Jeg ved det godt, jeg er alt, alt for sent på den… klatkager af risengrød er riiimelig før-jul-agtigt. Men, men som skrevet i mit forrige indlæg med nytårsforretter, så har jeg ligget i min seng næsten hele december, og har slet slet ikke fået tilfredsstillet min søde juletand. Herunder klatkager af risengrød.
I går lavede jeg nemlig risengrød til Nord og jeg. Hurra for at jeg har fået min lille Nord med på risengrødsholdet, for det er ikke noget Mikkel er særligt begejstret for. Han har aldrig forstået konceptet med at spise risengrød til aftensmad. Måske det er typisk for mænd? Synes i hvert fald jeg er stødt på det flere gange hos min mandlige del af familien og vennegruppen…
Om ikke andet så er Mikkel og Nord og jeg helt vilde med de her klatkager af risengrød og ikke mindst sammen med havtornflager og havtornsirup, som jeg var så heldig at få i julegave i år. Optur for en stor havtorn freak som jeg!
Klatkager af risengrød i dag, ris a la mande i morgen og sund januar hele måneden!
Nå men, jeg lavede selvfølgelig ALT for meget risengrød, så jeg både kunne lave klatkager i dag og ris a la mande senere. Jeps, den får ikke for lidt. Det skal være sådan, at jeg til sidst har fået nok. Nok julemad. Så er alt som det skal være.
Og til jer som er SÅ meget færdige med julen og alt julemaden, kan jeg glæde jer med, at i Januar dedikerer jeg hele bloggen til sund januarmad. Det bliver grønt og godt på den seje og mættende måde. Ikke noget kedeligt slankemad, men sund mad der er sjovt og smager skønt. Håber I vil læse med!
Jeg linker lige til min salatkategori her, hvis du allerede nu vil tage hul på den lidt sundere madlavning.
De lækreste klatkager af risengrød, som er en sikker vinder hver gang der er risengrød til overs.
- 400 gr risengrød gerne kogt med vanilje
- 1 stk æg
- 2 spsk hvedemel
- 1 spsk havregryn
- 1 spsk agavesirup eller 2 spsk rørsukker
- skal af 1/4 lille øko citron
- 1/4 tsk kardemomme
- 1/4 tsk ren vaniljepulver
- smør til stegning
Rør den kogte risengrød godt sammen med de øvrige ingredienser.
Fordel spiseskefulde af dej rundt på en varm pande med smør, og steg klatkagerne ved middel varme, indtil de har fået en flot stegeskorpe på begge sider. Vær lidt forsigtig, når du vender klatkagerne, da de godt kan gå i stykker.
Servér dine klatkager af risengrød med det samme og evt. sammen med havtornflager og sirup. Det er SÅ godt!