 1

    Græskarlasagne med spinat og ricotta

    oktober 16, 2013
  • 2

    På cooking school i Thailand

    maj 3, 2014
  • 3

    Lækker pizza til morgenmad

    november 27, 2016
  • 4

    Verdens bedste scrambled eggs opskrift

    oktober 5, 2018
  • Facebook
  • Instagram
  • Youtube

Copyright © 2024 - Julie Karla - Sunde Opskrifter


Tilbage til toppen