JulieKarla
  • Sunde Opskrifter
    • Morgenmad
      • Æg
      • Grød
      • Hverdag
      • Sødt
    • Frokost
      • Lette retter
      • Salater
      • Snacks og dips
    • Aftensmad
      • Fisk
      • Lam, okse- og svinekød
      • Pizza og Pasta
      • Vegetar
      • Vildt og Fugl
    • Brød
      • Knækbrød og Kiks
      • Sødt brød
    • Inspiration
      • Anmeldelser
      • Jul
      • Julie Karla
      • Karlas Nordic Baby
      • Rejser
    • Søde sager
      • Blandet Godt
      • Kager
      • Pandekager
      • Syltning
  • Kogebøger
  • Om Mig
  • Samarbejde
  • Presse
  • Rejseblog
  • Kontakt

JulieKarla

  • Sunde Opskrifter
    • Morgenmad
      • Æg
      • Grød
      • Hverdag
      • Sødt
    • Frokost
      • Lette retter
      • Salater
      • Snacks og dips
    • Aftensmad
      • Fisk
      • Lam, okse- og svinekød
      • Pizza og Pasta
      • Vegetar
      • Vildt og Fugl
    • Brød
      • Knækbrød og Kiks
      • Sødt brød
    • Inspiration
      • Anmeldelser
      • Jul
      • Julie Karla
      • Karlas Nordic Baby
      • Rejser
    • Søde sager
      • Blandet Godt
      • Kager
      • Pandekager
      • Syltning
  • Kogebøger
  • Om Mig
  • Samarbejde
  • Presse
  • Rejseblog
  • Kontakt

Knækbrød med hørfrømel og masser af kerner

af Julie Karla februar 20, 2014
Skrevet af Julie Karla februar 20, 2014

Kender du hørfrømel? Jeg gjorde ikke, før jeg opdagede det hos en af mine yndlings-webbutikker, nemlig www.helsam.dk (og det her er ikke en reklame, bare mig der er glad for butikken). Jeg er rigtig tit inde på siden, hvor jeg hele tiden støder på nye spændende ting, som jeg må prøve af i mit køkken. Her kan man bl.a. købe mandelsmør, mandelmel og mandelmælk, som jeg har lavet forskellige opskrifter med. Det gode ved hjemmesiden er, at man kan få varerne leveret fragtfrit til sin nærmeste helsekostforretning. Og da jeg bor 2 minutter fra min, er det jo utroligt nemt. Man kan selvfølgelig også få varerne tilsendt, hvis man ikke bor i nærheden af en helsekost. 
Men det var altså her, at jeg opdagede hørfrømelet. Hørfrømel er lavet af hørfrø, som er blevet presset for olie. Det har et super højt indhold af protein og et lavt indhold af kulhydrat. Jeg har indtil videre kun brugt melet i knækbrød, men her fungerer det virkelig også godt, og de her knækbrød er ret vanedannende. 

Er hørfrømel en lidt skør ingrediens?

En helt anden ting… Jeg har fået at vide fra forskellige sider, at jeg bruger ingredienser, som kan være svære at få fat i, og at mine opskrifter ikke er så nemme at gå til. Det vidner denne her opskrift måske lidt om, omend jeg linker til webbutikken. Men jeg vil meget gerne høre dig, om du synes, at jeg bruger for mange ingredienser, som ikke lige er til at støve op? Og om du synes, at der måske er brug for lidt flere nemme hverdagsretter?

knækbrød med hørfrømel

 

Udskriv
Knækbrød med hørfrømel
Forb. tid
20 min
Tilb. tid
20 min
Samlet tid
40 min
 

Super dejlige low carb knækbrød med hørfrømel.

Ret: brød, Tilbehør
Køkken: internationalt, low carb
Antal: 2 bageplader
Forfatter: Julie Karla
Ingredienser
  • 100 gr solsikkekerner
  • 100 gr sesamfrø
  • 50 gr græskarkerner
  • 50 gr hørfrø
  • 50 gr hørfrømel
  • 25 gr smeltet smør
  • ca. 1/2 dl vand
  • 2 æg
  • 1/4 tsk salt
  • flagesalt til pynt
Sådan gør du
  1. Bland de tørre ingredienser sammen.

  2. Tilsæt æg, vand og smør og rør blandingen sammen. Dejen skal være lidt fugtig, og hænge en smule sammen.

  3. Del dejen i to dele. Tag den ene dej og læg den over på et stykke bagepapir på køkkenbordet. Læg et nyt stykke bagepapir oven på dejen, og rul dejen tyndt ud mellem de to stykker bagepapir. Tag forsigtigt det øverste lag bagepapir af. Der skulle helst ikke hænge noget dej ved, når man tager papiret af. Læg forsigtigt bagepapiret med den udrullede dej over på en bageplade.

  4. Gentag samme procedure med den anden dej. Drys med flagesalt og bag knækbrødene i ovnen ved 180 gr. i ca. 20 minutter, eller indtil de har fået en gylden brun farve.

  5. Bræk det afkølede knækbrød i passende størrelser og opbevar det i en kagedåse.

 

hørfrømel
brød med hørfrømel
2 kommentarer
0
FacebookPinterest
Julie Karla

Forrige indlæg
Smørstegt julesalat med citron og ristede hasselnødder
Næste indlæg
Sunde Madeleine kager

Måske du også kan lide de her…

Lussekatter eller lussebullar – de klassiske svenske julebrød...

november 23, 2023

Fladbrød med brændenælder – over bål udenfor eller...

maj 1, 2023

Juleboller med varme krydderier og appelsinskal

december 6, 2021

Toast opskrift med surdejsbrød og grønkålspesto og en...

november 23, 2021

Foccacia brød opskrift med #foccaciaart

april 12, 2021

Nem pizzadej opskrift

oktober 15, 2018

Den bedste opskrift på fødselsdagsboller

januar 29, 2018

Opskrift på naanbrød med burrata, bønner og agurk

juli 21, 2017

Nemme kanelsnegle hapsere

juli 9, 2017

Avocado toast med halloumi ost og honning

juni 20, 2017

2 kommentarer

Anonymous februar 20, 2014 - 9:28 pm

Hej Julie:)
Jeg synes, det er nogle rigtig fine opskrifter! Og helt fine at gå til også. Men nu bor jeg også i KBH, så rent indgredienswise er det hele selvfølgelig lige om hjørnet.
Anyways.. Jeg har købt noget kikærtemel fornyligt. Tror du, det ville kunne erstatte hørfrømelet? For den sags skyld også andre ting. Kikærtemelsbrød?

/Cecilie

Reply
Julie Karla februar 21, 2014 - 5:26 am

Hej Cecilie. Tak, det er jeg glad for at høre! Jeg ved faktisk ikke, hvordan det vil blive med kikærtemel i denne opskrift, men jeg kan ikke rigtig se noget i vejen for, at det ikke skulle kunne lade sig gøre, så det tror jeg godt, at du kan. Jeg har endnu ikke forsøgt mig med at bruge kikærtemel i brød. Indtil videre bruger jeg det bare til pandekager. Men jeg har set flere opskrifter rundt omkring, hvor man erstatter noget af hvedemelet i et brød med kikærtemel for at mindske kulhydratindholdet og hæve proteinindholdet. Men nu vi snakker om det, så tror jeg, at jeg vil skrive det på min liste og prøve at eksperimentere lidt mere med kikærtemel i mine bageopskrifter : )

Reply

Skriv en kommentar… Slet svar

Opskrift Vurdering




Gem mit navn og email til næste gang jeg vil kommentere...

JULIE KARLA

 

JULIE KARLA

 

Juliekarla.dk er grønne opskrifter med masser af ideer til en skøn morgenmad, lækker frokost og aftensmad. Altid økologisk og naturlige råvarer! Læs mere her: Om mig

Populære opskrifter

  • 1

    Græskarlasagne med spinat og ricotta

    oktober 16, 2013
  • 2

    På cooking school i Thailand

    maj 3, 2014
  • 3

    Lækker pizza til morgenmad

    november 27, 2016
  • 4

    Verdens bedste scrambled eggs opskrift

    oktober 5, 2018
  • Facebook
  • Instagram
  • Youtube

Copyright © 2024 - Julie Karla - Sunde Opskrifter


Tilbage til toppen