JulieKarla
  • Sunde Opskrifter
    • Morgenmad
      • Æg
      • Grød
      • Hverdag
      • Sødt
    • Frokost
      • Lette retter
      • Salater
      • Snacks og dips
    • Aftensmad
      • Fisk
      • Lam, okse- og svinekød
      • Pizza og Pasta
      • Vegetar
      • Vildt og Fugl
    • Brød
      • Knækbrød og Kiks
      • Sødt brød
    • Inspiration
      • Anmeldelser
      • Jul
      • Julie Karla
      • Karlas Nordic Baby
      • Rejser
    • Søde sager
      • Blandet Godt
      • Kager
      • Pandekager
      • Syltning
  • Kogebøger
  • Om Mig
  • Samarbejde
  • Presse
  • Rejseblog
  • Kontakt

JulieKarla

  • Sunde Opskrifter
    • Morgenmad
      • Æg
      • Grød
      • Hverdag
      • Sødt
    • Frokost
      • Lette retter
      • Salater
      • Snacks og dips
    • Aftensmad
      • Fisk
      • Lam, okse- og svinekød
      • Pizza og Pasta
      • Vegetar
      • Vildt og Fugl
    • Brød
      • Knækbrød og Kiks
      • Sødt brød
    • Inspiration
      • Anmeldelser
      • Jul
      • Julie Karla
      • Karlas Nordic Baby
      • Rejser
    • Søde sager
      • Blandet Godt
      • Kager
      • Pandekager
      • Syltning
  • Kogebøger
  • Om Mig
  • Samarbejde
  • Presse
  • Rejseblog
  • Kontakt

Jordskokke-focaccia uden mel

af Julie Karla marts 18, 2014
Skrevet af Julie Karla marts 18, 2014
Jordskokker er en af mine yndlings rodfrugter og ikke mindst i et lækert jordskokke foccacia som her! Jeg elsker den helt særlige smag, og så kan de bruges på så utroligt mange måder. Jeg bager dem tit i ovnen med masser af flagesalt og olivenolie, men bruger dem også tit til en suppe eller en mos. Og forleden lavede jeg en “kartoffelsalat” med creme fraiche og purløg, hvor kartoflerne selvfølgelig var erstattet med ‘al dente’ kogte jordskokker. Den salat spiste jeg sammen med nogle økologiske ramsløg-pølser, og det var virkelig et godt måltid.

Jordskokke foccacia med lavt glykæmisk index

Udover at smage godt, så hører jordskokker også ind under de ‘langsomme kulhydrater’. Dvs. en fødevare med et lavt glykæmisk index, som får blodsukkeret til at stige langsomt og holde sig forholdsvist stabilt. Det her low carb jordskokke-focaccia smager super godt, og det blev spist lynhurtigt som tilbehør til en grøntsagssuppe. Man kan også sagtens bruge jordskokke-focacciaet til en sandwich med f.eks. lidt kylling og pesto i. 

jordskokke foccacia brød

 

Udskriv
Jordskokke foccacia
Forb. tid
30 min
Tilb. tid
25 min
Samlet tid
55 min
 

Super lækkert jordskokke foccacia med dejlige. jordskokker og uden mel. Low carb og lækkert!

Ret: bagværk, brød
Køkken: internationalt, low carb, nordisk
Forfatter: Julie Karla
Ingredienser
  • 300 gr kogte jordskokker i små tern
  • 3 æg
  • 2 spsk fiberHUSK loppefrøskaller
  • 3 spsk skyr
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk bagepulver
  • 50 gr nøddemel f.eks. mandelmel (det brugte jeg)
  • tørret rosmarin
  • olivenolie
  • flagesalt
Sådan gør du
  1. Skræl jordskokkerne og skær dem i små tern. Kog dem i en gryde med rigeligt vand og kog dem, indtil de er møre. Lad dem køle helt af.

  2. Bland de afkølede jordskokke-tern med æg og skyr.

  3. Tilsæt FiberHUSK, mandelmel, bagepulver og salt. Rør godt rundt.

  4. Hæld dejen ud på en bageplade med bagepapir og glat den ud med en grydeske.

  5. Pensl foccaciabrødet med olivenolie og drys med rosmarin og flagesalt.

  6. Bag brødet, indtil det har fået en gyldenbrun overflade. Jeg mener, at jeg gav det ca. 25-30 minutter. Afkøl foccacia brødet og servér.

 

jordskokke foccacia uden mel
jordskokke foccacia med rosmarin
9 kommentarer
0
FacebookPinterest
Julie Karla

Forrige indlæg
Sund brownie med avocadocreme
Næste indlæg
Laksefrikadeller med kapers, æble og citron

Måske du også kan lide de her…

Lussekatter eller lussebullar – de klassiske svenske julebrød...

november 23, 2023

Fladbrød med brændenælder – over bål udenfor eller...

maj 1, 2023

Juleboller med varme krydderier og appelsinskal

december 6, 2021

Toast opskrift med surdejsbrød og grønkålspesto og en...

november 23, 2021

Foccacia brød opskrift med #foccaciaart

april 12, 2021

Nem pizzadej opskrift

oktober 15, 2018

Den bedste opskrift på fødselsdagsboller

januar 29, 2018

Opskrift på naanbrød med burrata, bønner og agurk

juli 21, 2017

Nemme kanelsnegle hapsere

juli 9, 2017

Avocado toast med halloumi ost og honning

juni 20, 2017

9 kommentarer

Tina marts 19, 2014 - 11:17 am

Goddag!

dejligt jordskokke-focaccia du der har bagt, kan lige forestille mig det til f.eks. en lækker asparges suppe eller en champignon suppe:-)
Og dejligt du har lagt opskriften ved og helt uden mel, den er vi med på herhjemme.

Hilsner fra Tina

Reply
Julie Karla marts 19, 2014 - 11:33 am

Hej Tina. Ja, det er nemlig super godt til suppe! Håber det falder i god jord hjemme hos jer : )

Reply
Stinna Guldmann marts 19, 2014 - 6:51 pm

Er det mandler du har kværnet eller fedtreduceret mandelmel? 🙂

Reply
Julie Karla marts 23, 2014 - 6:11 am

Hej Stinna, Det er bare almindelig mandelmel, som jeg har købt, men det er ikke fedtreduceret : )

Reply
Anonymous juni 29, 2014 - 6:25 pm

Tak fordi du deler dine opskrifter Julie Karla. Det her brød smager bare helt fantastisk. Jeg er virkelig forundret over hvor let og luftigt det bliver: Det er også godt uden Skyr. Ummmmmmm:-)

Reply
Julie Karla juni 29, 2014 - 6:34 pm

Ihh tusind tak : ) Det er jeg glad for at høre!

Reply
Anonymous juni 29, 2014 - 6:37 pm

Nå det er ikke fordi jeg vil være anonym, men kunne ikke finde ud af at poste det på anden vis:-) Sommerhilsner fra Helle:-)

Reply
Mette juli 21, 2016 - 4:50 am

Jeg er clean eater og spiser derfor ikke skyr – kan jeg erstatte det med noget andet, f.eks kokosolie – eller hvad ville du gøre, hvis du skulle lave en sund udgave af dem? De lyder rigtig lækre – jeg glæder mig til at prøve dem 🙂

Reply
Julie Karla juli 28, 2016 - 7:13 am

Uh det ved jeg faktisk ikke Mette, da jeg ikke har prøvet at udelade skyren, så du må nok prøve dig frem : )

Reply

Skriv en kommentar… Slet svar

Opskrift Vurdering




Gem mit navn og email til næste gang jeg vil kommentere...

JULIE KARLA

 

JULIE KARLA

 

Juliekarla.dk er grønne opskrifter med masser af ideer til en skøn morgenmad, lækker frokost og aftensmad. Altid økologisk og naturlige råvarer! Læs mere her: Om mig

Populære opskrifter

  • 1

    Græskarlasagne med spinat og ricotta

    oktober 16, 2013
  • 2

    På cooking school i Thailand

    maj 3, 2014
  • 3

    Lækker pizza til morgenmad

    november 27, 2016
  • 4

    Stegt lange med purløgsolie, kapers og mandler

    juli 17, 2017
  • Facebook
  • Instagram
  • Youtube

Copyright © 2024 - Julie Karla - Sunde Opskrifter


Tilbage til toppen