JulieKarla
  • Sunde Opskrifter
    • Morgenmad
      • Æg
      • Grød
      • Hverdag
      • Sødt
    • Frokost
      • Lette retter
      • Salater
      • Snacks og dips
    • Aftensmad
      • Fisk
      • Lam, okse- og svinekød
      • Pizza og Pasta
      • Vegetar
      • Vildt og Fugl
    • Brød
      • Knækbrød og Kiks
      • Sødt brød
    • Inspiration
      • Anmeldelser
      • Jul
      • Julie Karla
      • Karlas Nordic Baby
      • Rejser
    • Søde sager
      • Blandet Godt
      • Kager
      • Pandekager
      • Syltning
  • Kogebøger
  • Om Mig
  • Samarbejde
  • Presse
  • Rejseblog
  • Kontakt

JulieKarla

  • Sunde Opskrifter
    • Morgenmad
      • Æg
      • Grød
      • Hverdag
      • Sødt
    • Frokost
      • Lette retter
      • Salater
      • Snacks og dips
    • Aftensmad
      • Fisk
      • Lam, okse- og svinekød
      • Pizza og Pasta
      • Vegetar
      • Vildt og Fugl
    • Brød
      • Knækbrød og Kiks
      • Sødt brød
    • Inspiration
      • Anmeldelser
      • Jul
      • Julie Karla
      • Karlas Nordic Baby
      • Rejser
    • Søde sager
      • Blandet Godt
      • Kager
      • Pandekager
      • Syltning
  • Kogebøger
  • Om Mig
  • Samarbejde
  • Presse
  • Rejseblog
  • Kontakt

Kødboller i tomatsovs med mozzarella

af Julie Karla oktober 19, 2016
Skrevet af Julie Karla oktober 19, 2016

Det er ved at være noget tid siden, at jeg lavede opskriften på de her kødboller i tomatsovs med frisk mozzarella. Den er nemlig fra min e-bog “Min sunde uge“. Men synes også, den skal have sit eget lille indlæg, så den forhåbentlig kan give inspiration til hverdagsmaden.

kødboller i tomatsovs

Kødboller i tomatsovs – en genial hverdagsret

Det er en rigtig god hverdagsret, som kan serveres sammen med f.eks. fuldkornspasta, kartoffelmos eller hvorfor ikke endda squashspaghetti? Jeg laver den tit, når jeg har en pakke hakket oksekød liggende, og ikke lige gider den sædvanlige kødsovs eller lasagne, som man ellers ofte kan være forfalden til på en hverdag.

Og så er den friske mozzarella virkelig prikken over i’et. Skal du gøre retten ekstra lækker, så brug buffalo mozzarella, men almindelig er også godt. Jeg elsker, når man får den smeltede mozzarella på sin gaffel og kan trække tråde af smeltet ost! Det minder mig om min barndom, når min mor lavede suppe og vi fik mozzarella i. Det var bare det bedste!

kødboller i tomatsovs

kødboller i tomatsovs
Udskriv
Kødboller i tomatsovs med mozzarella
Forb. tid
30 min
Tilb. tid
30 min
Samlet tid
1 t
 
Kødboller i tomatsovs med mozzarella er den perfekte hverdagsret for hele familien.
Ret: Hovedret, kød
Køkken: Italiensk
Antal: 4 personer
Forfatter: Julie Karla
Ingredienser
Oksefrikadeller
  • 400 gr. hakket oksekød 8-14 %
  • 1 fed hvidløg
  • 1 tsk. tørret timian
  • 1 spsk. ketchup
  • 1 tsk. salt
  • Frisk kværnet peber
  • ½ dl. mælk
  • 1 spsk. havregryn
  • Ca. 2 spsk. olivenolie til stegning
Tomatsovs
  • 1 ds. hakkede tomater
  • 2 spsk. tomatkoncentrat
  • 1 fed hvidløg
  • 1 spsk. balsamicoeddike
  • 1 spsk. æblecidereddike
  • 1 spsk. ketchup
  • 1 spsk. tørret timian
  • 1 spsk. tørret oregano
  • 1 dl. vand
  • ¼ tsk. tørrede chiliflager
  • Salt
  • Peber
Tilbehør
  • 1 mozzarella
  • 1 håndfuld frisk basilikum
Sådan gør du
  1. Bland oksekød godt sammen med presset hvidløg, tørret timian, ketchup, mælk, havregryn og salt og peber. Brug gerne hænderne.
  2. Form små frikadeller med en teske og steg dem i olivenolie på alle sider.
  3. Oksefrikadellerne skal kun lige være gennemstegte. Tag dem derefter af varmen og læg dem over på en tallerken.
  4. Hæld de hakkede tomater på samme pande sammen med tomatkoncentrat, vand, æblecidereddike, balsamicoeddike og ketchup. Lad det simre et par minutter.
  5. Tilsæt tørret timian, oregano, chiliflager, presset hvidløg og smag til med salt og peber.
  6. Lad det simre videre et par minutter og hæld derefter kødbollerne tilbage på panden i tomatsovsen.
  7. Fordel skiver af mozzarella ovenpå oksefrikadellerne, pynt med frisk basilikum og servér retten med det samme.

kødboller i tomatsovs

2 kommentarer
0
FacebookPinterest
Julie Karla

Forrige indlæg
Lækker grød med banan, pære og chokolade
Næste indlæg
Nem æblekage opskrift og test af stavblender

Måske du også kan lide de her…

Pizza med salsiccia og grønkålspesto i min elektriske...

december 3, 2024

Confiteret hvidløg i olivenolie med bønner og salvie

januar 31, 2024

Perlecouscous opskrift – En cremet ret med svampe,...

januar 17, 2024

Paneret feta med ovnbagte balsamico cherrytomater

januar 15, 2024

Fransk løgsuppe pasta – alt i én gryde...

november 8, 2023

Madpandekager med cremede kantareller, æbler og Vesterhavsost

oktober 5, 2023

Artiskok opskrift – den bedste dip, du kommer...

september 1, 2023

Barbecue blomkål – nem hurtig hverdagsmad

maj 17, 2023

Bagt camembert med tomater – den lækreste og...

marts 3, 2023

Hvidkålssalat med dild, citrondressing og brændte sesam-mandler

januar 12, 2023

2 kommentarer

Anne-Kathrine august 22, 2018 - 10:14 am

Kan man skifte æblecidereddike og balsamicoeddike ud med noget andet? 🙂

Reply
Julie Karla august 22, 2018 - 10:33 am

Du kan godt udelade én af dem. Men de er begge med til at give syre og retten dybde. Du kan godt bruge hvidvinseddike eller lagereddike i stedet for. Men prøv ikke at udelade balsamico i hvert fald. KH Julie

Reply

Skriv en kommentar… Slet svar

Opskrift Vurdering




Gem mit navn og email til næste gang jeg vil kommentere...

JULIE KARLA

 

JULIE KARLA

 

Juliekarla.dk er grønne opskrifter med masser af ideer til en skøn morgenmad, lækker frokost og aftensmad. Altid økologisk og naturlige råvarer! Læs mere her: Om mig

Populære opskrifter

  • 1

    Græskarlasagne med spinat og ricotta

    oktober 16, 2013
  • 2

    På cooking school i Thailand

    maj 3, 2014
  • 3

    Lækker pizza til morgenmad

    november 27, 2016
  • 4

    Stegt lange med purløgsolie, kapers og mandler

    juli 17, 2017
  • Facebook
  • Instagram
  • Youtube

Copyright © 2024 - Julie Karla - Sunde Opskrifter


Tilbage til toppen