JulieKarla
  • Sunde Opskrifter
    • Morgenmad
      • Æg
      • Grød
      • Hverdag
      • Sødt
    • Frokost
      • Lette retter
      • Salater
      • Snacks og dips
    • Aftensmad
      • Fisk
      • Lam, okse- og svinekød
      • Pizza og Pasta
      • Vegetar
      • Vildt og Fugl
    • Brød
      • Knækbrød og Kiks
      • Sødt brød
    • Inspiration
      • Anmeldelser
      • Jul
      • Julie Karla
      • Karlas Nordic Baby
      • Rejser
    • Søde sager
      • Blandet Godt
      • Kager
      • Pandekager
      • Syltning
  • Kogebøger
  • Om Mig
  • Samarbejde
  • Presse
  • Rejseblog
  • Kontakt

JulieKarla

  • Sunde Opskrifter
    • Morgenmad
      • Æg
      • Grød
      • Hverdag
      • Sødt
    • Frokost
      • Lette retter
      • Salater
      • Snacks og dips
    • Aftensmad
      • Fisk
      • Lam, okse- og svinekød
      • Pizza og Pasta
      • Vegetar
      • Vildt og Fugl
    • Brød
      • Knækbrød og Kiks
      • Sødt brød
    • Inspiration
      • Anmeldelser
      • Jul
      • Julie Karla
      • Karlas Nordic Baby
      • Rejser
    • Søde sager
      • Blandet Godt
      • Kager
      • Pandekager
      • Syltning
  • Kogebøger
  • Om Mig
  • Samarbejde
  • Presse
  • Rejseblog
  • Kontakt

Kikærter i karry-kokosmælk med spinat

af Julie Karla februar 28, 2014
Skrevet af Julie Karla februar 28, 2014

Kikærter i karry-kokosmælk med spinat er en ret, som jeg har lavet et par gange efterhånden. Den er nemlig nem at lave, og så indgår der ingredienser, som jeg næsten altid har i mit basislager i køkkenet. Det vigtigste ved denne ret er, at man bruger en god karry. Det får virkelig retten til at skinne igennem.

Kikærter i karry som selvstændig ret eller tilbehør

Man kan spise kikærterne som en selvstændig ret, og så rækker opskriften nok til 2 personer. Men man kan også spise retten som tilbehør til kød eller fisk, og så kan den nok strækkes til 3 personer. Jeg spiste kikærterne sammen med sidstnævnte, nemlig ovnbagt islandsk vildlaks, som Mikkel har haft med hjem derfra. Han har faktisk selv fanget den, men mere om det i et senere indlæg, hvor der selvfølgelig også kommer en opskrift.

kikærter i karry
karry og kokos
Udskriv
Kikærter i karry
Forb. tid
15 min
Tilb. tid
1 t
 

Super lækker og mega nem ret med kikærter i karry for hele familien!

Ret: Hovedret
Køkken: Indisk, internationalt
Antal: 2 personer
Forfatter: Julie Karla
Ingredienser
  • 200 gr tørrede kikærter
  • 500 ml kokosmælk
  • 1 stort løg
  • 75 gr optøet frossen spinat
  • 1 spsk kokosolie
  • 2 spsk god karry (medium styrke)
  • 1 tsk spidskommen
  • 1 1/2 tsk salt
  • 1 tsk sukker
  • skal af 1/2 øko citron
  • 1/4 rød chili
  • 1/2 æble
Sådan gør du
  1. Sæt kikærterne i blød aftenen før, og kog dem den næste dag i en gryde med rigeligt vand, indtil til de er møre. Det tager ca. 45-50 minutter.
  2. Svits karryen af i kokosolie i en gryde. Tilsæt finthakkede løg, chili og spidskommen. Hæld kokosmæken i og varm den op.
  3. Tilsæt revet citronskal og sukker. Pres det meste af væden ud af spinaten og kom den i.
  4. Tilsæt til sidst de kogte kikærter og smag til med salt. Server kikærterne i skåle og drys med små æbletern og lidt ekstra finthakket rød chili.

8 kommentarer
1
FacebookPinterest
Julie Karla

Forrige indlæg
Chiagrød med blåbær
Næste indlæg
Græsk omelet med tzatziki

Måske du også kan lide de her…

Pizza med salsiccia og grønkålspesto i min elektriske...

december 3, 2024

Confiteret hvidløg i olivenolie med bønner og salvie

januar 31, 2024

Perlecouscous opskrift – En cremet ret med svampe,...

januar 17, 2024

Paneret feta med ovnbagte balsamico cherrytomater

januar 15, 2024

Fransk løgsuppe pasta – alt i én gryde...

november 8, 2023

Madpandekager med cremede kantareller, æbler og Vesterhavsost

oktober 5, 2023

Artiskok opskrift – den bedste dip, du kommer...

september 1, 2023

Barbecue blomkål – nem hurtig hverdagsmad

maj 17, 2023

Bagt camembert med tomater – den lækreste og...

marts 3, 2023

Hvidkålssalat med dild, citrondressing og brændte sesam-mandler

januar 12, 2023

8 kommentarer

Eric Andersen marts 1, 2014 - 8:40 am

Smukt. Hvor køber du din karry?
🙂

Reply
Julie Karla marts 1, 2014 - 11:08 am

Hej Eric. Det gør jeg hos Asa Trading i Torvehallerne : )

Reply
Eric Andersen marts 1, 2014 - 12:28 pm

Tak for tippet.

Reply
Eric Andersen marts 1, 2014 - 1:01 pm

😎

Reply
Anna marts 2, 2014 - 8:07 am

Det ser virkelig lækkert ud! kunne forestille mig, at det også var godt med blomkål i? 😉
– Anna
anna-mad.blogspot.dk

Reply
Julie Karla marts 2, 2014 - 8:12 am

Hej Anna, Ja, jeg tror blomkål ville være et hit!

Reply
Camilla Kirstine juli 27, 2016 - 5:19 am

Hej!
Jeg har fulgt din blog ALTID! Er dog en sløv ’tilkendegiver’ 😉
Nu vil jeg så lave (endnu) en af dine overlabre opskrifter – denne, og jeg tænkte om jeg kan bruge de kikærter jeg har på dåse i stedet for de tørrede?

Tak for fantastisk stor inspiration, smukt blog-design og indspark der varmer i hverdagen!

– Camilla Kirstine

Reply
Julie Karla juli 28, 2016 - 7:11 am

Tusind tak for dine søde ord Camilla, og hvor er jeg glad for, at du har læst med i al den tid : ) Det kan du sagtens!

Reply

Skriv en kommentar… Slet svar

Opskrift Vurdering




Gem mit navn og email til næste gang jeg vil kommentere...

JULIE KARLA

 

JULIE KARLA

 

Juliekarla.dk er grønne opskrifter med masser af ideer til en skøn morgenmad, lækker frokost og aftensmad. Altid økologisk og naturlige råvarer! Læs mere her: Om mig

Populære opskrifter

  • 1

    Græskarlasagne med spinat og ricotta

    oktober 16, 2013
  • 2

    På cooking school i Thailand

    maj 3, 2014
  • 3

    Lækker pizza til morgenmad

    november 27, 2016
  • 4

    Stegt lange med purløgsolie, kapers og mandler

    juli 17, 2017
  • Facebook
  • Instagram
  • Youtube

Copyright © 2024 - Julie Karla - Sunde Opskrifter


Tilbage til toppen