JulieKarla
  • Sunde Opskrifter
    • Morgenmad
      • Æg
      • Grød
      • Hverdag
      • Sødt
    • Frokost
      • Lette retter
      • Salater
      • Snacks og dips
    • Aftensmad
      • Fisk
      • Lam, okse- og svinekød
      • Pizza og Pasta
      • Vegetar
      • Vildt og Fugl
    • Brød
      • Knækbrød og Kiks
      • Sødt brød
    • Inspiration
      • Anmeldelser
      • Jul
      • Julie Karla
      • Karlas Nordic Baby
      • Rejser
    • Søde sager
      • Blandet Godt
      • Kager
      • Pandekager
      • Syltning
  • Kogebøger
  • Om Mig
  • Samarbejde
  • Presse
  • Rejseblog
  • Kontakt

JulieKarla

  • Sunde Opskrifter
    • Morgenmad
      • Æg
      • Grød
      • Hverdag
      • Sødt
    • Frokost
      • Lette retter
      • Salater
      • Snacks og dips
    • Aftensmad
      • Fisk
      • Lam, okse- og svinekød
      • Pizza og Pasta
      • Vegetar
      • Vildt og Fugl
    • Brød
      • Knækbrød og Kiks
      • Sødt brød
    • Inspiration
      • Anmeldelser
      • Jul
      • Julie Karla
      • Karlas Nordic Baby
      • Rejser
    • Søde sager
      • Blandet Godt
      • Kager
      • Pandekager
      • Syltning
  • Kogebøger
  • Om Mig
  • Samarbejde
  • Presse
  • Rejseblog
  • Kontakt

Kikærtesalat med dild, forårsløg og citron

af Julie Karla juni 29, 2021
Skrevet af Julie Karla juni 29, 2021

Denne her kikærtesalat smager simpelthen så skønt, og var en idé jeg fik efter at have set kikærtesalater flere steder. Jeg vidste derfor, at jeg ville lave min egen cremede udgave. Og da dild lige pt er noget, som jeg virkelig er blevet vild med at putte i salater, ja så skulle den have en fremtrædende rolle i denne her salat.

Og dild, ja, det passer jo bare fortrinligt med forårsløg og citron, og jeg forestiller mig, at denne her salat vil være perfekt på havebordet til grillmiddagen de næste par dage, hvor det bliver godt vejr.

cremet kikærtesalat

Det særlig ved min kikærtesalat

Det jeg især er vild med, ved denne her salat med kikærter, er dens cremethed. Jeg har nemlig vendt kikærter, squash og forårsløg med en creme fraiche dressing. Det giver en skøn fedme og syre. Og så har jeg faktisk most ca. 1/3 dl af kikærterne med en gaffel, før de vendes med dressingen. Det giver salaten en dejlig tekstur.

Vi spiste faktisk salaten sammen med nogle økologiske pølser fra Hanegal, en let pastasalat med alle børnenes yndlings ingredienser og så denne her, der måske nok er mest til de voksne. Medmindre man har nogle ret seje børn, som kaster sig over smagsnuancer som dild og forårsløg. Mine børn på 5 og 2 år er der ikke helt endnu.

vegetarisk kikærtesalat

Du kan sagtens fordoble opskriften

Og så vil jeg lige nævne her til sidst, at jeg lavede opskriften med bare én dåse kikærter. Men du kan sagtens fordoble opskriften, så du har en stor salat til 4 personer. I min portion var der lige nok til Mikkel og jeg. Og hvis du gerne vil lave salaten god tid i forvejen, eller endda dagen før, så vent med at tilsætte squash. De afgiver nemlig en del vand, så salaten efter noget tid bliver lidt mere vandig, og det vil vi helst undgå sker for meget.

Jeg tjekkede i øvrigt lige ud på bloggen, hvor mange kikærteopskrifter jeg har. Og det var faktisk overraskende få. Men det her bud på lækker vegetarmad bestående af fladbrød med persille-hvidløg stegte portobello svampe, karryristede kikærter med rødløg og avocadocreme med frisk mynte er klart favoritten!

cremet kikærtesalat
Udskriv
Kikærtesalat
Forb. tid
15 min
Samlet tid
15 min
 
Ret: frokost, Tilbehør
Antal: 2 personer
Forfatter: Julie Karla
Ingredienser
  • 1 dåse kikærter
  • 1 lille forårsløg inkl toppen
  • 1/4 squash
  • 1 dl creme fraiche 18 %
  • 1/2 potte frisk dild
  • Finterevet skal fra 1/4 økologisk citron
  • 1 spsk citronsaft
  • 1/4 tsk flagesalt
  • Friskkværnet peber
Sådan gør du
  1. Dræn kikærterne og skyl dem under koldt vand. Lad dem dryppe helt af. Mos ca. 1/3 dl af kikærterne groft med en gaffel og hæld dem og de øvrige hele kikærter i en skål.

  2. Snit forårsløg (gem halvdelen til pynt) og skær squash ud i små tern. Vend det sammen med kikærterne i skålen.

  3. Rør creme fraiche sammen med finthakket dild, fintrevet citronskal, saft og salt og peber. Smag dressingen til.

  4. Vend creme fraiche dressingen sammen med kikærter og grønt.

  5. Anret salaten i en skål og drys med de resterende skiver forårsløg og lidt frisk dild.

sund kikærtesalat
blog opskrift kikærtesalat
2 kommentarer
0
FacebookPinterest
Julie Karla

Forrige indlæg
Tomattærte opskrift med ricotta, gedeost og timian
Næste indlæg
Hjemmelavet hønsesalat med bacon og asparges

Måske du også kan lide de her…

Confiteret hvidløg i olivenolie med bønner og salvie

januar 31, 2024

Perlecouscous opskrift – En cremet ret med svampe,...

januar 17, 2024

Paneret feta med ovnbagte balsamico cherrytomater

januar 15, 2024

Artiskok opskrift – den bedste dip, du kommer...

september 1, 2023

Barbecue blomkål – nem hurtig hverdagsmad

maj 17, 2023

Fladbrød med brændenælder – over bål udenfor eller...

maj 1, 2023

Hvidkålssalat med dild, citrondressing og brændte sesam-mandler

januar 12, 2023

Blomkål i ovn med hvidløgssmør og citron-tahindressing

januar 5, 2023

Perlecouscous salat med grønkål, æble, kaki og en...

december 19, 2022

Bruschetta med burrata, appelsin og frisk timian

december 15, 2022

2 kommentarer

Adele juli 27, 2021 - 8:28 pm

Yum! Denne kikærtesalat lyder lækker – jeg bliver nødt til at lave den meget snart.

Gad vide om du har en opskrift på æggesalat (eller bare en ingrediensliste)? Tak!

Reply
Julie Karla juli 28, 2021 - 5:47 am

Den smager så godt! Og ja da, bare søg på æggesalat på bloggen så kommer der flere frem 🤗

Reply

Skriv en kommentar… Slet svar

Opskrift Vurdering




Gem mit navn og email til næste gang jeg vil kommentere...

JULIE KARLA

 

JULIE KARLA

 

Juliekarla.dk er grønne opskrifter med masser af ideer til en skøn morgenmad, lækker frokost og aftensmad. Altid økologisk og naturlige råvarer! Læs mere her: Om mig

Populære opskrifter

  • 1

    Græskarlasagne med spinat og ricotta

    oktober 16, 2013
  • 2

    På cooking school i Thailand

    maj 3, 2014
  • 3

    Lækker pizza til morgenmad

    november 27, 2016
  • 4

    Stegt lange med purløgsolie, kapers og mandler

    juli 17, 2017
  • Facebook
  • Instagram
  • Youtube

Copyright © 2024 - Julie Karla - Sunde Opskrifter


Tilbage til toppen