Denne her julesalat med bulgur og skønne frugter som kaki og granatæble, har jeg lavet virkelig mange gange her på det sidste. Den er årets julehit hjemme hos mig. Altså på lige linje med mit jule chokoladebrud og mine juleboller selvfølgelig ; )
Jeg er vild med alle de skønne smage og teksturer i salaten. Og jeg har skruet op for de ingredienser, jeg synes hører julen til. Granatæble, valnødder, grønkål, tranebær og kakifrugt.
Julesalat med den skønneste sennepsdressing til
Og så har jeg lavet en skøn sennepsdressing til, som er super nem at mikse sammen og som smager så skønt sammen med de forskellige ingredienser. Sennepssmagen er jo bare så god til fx grønkål.
Jeg tror, jeg skal lave salaten igen i aften med det sidste grønkål, jeg har. Og så servere den sammen med en økologisk hamburgerryg, som jeg har købt. Det tænker jeg kunne være ret så lækkert.
Men jeg har altså også bare spist den som den er og virkelig nydt bare at gufle løs til frokost fx. For den mangler virkelig ikke noget, der er lidt af hvert. Man kunne godt drysse lidt feta over, hvis man har lyst til det. Det vil også blende rigtig fint ind.
Jeg lægger i øvrigt en video op på min instagram profil senere i dag, hvor jeg viser, hvor let det er at lave salaten og hvor optur den ser ud in real life ; )
Nye juleopskrifter
Og så har jeg én juleopskrift mere, som jeg skal nå at dele inden jul. Det er en brie, bagt i ovnen med butterdej omkring. Og med tyttebærkompot på og pekannødder. Det smager så syndigt godt og er mega nemt at lave. Ligesom salaten her. For det er altså også rart med nogle forholdsvis nemme opskrifter, når man har meget at se til i forvejen her i julen. Så følg med!
- 2 dl bulgur
- 3 dl vand
- 2 store stængler grønkål
- 1/2 granatæble
- 1/2 rødløg
- 1 kakifrugt
- 1 lille håndfuld grofthakkede valnødder
- 2 spsk tørrede tranebær
- 3 spsk olivenolie
- 1 stor spsk dijonsennep (altså en stor spsk med top)
- 1 1/2 spsk æblecidereddike
- 1 tsk agavesirup eller akaciehonning
Kom bulgur og vand i en lille gryde og bring det i kog under låg. Lad det simre under låg, indtil al vandet er optaget. Tag låget af og lad den færdigkogte bulgur køle af.
Pil bladene af grønkålsstænglerne og skyl det grundigt for sand. Hak grønkålen helt fint og kom det i en skål.
Frigør granatæblekernerne fra skallen og kom dem i skålen.
Vend den afkølede bulgur i.
Hak rødløget fint og vend i.
Skær kakifrugten i små fine tern og kom i skålen.
Kom grofthakkede valnødder og tranebær i skålen.
Vend salaten godt rundt.
Pisk alle ingredienserne til dressing sammen i en lille skål.
Hæld dressingen over salaten ved servering.
4 kommentarer
Den ser spændende ud. Ser frem til at prøve den. Godt Nytår!
Den er såååå skøn! I lige måde!
Super god salat – har lavet den flere gange. Desværre er det ikke længere sæson for kakifrugt, så har brugt æbler i tern i stedet for, – det er dog ikke helt så godt..
Ih hvor dejligt at høre, ja desværre er sæsonen for kaki kort, men æble er også skøn i!