Kålwraps er vitterligt noget af det nemmeste, man kan lave, og så smager det skønt! Jeg har lavet kålwraps med alt muligt slags fyld, og du kan sådan set bare putte det fyld i, du ellers normalt ville have puttet i din tortilla eller taco.
Denne gang har jeg (igen igen) valgt at lave en bulgursalat, som jeg har fyldt i mine kålwraps. Når jeg siger “igen igen” er det fordi, jeg i de sidste par indlæg har givet mine forslag på nogle lette sommer-bulgursalater som f.eks. denne her nem bulgursalat med jordbær og feta eller denne her lækker bulgursalat opskrift med tomat og mynte.
Kålwraps med grøn bulgursalat og en særlig ingrediens
Denne gang er det altså blevet til en grøn bulgursalat, som får følge af mit favorit smørepålæg for tiden, nemlig solsikkekernesmør. Jeg har brugt solsikkekernesmøret før i min opskrift på grønkålssalat med rødbede og solsikkekernesmør, og det smager altså bare helt vildt godt. Du kan købe smøret i helsekostforretninger eller lave det selv med en god blender eller foodprocessor.
Og så er jeg forresten netop kommet hjem fra en tre uger lang ferie i Toscana med Mikkel. Det har bare været helt fantastisk, og hvor har jeg bare spist og spist og spist så mange lækre ting. Favoritterne har helt klart være buffalo mozzarella og burrata og så alle de forskellige italienske skinker, som bare smelter på tungen. Det har jeg spist morgen, middag og aften.
Og så er der også røget en hel del pastaretter ned på turen, for når man er i Italien, må man bare ikke gå glip af det, de virkelig formår at lave. Så mens den plejer at stå på low carb herhjemme, har det været lige omvendt i Italien. Tvivler egentlig lidt på, om de overhovedet kender til fænomenet low carb dernede. Men det har været skønt og velsmagende, og jeg glæder mig allerede til næste gang, jeg vender snuden mod Italien.
- 2 dl. bulgur
- 3 dl. vand
- Salt
- 2 forårsløg
- 100 gr. finthakket broccoli
- 1/4 udstenet agurk
- 75 gr. ærter
- 3 spsk. olivenolie
- 1 spsk. æblecidereddike
- Skal af 1/4 økologisk citron
- 2 håndfulde frisk persille
- 1 håndfuld frisk mynte
- 1 lille spidskål
- 1 æble
- Solsikkekernesmør
- Sultanas rosiner
- Skær roden af spidskålet og pil forsigtigt bladene af. Bladene skal gerne være så intakte som muligt. Skyl spidskålsbladene og læg dem til side.
- Kog bulguren i letsaltet vand under låg, indtil al vandet er absorberet. Lad bulguren køle af.
- Bland bulguren med olivenolie, æblecidereddike, samt fint revet citronskal. Smag til med salt og frisk kværnet peber.
- Hak mynte og persille fint og vend det i bulgursalaten.
- Fjern kernerne i agurken (gøres nemmest ved at skrabe dem ud med en teske) og skær agurken i meget små stykker. Kom dem i salaten.
- Skyl broccolien godt og skær broccolibuketterne i små stykker og kom også dem i salaten.
- Snit forårsløgene fint, og bland det i.
- Smør et godt lag solsikkekernesmør på indersiden af spidskålsbladet. Fordel bulgursalaten ovenpå og drys med små æbletern, rosiner samt hele persille- og mynteblade.