JulieKarla
  • Sunde Opskrifter
    • Morgenmad
      • Æg
      • Grød
      • Hverdag
      • Sødt
    • Frokost
      • Lette retter
      • Salater
      • Snacks og dips
    • Aftensmad
      • Fisk
      • Lam, okse- og svinekød
      • Pizza og Pasta
      • Vegetar
      • Vildt og Fugl
    • Brød
      • Knækbrød og Kiks
      • Sødt brød
    • Inspiration
      • Anmeldelser
      • Jul
      • Julie Karla
      • Karlas Nordic Baby
      • Rejser
    • Søde sager
      • Blandet Godt
      • Kager
      • Pandekager
      • Syltning
  • Kogebøger
  • Om Mig
  • Samarbejde
  • Presse
  • Rejseblog
  • Kontakt

JulieKarla

  • Sunde Opskrifter
    • Morgenmad
      • Æg
      • Grød
      • Hverdag
      • Sødt
    • Frokost
      • Lette retter
      • Salater
      • Snacks og dips
    • Aftensmad
      • Fisk
      • Lam, okse- og svinekød
      • Pizza og Pasta
      • Vegetar
      • Vildt og Fugl
    • Brød
      • Knækbrød og Kiks
      • Sødt brød
    • Inspiration
      • Anmeldelser
      • Jul
      • Julie Karla
      • Karlas Nordic Baby
      • Rejser
    • Søde sager
      • Blandet Godt
      • Kager
      • Pandekager
      • Syltning
  • Kogebøger
  • Om Mig
  • Samarbejde
  • Presse
  • Rejseblog
  • Kontakt

Karbonader med rød byg og sommergrønt

af Julie Karla juni 2, 2013
Skrevet af Julie Karla juni 2, 2013

Den anden dag købte jeg nye danske radiser og agurker for at lave en skøn sommersalat. Jeg elsker, når de danske sommergrøntsager kommer i supermarkedet, og så går jeg all in. Jeg ville også gerne have fat i nogle danske ærter, men det var sværere end som så, da de først kommer i sæson her i juni. Så jeg brugte frosne ærter. Jeg blandede en dressing af dijonsennep, honning og æblecidereddike og masser af persille, og det smagte skønt sammen med en gammeldags klassiker, karbonade. 
Den røde byg smager rigtig godt og har et dejligt fast bid, som gør byggen velegnet til at putte i salater, og så mætter det virkelig godt. Plus det er smækfyldt med kostfibre, så det kan man jo heller ikke klage over. 

Grand Cru Pastatallerken fra Rosendahl

Ingredienser (4 pers.)
2 dl. Hel rød byg (kan købes i Irma eller irma.dk)
5 dl. vand
1 agurk
1 lille bundt radiser
100 gr. ærter
1 bundt persille
1 spsk. dijonsennep
1 tsk. akaciehonning
1 spsk. æblecidereddike
2 spsk. olivenolie
Salt og peber
500 gr. øko hakket kalv og flæsk
1 æg
Rasp

Tilberedning
Kog byggen og lad det småkoge med et låg på klem i ca. 35 minutter. Lad derefter den færdigkogte byg køle lidt af. Bland olivenolie, sennep, honning, eddike og masser af frisk hakket persille sammen og bland det i byggen, og smag til med salt og peber. Skær radiser og agurk ud i små tern og bland det sammen med byggen. Tilsæt ærter.
Form 4 bøffer og dyp dem i sammenpisket æg og derefter rasp. Drys med salt og peber og steg karbonaderne sprøde i smør og olie, og server bøfferne sammen med sommersalaten.

0 kommentar
0
FacebookPinterest
Julie Karla

Forrige indlæg
Sort pizza med gedeost, serranoskinke og syltede rødløg
Næste indlæg
Buffalo mozzarella med spinat, figner, pinjekerner og frisk timian

Måske du også kan lide de her…

Pizza med salsiccia og grønkålspesto i min elektriske...

december 3, 2024

Confiteret hvidløg i olivenolie med bønner og salvie

januar 31, 2024

Perlecouscous opskrift – En cremet ret med svampe,...

januar 17, 2024

Paneret feta med ovnbagte balsamico cherrytomater

januar 15, 2024

Fransk løgsuppe pasta – alt i én gryde...

november 8, 2023

Madpandekager med cremede kantareller, æbler og Vesterhavsost

oktober 5, 2023

Artiskok opskrift – den bedste dip, du kommer...

september 1, 2023

Barbecue blomkål – nem hurtig hverdagsmad

maj 17, 2023

Bagt camembert med tomater – den lækreste og...

marts 3, 2023

Hvidkålssalat med dild, citrondressing og brændte sesam-mandler

januar 12, 2023

Skriv en kommentar… Slet svar

Opskrift Vurdering




Gem mit navn og email til næste gang jeg vil kommentere...

JULIE KARLA

 

JULIE KARLA

 

Juliekarla.dk er grønne opskrifter med masser af ideer til en skøn morgenmad, lækker frokost og aftensmad. Altid økologisk og naturlige råvarer! Læs mere her: Om mig

Populære opskrifter

  • 1

    Græskarlasagne med spinat og ricotta

    oktober 16, 2013
  • 2

    På cooking school i Thailand

    maj 3, 2014
  • 3

    Lækker pizza til morgenmad

    november 27, 2016
  • 4

    Verdens bedste scrambled eggs opskrift

    oktober 5, 2018
  • Facebook
  • Instagram
  • Youtube

Copyright © 2024 - Julie Karla - Sunde Opskrifter


Tilbage til toppen