JulieKarla
  • Sunde Opskrifter
    • Morgenmad
      • Æg
      • Grød
      • Hverdag
      • Sødt
    • Frokost
      • Lette retter
      • Salater
      • Snacks og dips
    • Aftensmad
      • Fisk
      • Lam, okse- og svinekød
      • Pizza og Pasta
      • Vegetar
      • Vildt og Fugl
    • Brød
      • Knækbrød og Kiks
      • Sødt brød
    • Inspiration
      • Anmeldelser
      • Jul
      • Julie Karla
      • Karlas Nordic Baby
      • Rejser
    • Søde sager
      • Blandet Godt
      • Kager
      • Pandekager
      • Syltning
  • Kogebøger
  • Om Mig
  • Samarbejde
  • Presse
  • Rejseblog
  • Kontakt

JulieKarla

  • Sunde Opskrifter
    • Morgenmad
      • Æg
      • Grød
      • Hverdag
      • Sødt
    • Frokost
      • Lette retter
      • Salater
      • Snacks og dips
    • Aftensmad
      • Fisk
      • Lam, okse- og svinekød
      • Pizza og Pasta
      • Vegetar
      • Vildt og Fugl
    • Brød
      • Knækbrød og Kiks
      • Sødt brød
    • Inspiration
      • Anmeldelser
      • Jul
      • Julie Karla
      • Karlas Nordic Baby
      • Rejser
    • Søde sager
      • Blandet Godt
      • Kager
      • Pandekager
      • Syltning
  • Kogebøger
  • Om Mig
  • Samarbejde
  • Presse
  • Rejseblog
  • Kontakt

Kammerjunkere med citron

af Julie Karla juni 11, 2012
Skrevet af Julie Karla juni 11, 2012

En ny slags kammerjunkere, der smager skønt af citron og pistacie. Jeg har valgt, at halvere indholdet af smør i forhold til de traditionelle opskrifter på kammerjunkere, da det godt nogle gange kan blive lidt for tungt med en kagelignende kammerjunke. Jeg spiser mest koldskål med kammerjunkere som dessert, da den jo ikke er helt sund. Men jeg spiser ofte koldskål som et lille mellemmåltid, hvor koldskålen er drysset med müsli eller sommerfrugter. Se min opskrift på koldskål for mere inspiration.  

Ingredienser (ca. 100 stk.)
100 gr. blødt smør
1 vaniljestang
2 æggeblommer
1 dl. mælk
75 gr. sukker
400 gr. hvedemel
Skal af 1 citron
1 tsk. bagepulver med top
1 håndfuld pistacier

Tilberedning
Det bløde smør æltes godt sammen med sukkeret, vaniljesukkeret og citronskallen. Derefter blandes mælk og æggeblommer i og der røres godt. Til sidst blandes mel og bagepulver i og dejen æltes sammen. Den deles i 4 portioner, som hver rulles til en lang stang. Stængerne skæres ud i små stykker, som trilles til kugler på størrelse med en rund 10’er. Kuglerne lægges på en bageplade og hver kugle trykkes let med fingeren. De flyder nemlig ikke så meget ud, da jeg har sparet lidt på smørret, så derfor hjælper jeg dem lidt på vej.
Kammerjunkerne bages i ca. 15 minutter på 180 gr. eller til de er let gyldne og sprøde.

 

0 kommentar
0
FacebookPinterest
Julie Karla

Forrige indlæg
Koldskål med rabarber og skum
Næste indlæg
Valnøddebrød

Måske du også kan lide de her…

Påskekage med påskeæg – med smag af citron...

marts 19, 2024

Semlor med marcipan og flødeskum – den klassiske...

januar 13, 2024

Æble gløgg uden alkohol med vidunderlige julekrydderier

december 5, 2023

Hyldeblomstsaft opskrift – Én af sommerens bedste opskrifter

juni 19, 2023

Vegansk bananbrød med karamelsauce fra min bog Venindemad...

marts 14, 2023

Kladdkaka opskrift med appelsin og hvid chokolade

december 16, 2022

Osteanretning til jul med granatæble, kakifrugt og chilihonning...

december 13, 2022

Chokolade med granatæble og kanel – en skøn...

november 25, 2022

Brunsviger opskrift – mit bud på én af...

november 8, 2022

Æblekage med marcipan og kardemomme og æbler både...

oktober 28, 2022

Skriv en kommentar… Slet svar

Opskrift Vurdering




Gem mit navn og email til næste gang jeg vil kommentere...

JULIE KARLA

 

JULIE KARLA

 

Juliekarla.dk er grønne opskrifter med masser af ideer til en skøn morgenmad, lækker frokost og aftensmad. Altid økologisk og naturlige råvarer! Læs mere her: Om mig

Populære opskrifter

  • 1

    Græskarlasagne med spinat og ricotta

    oktober 16, 2013
  • 2

    På cooking school i Thailand

    maj 3, 2014
  • 3

    Lækker pizza til morgenmad

    november 27, 2016
  • 4

    Råkost med fennikel

    april 4, 2016
  • Facebook
  • Instagram
  • Youtube

Copyright © 2024 - Julie Karla - Sunde Opskrifter


Tilbage til toppen