JulieKarla
  • Sunde Opskrifter
    • Morgenmad
      • Æg
      • Grød
      • Hverdag
      • Sødt
    • Frokost
      • Lette retter
      • Salater
      • Snacks og dips
    • Aftensmad
      • Fisk
      • Lam, okse- og svinekød
      • Pizza og Pasta
      • Vegetar
      • Vildt og Fugl
    • Brød
      • Knækbrød og Kiks
      • Sødt brød
    • Inspiration
      • Anmeldelser
      • Jul
      • Julie Karla
      • Karlas Nordic Baby
      • Rejser
    • Søde sager
      • Blandet Godt
      • Kager
      • Pandekager
      • Syltning
  • Kogebøger
  • Om Mig
  • Samarbejde
  • Presse
  • Rejseblog
  • Kontakt

JulieKarla

  • Sunde Opskrifter
    • Morgenmad
      • Æg
      • Grød
      • Hverdag
      • Sødt
    • Frokost
      • Lette retter
      • Salater
      • Snacks og dips
    • Aftensmad
      • Fisk
      • Lam, okse- og svinekød
      • Pizza og Pasta
      • Vegetar
      • Vildt og Fugl
    • Brød
      • Knækbrød og Kiks
      • Sødt brød
    • Inspiration
      • Anmeldelser
      • Jul
      • Julie Karla
      • Karlas Nordic Baby
      • Rejser
    • Søde sager
      • Blandet Godt
      • Kager
      • Pandekager
      • Syltning
  • Kogebøger
  • Om Mig
  • Samarbejde
  • Presse
  • Rejseblog
  • Kontakt

Klatkager af risengrød

af Julie Karla december 29, 2017
Skrevet af Julie Karla december 29, 2017

Jeg ved det godt, jeg er alt, alt for sent på den… klatkager af risengrød er riiimelig før-jul-agtigt. Men, men som skrevet i mit forrige indlæg med nytårsforretter, så har jeg ligget i min seng næsten hele december, og har slet slet ikke fået tilfredsstillet min søde juletand. Herunder klatkager af risengrød.

I går lavede jeg nemlig risengrød til Nord og jeg. Hurra for at jeg har fået min lille Nord med på risengrødsholdet, for det er ikke noget Mikkel er særligt begejstret for. Han har aldrig forstået konceptet med at spise risengrød til aftensmad. Måske det er typisk for mænd? Synes i hvert fald jeg er stødt på det flere gange hos min mandlige del af familien og vennegruppen…

Om ikke andet så er Mikkel og Nord og jeg helt vilde med de her klatkager af risengrød og ikke mindst sammen med havtornflager og havtornsirup, som jeg var så heldig at få i julegave i år. Optur for en stor havtorn freak som jeg!klatkager af risengrød

Klatkager af risengrød i dag, ris a la mande i morgen og sund januar hele måneden!

Nå men, jeg lavede selvfølgelig ALT for meget risengrød, så jeg både kunne lave klatkager i dag og ris a la mande senere. Jeps, den får ikke for lidt. Det skal være sådan, at jeg til sidst har fået nok. Nok julemad. Så er alt som det skal være.

Og til jer som er SÅ meget færdige med julen og alt julemaden, kan jeg glæde jer med, at i Januar dedikerer jeg hele bloggen til sund januarmad. Det bliver grønt og godt på den seje og mættende måde. Ikke noget kedeligt slankemad, men sund mad der er sjovt og smager skønt. Håber I vil læse med!

Jeg linker lige til min salatkategori her, hvis du allerede nu vil tage hul på den lidt sundere madlavning.

klatkager
Udskriv
Klatkager af risengrød
Forb. tid
10 min
Tilb. tid
10 min
Samlet tid
20 min
 

De lækreste klatkager af risengrød, som er en sikker vinder hver gang der er risengrød til overs.

Ret: Dessert, Snack
Køkken: dansk, jul, nordisk
Antal: 10 klatkager
Forfatter: Julie Karla
Ingredienser
  • 400 gr risengrød gerne kogt med vanilje
  • 1 stk æg
  • 2 spsk hvedemel
  • 1 spsk havregryn
  • 1 spsk agavesirup eller 2 spsk rørsukker
  • skal af 1/4 lille øko citron
  • 1/4 tsk kardemomme
  • 1/4 tsk ren vaniljepulver
  • smør til stegning
Sådan gør du
  1. Rør den kogte risengrød godt sammen med de øvrige ingredienser.

  2. Fordel spiseskefulde af dej rundt på en varm pande med smør, og steg klatkagerne ved middel varme, indtil de har fået en flot stegeskorpe på begge sider. Vær lidt forsigtig, når du vender klatkagerne, da de godt kan gå i stykker.

  3. Servér dine klatkager af risengrød med det samme og evt. sammen med havtornflager og sirup. Det er SÅ godt!

0 kommentar
0
FacebookPinterest
Julie Karla

Forrige indlæg
Nytårsforretter
Næste indlæg
Gratinerede østers

Måske du også kan lide de her…

Pizza med salsiccia og grønkålspesto i min elektriske...

december 3, 2024

Få Venindemad til 100 kr!

august 26, 2024

Påskekage med påskeæg – med smag af citron...

marts 19, 2024

Semlor med marcipan og flødeskum – den klassiske...

januar 13, 2024

Æble gløgg uden alkohol med vidunderlige julekrydderier

december 5, 2023

Lussekatter eller lussebullar – de klassiske svenske julebrød...

november 23, 2023

Hyldeblomstsaft opskrift – Én af sommerens bedste opskrifter

juni 19, 2023

Fladbrød med brændenælder – over bål udenfor eller...

maj 1, 2023

Vegansk bananbrød med karamelsauce fra min bog Venindemad...

marts 14, 2023

Ristet boghvede med kanel, agavesirup og kokosolie –...

februar 24, 2023

Skriv en kommentar… Slet svar

Opskrift Vurdering




Gem mit navn og email til næste gang jeg vil kommentere...

JULIE KARLA

 

JULIE KARLA

 

Juliekarla.dk er grønne opskrifter med masser af ideer til en skøn morgenmad, lækker frokost og aftensmad. Altid økologisk og naturlige råvarer! Læs mere her: Om mig

Populære opskrifter

  • 1

    Græskarlasagne med spinat og ricotta

    oktober 16, 2013
  • 2

    På cooking school i Thailand

    maj 3, 2014
  • 3

    Lækker pizza til morgenmad

    november 27, 2016
  • 4

    Verdens bedste scrambled eggs opskrift

    oktober 5, 2018
  • Facebook
  • Instagram
  • Youtube

Copyright © 2024 - Julie Karla - Sunde Opskrifter


Tilbage til toppen