JulieKarla

  • Kogebøger
  • Om Mig
  • Samarbejde
  • Presse
  • Sunde Opskrifter
    • Morgenmad
      • Grød
      • Hverdag
      • Sødt
      • Æg
    • Frokost
      • Lette retter
      • Salater
      • Snacks og dips
    • Aftensmad
      • Fisk
      • Lam, okse- og svinekød
      • Pizza og Pasta
      • Vegetar
      • Vildt og Fugl
    • Brød
      • Knækbrød og Kiks
      • Sødt brød
    • Inspiration
      • Anmeldelser
      • Julie Karla
      • Rejser
    • Søde sager
      • Kager
      • Blandet Godt
      • Pandekager
      • Syltning
    • Opskrift Index
  • Rejseblog
  • Kontakt

Italienske kødboller i cremet tomatsauce med gnocchi

januar 31, 2018 by Julie Karla 5 Comments

Denne her opskrift… det er familiens nye favoritret! Det er de bedste italienske kødboller i en cremet tomatsauce med gnocchi. Det er en alt-i-én pande opskrift, som kan laves på 45 minutter, og som store og små nok skal kunne lide.Italienske kødboller i tomatsovs

Italienske kødboller er og bliver et hit herhjemme

Hvis der er noget, jeg ved nok skal vække begejstring herhjemme hos den lille og den store mand, så er det italienske kødboller. Som f.eks. i min kødboller i tomatsovs med mozzarella opskrift eller i denne her nyeste opskrift, hvor jeg har sneget nogle dejlige kartoffelgnocchi ned i den cremede tomatsauce.

Og når jeg siger cremet tomatsauce, så er det fordi, jeg sørme også har sneget lidt fløde i retten. Du kan sagtens gøre den mere fedtfattig ved at bruge en madlavningsfløde eller helt skippe den. Tomatsaucen kan i sig selv sagtens bære retten, men det tilføjer bare lige det der ekstra, hvis den får en sjat fløde. kødboller i tomatsovs

Servér en lækker salat til

Og så kan man jo altid servere en god salat til. Det gjorde jeg. En spinatsalat med æbler, lidt kål og nødder. Hvad der lige var i huset. Ellers søg lidt i min salat kategori og find en anden sjov salat.Italienske kødboller i tomatsauce

italienske kødboller opskrift
Udskriv
Italienske kødboller
Forb. tid
15 min
Tilb. tid
30 min
Samlet tid
45 min
 

Lækre italienske kødboller i den mest cremede tomatsauce. Den nye favoritret i familien!

Ret: Hovedret
Køkken: internationalt, Italiensk
Antal: 4 personer
Forfatter: Julie Karla
Ingredienser
Italienske kødboller
  • 400 gr hakket oksekød
  • 1/2 dl mælk
  • 1 spsk havregryn
  • 1 fed hvidløg
  • 1 spsk ketchup
  • 1 tsk tørret timian
  • 1/2 tsk salt
  • 2-3 spsk fintrevet parmesan
  • olivenolie til stegning
Tomatsauce
  • 1 flaske passata á 680 gr (mosede tomater) (jeg bruger den fra Urtekram)
  • 1 spsk balsamico eddike
  • 1 fed hvidløg
  • 1 spsk ketchup
  • 1 tsk tørret timian
  • 1 tsk tørret oregano
  • 1/4-1/2 tsk salt
  • friskkværnet peber
  • 1 dl fløde
  • 1 pose kartoffelgnocchi (á 350 gr)
Sådan gør du
  1. Start med at lave kødbollerne. Bland oksefars sammen med presset hvidløg, timian, mælk, havregryn, parmesan og salt og peber. Brug gerne hænderne, det har farsen godt af.

  2. Form små kødboller med en teske, og steg dem så de er lige akkurat gennemstegte i en dyb pande med olivenolie.

  3. Tag kødbollerne af varmen, men gem olien og kødsaft, der er tilbage på panden. Det giver masser af smag til tomatsaucen.

  4. Kom 1 spsk balsamicoeddike på panden og kog op. Tilsæt passata, ketchup, presset hvidløg, de tørrede krydderier og smag til med salt og peber.

  5. Tilsæt kødboller og gnocchi, og lad det hele småsimre under låg i 5 minutter.

  6. Tilsæt til sidst fløden, varm igennem og servér med frisk finthakket persille.

Dejlig nem ret

Jeps, det her er en dejlig nem ret at lave. Når man først har lavet farsen, så kører det egentlig ret hurtigt, og indenfor 45 minutter, skulle man gerne have en lækker aftensmad.

Jeg køber gnocchierne i Rema 1000. Men har set, at de efterhånden er begyndt at have dem mange steder. Det er meget fedt, for det er altså en lækker spise. Jeg har i øvrigt også lavet en gnocchi opskrift før her på bloggen. Det er denne her opskrift på gnocchi med den bedste broccoli sauce. En lidt sundere sauce til de dage, hvor man synes, der skal skrues lidt op for det sunde blus.italienske kødboller opskrift

​Gratis e-bog: DE 25 BEDSTE OPSKRIFTER

​Abonnér gratis på mine nyeste opskrifter, og få samtidigt min e-bog med de 25 mest populære opskrifter tilsendt.

Del dette:

  • Click to share on Facebook(Åbner i et nyt vindue)
  • Klik for at dele på Twitter(Åbner i et nyt vindue)
  • Klik for at dele på Google+(Åbner i et nyt vindue)
  • Click to share on Pinterest(Åbner i et nyt vindue)
  • Klik for at dele på Reddit(Åbner i et nyt vindue)

Filed Under: Aftensmad, Lam, okse- og svinekød, Pizza og Pasta

« Den bedste opskrift på fødselsdagsboller
Rødbede panzanella »

Comments

  1. Anne says

    januar 31, 2018 at 8:46 pm

    Hej Julie Karla. Nu bruger du den godt nok ikke i dette indlæg, men jeg vil spørge om du bruger en blender, minihakker eller food processor til når du laver fx dadelkugler, falafel og bananbrød, og om du evt kan anbefale noget ift antal watt, mærke osv? Tak 🙂

    Svar
    • Julie KarlaJulie Karla says

      februar 1, 2018 at 6:06 am

      Hej Anne, Ja, jeg bruger en Magimix som foodprocessor. Kører fantastisk på 3. år. Og en Philips som minihakker til mindre portioner. Det er denne her https://www.juliekarla.dk/nem-aeblekage-opskrift/ Håber det kan bruges!

      Svar
      • Anne says

        februar 1, 2018 at 7:29 am

        Super, tak!

        Svar
  2. Bente Andersen says

    februar 11, 2018 at 11:50 am

    Hej Julie
    Hvordan ser de ud kartoffelgnocci, er de frosne eller tørre, de kendte dem ikke i Rema 1000 på Roskildevej.
    Tak for nogle dejlige opskrifter
    Med venlig hilsen Bente

    Svar
    • Julie KarlaJulie Karla says

      februar 12, 2018 at 8:52 am

      Hej Bente, Jeg køber dem i Rema på Frederiksberg (rosenørs allé) Det er små kartoffelpuder, der ser sådan her ud http://allrecipes.com/recipe/18465/gnocchi-i/

      Svar

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Velkommen til Juliekarla.dk. Her deler jeg ud af mine sunde opskrifter, så du kan hente inspiration til hverdagsmaden. Her er ikke meget sukker, men masser af ideer til en skøn morgenmad, nem frokost eller sund aftensmad. Læs mere her

Søg efter en opskrift her…

Populære opskrifter

  1. Blomkålspizza opskrift
  2. Kyllingelår i ovn
  3. Sund Lasagne opskrift
  4. Sund pandekage opskrift
  5. Sunde bananmuffins
  6. Lækker bulgursalat opskrift
  7. Forret med laks
  8. Tilbehør til grill
  • Hjemmelavet granola med kokos og ananassalat Hjemmelavet granola med kokos og an...
  • Kyllingelår i ovn Kyllingelår i ovn
  • Vegetarfrikadeller Vegetarfrikadeller
  • Sunde bananmuffins Sunde bananmuffins
  • Chiagrød med kakao Chiagrød med kakao

Julie Karla

Jeg håber, at du bliver inspireret af mine opskrifter og får ny inspiration til en lækker nem morgenmad, hurtig frokost eller sund aftensmad. På bloggen finder du hovedsageligt sunde opskrifter med masser af grønt, men også lidt kage! Julie Karla

Læs mere her…

Hjemmelavet granola med kokos og ananassalat
Pasta med parmesan, citron og friske krydderurter
Om at ville gøre alting perfekt
Chiagrød med peanutbutter og sund marmelade
Ristet brød med burrata, bagte vindruer og rosmarin
Hvad laver jeg egentlig? Mit liv som madblogger

Copyright © 2018 · Foodie Theme by Shay Bocks · Built on the Genesis Framework · Powered by WordPress