JulieKarla
  • Sunde Opskrifter
    • Morgenmad
      • Æg
      • Grød
      • Hverdag
      • Sødt
    • Frokost
      • Lette retter
      • Salater
      • Snacks og dips
    • Aftensmad
      • Fisk
      • Lam, okse- og svinekød
      • Pizza og Pasta
      • Vegetar
      • Vildt og Fugl
    • Brød
      • Knækbrød og Kiks
      • Sødt brød
    • Inspiration
      • Anmeldelser
      • Jul
      • Julie Karla
      • Karlas Nordic Baby
      • Rejser
    • Søde sager
      • Blandet Godt
      • Kager
      • Pandekager
      • Syltning
  • Kogebøger
  • Om Mig
  • Samarbejde
  • Presse
  • Rejseblog
  • Kontakt

JulieKarla

  • Sunde Opskrifter
    • Morgenmad
      • Æg
      • Grød
      • Hverdag
      • Sødt
    • Frokost
      • Lette retter
      • Salater
      • Snacks og dips
    • Aftensmad
      • Fisk
      • Lam, okse- og svinekød
      • Pizza og Pasta
      • Vegetar
      • Vildt og Fugl
    • Brød
      • Knækbrød og Kiks
      • Sødt brød
    • Inspiration
      • Anmeldelser
      • Jul
      • Julie Karla
      • Karlas Nordic Baby
      • Rejser
    • Søde sager
      • Blandet Godt
      • Kager
      • Pandekager
      • Syltning
  • Kogebøger
  • Om Mig
  • Samarbejde
  • Presse
  • Rejseblog
  • Kontakt

Kamutpizza med parmaskinke, gorgonzola, figner og hasselnødder

af Julie Karla januar 11, 2013
Skrevet af Julie Karla januar 11, 2013

Som jeg nævnte i mit forrige indlæg, så fik jeg købt en masse lækre ting med hjem fra Firenze, som jeg vil lave nogle nye, sjove retter med. Jeg købte bl.a. en lækker lufttørret skinke, som vi har nydt godt af de sidste mange dage, og så det her kamutmel, som jeg købte i den fineste lille øko-butik, hvor jeg faktisk kunne have købt hele butikken! Kamut er en ældgammel hvedeart og det har sådan en dejlig sød smag. Jeg ved, at melet har et rigtig højt proteinindhold, men et lavt indhold af gluten, og derfor ikke hæver så meget som andre typer hvede, så derfor tænkte jeg, at det måtte egne sig godt til pizza. Og det gjorde det! 
Jeg bagte pizzaen på en bagesten, hvilket jeg klart kan anbefale, for resultatet bliver super lækkert – en sprød, tynd bund med en endnu mere sprød kant, som gør at man godt gider at spise kanterne på denne pizza.
Jeg er ret vild med kombinationen af figner, gorgonzola og hasselnødder og sammen med den hjemmebragte skinke blev det et rigtig lækkert aftensmåltid.

Ingredienser (1 pizza/2 pers.)
2 dl. lunken vand
20 gr. gær
Ca. 350 gr. fin kamutmel
1 lille tsk. salt

Parmaskinke eller anden lufttørret skinke
Ca. 200 gr. gorgonzola
1 håndfuld tørrede figner
1 håndfuld letristede hasselnødder med eller uden skal
Olivenolie

Tilberedning
Rør gæren ud i vandet og tilsæt salt og hvedemel. Ælt dejen godt sammen på et meldrysset bord og lad den hæve tildækket i en skål i min. en time, men gerne to, til dejen er hævet en smule.
Tænd ovnen på 225 gr. og sæt bagestenen ind i ovnen på en rist. Rul derefter dejen ud til en cirkel på køkkenbordet og læg fyldet på. Gorgonzolaen deles i små stykker, som fordeles rundt på pizzabunden, og dernæst de tørrede figner i skiver. Til sidst dryppes lidt olivenolie over og pizzaen lægges over på den varme bagesten med en pizzaspatel og sættes tilbage ind i ovnen. Pizzaen bages i ca. 20 minutter, eller indtil den er flot gylden. Skiver af skinke lægges over den færdigbagte pizza, og de let ristede hasselnødder drysses over. Og så er den er klar til servering.

0 kommentar
0
FacebookPinterest
Julie Karla

Forrige indlæg
Havregrød med hasselnøddesmør og blåbær
Næste indlæg
Rodfrugtsalat med perlebyg

Måske du også kan lide de her…

Pizza med salsiccia og grønkålspesto i min elektriske...

december 3, 2024

Confiteret hvidløg i olivenolie med bønner og salvie

januar 31, 2024

Perlecouscous opskrift – En cremet ret med svampe,...

januar 17, 2024

Paneret feta med ovnbagte balsamico cherrytomater

januar 15, 2024

Fransk løgsuppe pasta – alt i én gryde...

november 8, 2023

Madpandekager med cremede kantareller, æbler og Vesterhavsost

oktober 5, 2023

Artiskok opskrift – den bedste dip, du kommer...

september 1, 2023

Barbecue blomkål – nem hurtig hverdagsmad

maj 17, 2023

Bagt camembert med tomater – den lækreste og...

marts 3, 2023

Hvidkålssalat med dild, citrondressing og brændte sesam-mandler

januar 12, 2023

Skriv en kommentar… Slet svar

Opskrift Vurdering




Gem mit navn og email til næste gang jeg vil kommentere...

JULIE KARLA

 

JULIE KARLA

 

Juliekarla.dk er grønne opskrifter med masser af ideer til en skøn morgenmad, lækker frokost og aftensmad. Altid økologisk og naturlige råvarer! Læs mere her: Om mig

Populære opskrifter

  • 1

    Græskarlasagne med spinat og ricotta

    oktober 16, 2013
  • 2

    På cooking school i Thailand

    maj 3, 2014
  • 3

    Lækker pizza til morgenmad

    november 27, 2016
  • 4

    Verdens bedste scrambled eggs opskrift

    oktober 5, 2018
  • Facebook
  • Instagram
  • Youtube

Copyright © 2024 - Julie Karla - Sunde Opskrifter


Tilbage til toppen