JulieKarla
  • Sunde Opskrifter
    • Morgenmad
      • Æg
      • Grød
      • Hverdag
      • Sødt
    • Frokost
      • Lette retter
      • Salater
      • Snacks og dips
    • Aftensmad
      • Fisk
      • Lam, okse- og svinekød
      • Pizza og Pasta
      • Vegetar
      • Vildt og Fugl
    • Brød
      • Knækbrød og Kiks
      • Sødt brød
    • Inspiration
      • Anmeldelser
      • Jul
      • Julie Karla
      • Karlas Nordic Baby
      • Rejser
    • Søde sager
      • Blandet Godt
      • Kager
      • Pandekager
      • Syltning
  • Kogebøger
  • Om Mig
  • Samarbejde
  • Presse
  • Rejseblog
  • Kontakt

JulieKarla

  • Sunde Opskrifter
    • Morgenmad
      • Æg
      • Grød
      • Hverdag
      • Sødt
    • Frokost
      • Lette retter
      • Salater
      • Snacks og dips
    • Aftensmad
      • Fisk
      • Lam, okse- og svinekød
      • Pizza og Pasta
      • Vegetar
      • Vildt og Fugl
    • Brød
      • Knækbrød og Kiks
      • Sødt brød
    • Inspiration
      • Anmeldelser
      • Jul
      • Julie Karla
      • Karlas Nordic Baby
      • Rejser
    • Søde sager
      • Blandet Godt
      • Kager
      • Pandekager
      • Syltning
  • Kogebøger
  • Om Mig
  • Samarbejde
  • Presse
  • Rejseblog
  • Kontakt

Kladdkaka opskrift med appelsin og hvid chokolade

af Julie Karla december 16, 2022
Skrevet af Julie Karla december 16, 2022

Jeg har virkelig glædet mig til at dele denne her kladdkaka opskrift med appelsin og hvid chokolade. En oplagt kage at servere her i juledagene. Kladdkaka er en svensk opfindelse og en kage, du kan købe nærmest i hele Sverige. Jeg støder altid på kladdkaka i bagerier og cafeer i Sverige, hvor jeg selv kommer for at fika.

Det er en klæg kage, som er rigtig dejlig svampet. Den har ingen bagepulver i sig, så den er kompakt, men på en virkelig lækker måde. Den klassiske kladdkaka er med chokolade, men jeg tænkte, at her i julen ville det da passe perfekt med appelsin. Og appelsin i selskab med hvid chokolade er altid en god idé.

Kladdkaka opskrift blog

Kladdkaka opskrift fremgangsmåde

Det vigtigste næsten med denne kage er bagetiden. Det er vigtigt, at den ikke får for meget. Og det kan altså godt være lidt svært. For ovne er forskellige. I min ældre ovn i ødegården i Sverige skal denne her kladdkaka have 20 minutter, mens den herhjemme i Taarbæk skal have 24 minutter. Så det bedste tip er at stikke i kagen med en strikkepind eller lignende efter 20 minutter. Der må ikke hænge våd dej ved, men gerne fugtige krummer.

Resultatet bliver som nævnt den lækreste saftige kage og så har den en sprød overflade, nærmest som makroner. Ej men det er så godt.

Og så i forhold til chokoladen, der har jeg brugt den hvide økologiske chokolade fra 365 med citron i. Den synes jeg er super god og perfekt til denne her kage, som netop trænger til lidt syre. Men altså brug bare, hvad du synes af hvid chokolade.

Kladdkaka opskrift dansk

Hvad skal man servere til?

Du kan sagtens servere creme fraiche eller græsk yoghurt til. Det ville være lækkert med igen noget syrligt til den meget søde kage. Men du kan også sagtens bare spise den som den er. Kagen føles nærmest som et stykke konfekt, så intens er den. Og vil du gøre den endnu mere julet, så kom 1 tsk friskstødt kardemomme i. Det vil altså også være lækkert!

Kladdkaka opskrift blog
Udskriv
Kladdkaka
Forb. tid
10 min
Tilb. tid
25 min
Samlet tid
35 min
 
Ret: Dessert, kage
Køkken: nordisk, svensk
Antal: 6 personer
Forfatter: Julie Karla
Ingredienser
  • 100 g smør
  • 100 g hvid chokolade
  • 160 g sukker
  • 2 æg
  • 1 økologisk appelsin, skallen herfra
  • 130 g hvedemel
Sådan gør du
  1. Sæt ovnen på 175 grader.

  2. Beklæd en tærteform med bagepapir.

  3. Smelt smørret i en lille gryde ved middelvarme og knæk chokoladen ned i, så det smelter med.

  4. Pisk sukker og æg sammen i en røreskål til luftigt.

  5. Vend det smeltede smør og chokolade i.

  6. Vend mel og fintrevet appelsinskal i.

  7. Kom dejen i formen og bag kagen midt i ovnen imellem 20-24 minutter. Det afhænger af ovnen. Stik i kagen efter 20 minutter, og se om der hænger noget våd dej ved. Gør der det, så giv den et par minutter mere. Men kagen skal være til den klæge side.

Kladdkaka opskrift med hvid chokolade
2 kommentarer
1
FacebookPinterest
Julie Karla

Forrige indlæg
Bruschetta med burrata, appelsin og frisk timian
Næste indlæg
Perlecouscous salat med grønkål, æble, kaki og en masse andre skønne ingredienser + lækker tahindressing og grønkålschips

Måske du også kan lide de her…

Pizza med salsiccia og grønkålspesto i min elektriske...

december 3, 2024

Få Venindemad til 100 kr!

august 26, 2024

Påskekage med påskeæg – med smag af citron...

marts 19, 2024

Semlor med marcipan og flødeskum – den klassiske...

januar 13, 2024

Æble gløgg uden alkohol med vidunderlige julekrydderier

december 5, 2023

Lussekatter eller lussebullar – de klassiske svenske julebrød...

november 23, 2023

Hyldeblomstsaft opskrift – Én af sommerens bedste opskrifter

juni 19, 2023

Fladbrød med brændenælder – over bål udenfor eller...

maj 1, 2023

Vegansk bananbrød med karamelsauce fra min bog Venindemad...

marts 14, 2023

Osteanretning til jul med granatæble, kakifrugt og chilihonning...

december 13, 2022

2 kommentarer

Ilse december 16, 2022 - 11:31 am

Uhm…ser lækker ud. Vil lige høre hvor stor din form er?

Reply
Julie Karla december 16, 2022 - 12:25 pm

God pointe! Tærteformen er 26 cm og det er en non-stick aluminiumsform, så hvis man bruger ovnfast stentøj kan bagetiden også variere en smule. Godt du spurgte!

Reply

Skriv en kommentar… Slet svar

Opskrift Vurdering




Gem mit navn og email til næste gang jeg vil kommentere...

JULIE KARLA

 

JULIE KARLA

 

Juliekarla.dk er grønne opskrifter med masser af ideer til en skøn morgenmad, lækker frokost og aftensmad. Altid økologisk og naturlige råvarer! Læs mere her: Om mig

Populære opskrifter

  • 1

    Græskarlasagne med spinat og ricotta

    oktober 16, 2013
  • 2

    På cooking school i Thailand

    maj 3, 2014
  • 3

    Lækker pizza til morgenmad

    november 27, 2016
  • 4

    Verdens bedste scrambled eggs opskrift

    oktober 5, 2018
  • Facebook
  • Instagram
  • Youtube

Copyright © 2024 - Julie Karla - Sunde Opskrifter


Tilbage til toppen