JulieKarla
  • Sunde Opskrifter
    • Morgenmad
      • Æg
      • Grød
      • Hverdag
      • Sødt
    • Frokost
      • Lette retter
      • Salater
      • Snacks og dips
    • Aftensmad
      • Fisk
      • Lam, okse- og svinekød
      • Pizza og Pasta
      • Vegetar
      • Vildt og Fugl
    • Brød
      • Knækbrød og Kiks
      • Sødt brød
    • Inspiration
      • Anmeldelser
      • Jul
      • Julie Karla
      • Karlas Nordic Baby
      • Rejser
    • Søde sager
      • Blandet Godt
      • Kager
      • Pandekager
      • Syltning
  • Kogebøger
  • Om Mig
  • Samarbejde
  • Presse
  • Rejseblog
  • Kontakt

JulieKarla

  • Sunde Opskrifter
    • Morgenmad
      • Æg
      • Grød
      • Hverdag
      • Sødt
    • Frokost
      • Lette retter
      • Salater
      • Snacks og dips
    • Aftensmad
      • Fisk
      • Lam, okse- og svinekød
      • Pizza og Pasta
      • Vegetar
      • Vildt og Fugl
    • Brød
      • Knækbrød og Kiks
      • Sødt brød
    • Inspiration
      • Anmeldelser
      • Jul
      • Julie Karla
      • Karlas Nordic Baby
      • Rejser
    • Søde sager
      • Blandet Godt
      • Kager
      • Pandekager
      • Syltning
  • Kogebøger
  • Om Mig
  • Samarbejde
  • Presse
  • Rejseblog
  • Kontakt

Knuste kartofler med honningglaseret bacon

af Julie Karla november 14, 2019
Skrevet af Julie Karla november 14, 2019

SPONSORERET INDLÆG I SAMARBEJDE MED GEDEOSTEN.DK: Yay, så blev det endelig tid til et lille indlæg her på en dejlig torsdag! Bue sover i slyngevuggen, og jeg sidder med min kaffe nr. CHOK, og skriver det her indlæg om de her opturs knuste kartofler med honningglaseret bacon og gedeost. Det lyder da meget godt, gør det ikke?

Knuste kartofler med bacon

Bue 3 måneder

Bue er nu 3 måneder, eller det vil faktisk sige, 3 1/2 måned, og vi er efterhånden ved at vænne os til at være en lille familie på 4. Men der er stadig meget at se til, og dagene på barsel går hurtigt. For efter at have afleveret Nord ved 9-tiden, tager jeg hjem og hygger med Bue, gør lidt rent og forbereder aftensmad, og så henter jeg igen ved 14.30-tiden. Og inden vi har set os om, er det blevet aftensmadstid, og lidt senere putning. Men jeg elsker denne her tid med mine små drenge. De er fuldstændig vidunderlige og Nord på 3 år er altså en fest at være sammen med. Han siger og gør de sødeste og sjoveste ting. Og han ELSKER sin lillebror, så hvad mere kan man forlange.

Knuste kartofler opskrift

Tilbage til opskriften! De bedste knuste kartofler

Jeg laver rigtig tit knuste kartofler. Jeg elsker, at de er bløde indeni og dejligt sprøde rundt i kanterne. Og så fungerer de både som det perfekte tilbehør eller som en selvstændig ret f.eks. på frokostbordet. Som her, hvor jeg har serveret de knuste kartofler med sild til påskebordet.

Men denne gang får de knuste kartofler lækkert selskab af honningglaseret bacon, gedeost og frisk rosmarin. Seriøst en god mundfuld, når man får lidt af det hele med i én bid! Jeg spiste de her knuste kartofler sammen med en lækker spidskålssalat, lidt a la denne her salat med spidskål og feta, bare uden fetaen, og det var et skønt måltid! For citrondressingen i salaten klær’ bare den bagte gedeost rigtig godt.

de bedste Knuste kartofler med bacon
5 fra 1 stemme
Udskriv
Knuste kartofler med honningglaseret bacon
Forb. tid
10 min
Tilb. tid
35 min
 

Super skøn og enkel forret, frokost eller buffetret.

Ret: aftensmad, buffet, frokost
Køkken: internationalt
Antal: 4 personer
Forfatter: Julie Karla
Ingredienser
  • 750 gr. små kartofler
  • 200 gr. bacon
  • 1 spsk flydende honning
  • Friskkværnet peber
  • Olivenolie til pensling
  • 3 kviste frisk rosmarin
  • Salt
  • 1 Soignon økologisk gederulle
Sådan gør du
  1. Kog kartoflerne, så de er møre. Lad dem køle en smule af.

  2. Læg baconskiverne på en bageplade med bagepapir. Pensl dem med honning og drys med friskkværnet peber. Bag baconskiverne i ovnen ca. 15 minutter ved 200 gr., eller indtil de er sprøde. Lad dem køle af og skær dem derefter i små stykker.

  3. Tryk kartoflerne flade med bagsiden af en ske på en bageplade med bagepapir og pensl dem med olivenolie. Drys med finthakket frisk rosmarin og drys med salt. Bag i ovnen i ca. 15 minutter ved 200 gr. til de bliver sprøde i kanterne og tag dem ud.

  4. Kom nu en halv skive gederulle på hver knuste kartoffel og sæt tilbage i ovnen i ca. 5-7 minutter, indtil gedeosten smelter.

  5. Servér de knuste kartofler med et godt drys honningbagt bacon og lidt ekstra frisk rosmarin til pynt og nyd!

Knuste kartofler med ost
2 kommentarer
0
FacebookPinterest
Julie Karla

Forrige indlæg
Super nem pære crumble med kokos og chokolade
Næste indlæg
Hvorfor der er lidt stille på bloggen

Måske du også kan lide de her…

Pizza med salsiccia og grønkålspesto i min elektriske...

december 3, 2024

Confiteret hvidløg i olivenolie med bønner og salvie

januar 31, 2024

Perlecouscous opskrift – En cremet ret med svampe,...

januar 17, 2024

Paneret feta med ovnbagte balsamico cherrytomater

januar 15, 2024

Fransk løgsuppe pasta – alt i én gryde...

november 8, 2023

Madpandekager med cremede kantareller, æbler og Vesterhavsost

oktober 5, 2023

Artiskok opskrift – den bedste dip, du kommer...

september 1, 2023

Barbecue blomkål – nem hurtig hverdagsmad

maj 17, 2023

Fladbrød med brændenælder – over bål udenfor eller...

maj 1, 2023

Bagt camembert med tomater – den lækreste og...

marts 3, 2023

2 kommentarer

Holger februar 18, 2020 - 1:55 pm

5 stars
Virkelig skønne opskrifter og billeder, Julie Karla.
Stor ros!
Alt det bedste
Holger

Reply
Julie Karla februar 21, 2020 - 6:07 am

Ih tusind tak for de pæne ord!

Reply

Skriv en kommentar… Slet svar

Opskrift Vurdering




Gem mit navn og email til næste gang jeg vil kommentere...

JULIE KARLA

 

JULIE KARLA

 

Juliekarla.dk er grønne opskrifter med masser af ideer til en skøn morgenmad, lækker frokost og aftensmad. Altid økologisk og naturlige råvarer! Læs mere her: Om mig

Populære opskrifter

  • 1

    Græskarlasagne med spinat og ricotta

    oktober 16, 2013
  • 2

    På cooking school i Thailand

    maj 3, 2014
  • 3

    Lækker pizza til morgenmad

    november 27, 2016
  • 4

    Vildt farsbrød med tranebær og pistacienødder

    maj 21, 2014
  • Facebook
  • Instagram
  • Youtube

Copyright © 2024 - Julie Karla - Sunde Opskrifter


Tilbage til toppen