JulieKarla
  • Sunde Opskrifter
    • Morgenmad
      • Æg
      • Grød
      • Hverdag
      • Sødt
    • Frokost
      • Lette retter
      • Salater
      • Snacks og dips
    • Aftensmad
      • Fisk
      • Lam, okse- og svinekød
      • Pizza og Pasta
      • Vegetar
      • Vildt og Fugl
    • Brød
      • Knækbrød og Kiks
      • Sødt brød
    • Inspiration
      • Anmeldelser
      • Jul
      • Julie Karla
      • Karlas Nordic Baby
      • Rejser
    • Søde sager
      • Blandet Godt
      • Kager
      • Pandekager
      • Syltning
  • Kogebøger
  • Om Mig
  • Samarbejde
  • Presse
  • Rejseblog
  • Kontakt

JulieKarla

  • Sunde Opskrifter
    • Morgenmad
      • Æg
      • Grød
      • Hverdag
      • Sødt
    • Frokost
      • Lette retter
      • Salater
      • Snacks og dips
    • Aftensmad
      • Fisk
      • Lam, okse- og svinekød
      • Pizza og Pasta
      • Vegetar
      • Vildt og Fugl
    • Brød
      • Knækbrød og Kiks
      • Sødt brød
    • Inspiration
      • Anmeldelser
      • Jul
      • Julie Karla
      • Karlas Nordic Baby
      • Rejser
    • Søde sager
      • Blandet Godt
      • Kager
      • Pandekager
      • Syltning
  • Kogebøger
  • Om Mig
  • Samarbejde
  • Presse
  • Rejseblog
  • Kontakt

Knækbrød af hasselnøddemel

af Julie Karla januar 30, 2014
Skrevet af Julie Karla januar 30, 2014

Denne lækre opskrift på knækbrød, har jeg har længe ville prøve kræfter med. Ligesom jeg for tiden er begyndt at eksperimentere med at bage brød uden mel, så er jeg også begyndt at eksperimentere lidt med knækbrød. Og det er der bl.a. kommet disse lækre knækbrød bagt på hasselnøddemel ud af. De smager super godt, bl.a. pga. den skønne smag, som hasselnødder får, når de bliver ristet. 

Knækbrød – en god eftermiddagssnack!

Jeg har spist dette knækbrød med nogle gode skiver ost på til både morgenmad og som eftermiddagssnack. Desværre er der snart ikke flere tilbage, så må i gang igen. Jeg tager tit til Malmø og køber ind, og der kan man finde ubegribeligt mange forskellige lækre og sunde varianter af knækbrød, men når det kommer til stykket, så er det altid det du bager selv, der smager bedst. Det kan være svært at finde hasselnødemel, men jeg køber også dette i Malmø i “Greens”. Heldigvis har de fleste danske helsekostbutikker også et sortiment af forskellige lækre meltyper. Mine favoritter er mandelmel og hasselnødemel. Disse knækbrød er med sidstenævnte, og jeg håber du også bliver lige så vild med dem som jeg er. Lad mig endeligt høre fra dig, hvis du har en god knækbrødsopskrift, du synes jeg skal prøve af!

hjemmelavet knækbrød

Opskrift på knækbrød


Ingredienser
50 gr. hasselnøddemel
25 gr. solsikkekerner
25 gr. hørfrø
1 æg
1/4 tsk. salt 
Flagesalt til pynt

Tilberedning
Bland hasselnøddemelet med solsikkekerner, hørfrø og salt. Bland ægget i og rør godt rundt. Dejen skal være fugtig. Hæld blandingen ud på midten af et stykke bagepapir, og læg et nyt stykke bagepapir ovenpå. Rul nu knækbrødet  meget tyndt ud mellem de to stykker bagepapir. Tag forsigtigt det øverste lag bagepapir af, og drys knækbrødet med lidt flagesalt. Læg forsigtigt bagepapiret med knækbrødet over på en bageplade.
Bag knækbrødene i ovnen ved 160 grader i ca. 25 minutter, eller indtil det har fået lidt farve i kanterne og føles sprødt. Når knækbrødet er afkølet, brækkes det i passende stykker, og opbevares i en kagedåse.

knækbrød med hasselnødemel
knækbrød
6 kommentarer
1
FacebookPinterest
Julie Karla

Forrige indlæg
Makrelrillette med æble og rødløg
Næste indlæg
Mandelgranola med æble og kanel

Måske du også kan lide de her…

Lussekatter eller lussebullar – de klassiske svenske julebrød...

november 23, 2023

Fladbrød med brændenælder – over bål udenfor eller...

maj 1, 2023

Juleboller med varme krydderier og appelsinskal

december 6, 2021

Toast opskrift med surdejsbrød og grønkålspesto og en...

november 23, 2021

Foccacia brød opskrift med #foccaciaart

april 12, 2021

Nem pizzadej opskrift

oktober 15, 2018

Den bedste opskrift på fødselsdagsboller

januar 29, 2018

Opskrift på naanbrød med burrata, bønner og agurk

juli 21, 2017

Nemme kanelsnegle hapsere

juli 9, 2017

Avocado toast med halloumi ost og honning

juni 20, 2017

6 kommentarer

Maria Vanløseblues januar 31, 2014 - 12:16 pm

uhmmm hvor lyder de lækre, hassenøddemel, er det noget du har købt i det der fantastiske svenskesupermarked?

Reply
Julie Karla januar 31, 2014 - 3:57 pm

Det er det nemlig Maria! Yndlingsbutikken ; )

Reply
Signe januar 31, 2014 - 9:53 pm

Hvor ser det bare godt ud, super god ide! 🙂

Reply
Julie Karla februar 1, 2014 - 10:31 am

Tak Signe!

Reply
Ida februar 18, 2014 - 3:51 pm

Ville man kunne lave det med mandler/mandelmel i stedet for? (:

Reply
Julie Karla februar 18, 2014 - 4:33 pm

Hej Ida, Ja, det ville du sagtens kunne.

Reply

Skriv en kommentar… Slet svar

Opskrift Vurdering




Gem mit navn og email til næste gang jeg vil kommentere...

JULIE KARLA

 

JULIE KARLA

 

Juliekarla.dk er grønne opskrifter med masser af ideer til en skøn morgenmad, lækker frokost og aftensmad. Altid økologisk og naturlige råvarer! Læs mere her: Om mig

Populære opskrifter

  • 1

    Græskarlasagne med spinat og ricotta

    oktober 16, 2013
  • 2

    På cooking school i Thailand

    maj 3, 2014
  • 3

    Lækker pizza til morgenmad

    november 27, 2016
  • 4

    Verdens bedste scrambled eggs opskrift

    oktober 5, 2018
  • Facebook
  • Instagram
  • Youtube

Copyright © 2024 - Julie Karla - Sunde Opskrifter


Tilbage til toppen