JulieKarla
  • Sunde Opskrifter
    • Morgenmad
      • Æg
      • Grød
      • Hverdag
      • Sødt
    • Frokost
      • Lette retter
      • Salater
      • Snacks og dips
    • Aftensmad
      • Fisk
      • Lam, okse- og svinekød
      • Pizza og Pasta
      • Vegetar
      • Vildt og Fugl
    • Brød
      • Knækbrød og Kiks
      • Sødt brød
    • Inspiration
      • Anmeldelser
      • Jul
      • Julie Karla
      • Karlas Nordic Baby
      • Rejser
    • Søde sager
      • Blandet Godt
      • Kager
      • Pandekager
      • Syltning
  • Kogebøger
  • Om Mig
  • Samarbejde
  • Presse
  • Rejseblog
  • Kontakt

JulieKarla

  • Sunde Opskrifter
    • Morgenmad
      • Æg
      • Grød
      • Hverdag
      • Sødt
    • Frokost
      • Lette retter
      • Salater
      • Snacks og dips
    • Aftensmad
      • Fisk
      • Lam, okse- og svinekød
      • Pizza og Pasta
      • Vegetar
      • Vildt og Fugl
    • Brød
      • Knækbrød og Kiks
      • Sødt brød
    • Inspiration
      • Anmeldelser
      • Jul
      • Julie Karla
      • Karlas Nordic Baby
      • Rejser
    • Søde sager
      • Blandet Godt
      • Kager
      • Pandekager
      • Syltning
  • Kogebøger
  • Om Mig
  • Samarbejde
  • Presse
  • Rejseblog
  • Kontakt

Bananbrød med kokos

af Julie Karla marts 14, 2013
Skrevet af Julie Karla marts 14, 2013

Så kommer jeg sørme med endnu et bananbrød, som passer ind i rækken af søde brød uden tilsat sukker. Jeg er nok blevet lidt afhængig af at have et sødt brød i køkkenet, som udgør mit mellemmåltid og ikke mindst højdepunkt sidst på eftermiddagen, når min specialehjerne trænger til lidt energi. Det her bananbrød er tilmed uden smør, men det opdager man faktisk ikke. For kokosmælken gør brødet dejligt svampet og lækkert, og brødet holder sig frisk i flere dage. 
Jeg synes, at brødet har en skøn smag af både kokos og banan og lige nu er det min yndlingsvariant af mine søde, sunde brød. 

Se i øvrigt også min opskrift på et sundt bananbrød med havregryn, hvis du er sulten efter flere søde, sunde brød!


Ingredienser
1 ds. kokosmælk
2 store spsk. kokosolie
2 bananer (200 gr. uden skræl)
2 æg
100 gr. dadler
75 gr. mandler
1 tsk. natron
1tsk. vanillepulver (evt. Urtekram)
300 gr. hvedemel

Tilberedning
Mandler blendes i små stykker i en foodprocessor og lægges til side i en ny skål. Bananer, kokosmælk, kokosolie og dadler blendes herefter i foodprocessoren, indtil man har en fin masse. Hæld kokosblandingen over i en skål og pisk to æg i. Tilsæt hvedemel, natron, hakkede mandler og vanillepulver og rør det hele godt sammen. Hæld dejen i en smurt form og bag brødet ved 180 gr. i ca. 1 time.
Når dit bananbrød er kølet af på en rist, skæres det i skiver og spises som det er eller med mandelsmør på.

12 kommentarer
0
FacebookPinterest
Julie Karla

Forrige indlæg
Granola med quinoa, citron og kokos
Næste indlæg
Bulgursalat med røde og gule beder og medister på en ny måde

Måske du også kan lide de her…

Lussekatter eller lussebullar – de klassiske svenske julebrød...

november 23, 2023

Fladbrød med brændenælder – over bål udenfor eller...

maj 1, 2023

Juleboller med varme krydderier og appelsinskal

december 6, 2021

Toast opskrift med surdejsbrød og grønkålspesto og en...

november 23, 2021

Foccacia brød opskrift med #foccaciaart

april 12, 2021

Nem pizzadej opskrift

oktober 15, 2018

Den bedste opskrift på fødselsdagsboller

januar 29, 2018

Opskrift på naanbrød med burrata, bønner og agurk

juli 21, 2017

Nemme kanelsnegle hapsere

juli 9, 2017

Avocado toast med halloumi ost og honning

juni 20, 2017

12 kommentarer

Anonymous marts 15, 2013 - 10:10 am

Det ser rigtig lækkert ud! Det vil jeg prøve at bage snart. Vil det klæd brødet med en spsk peanut butter, tror du? 🙂

Reply
Julie Karla marts 15, 2013 - 10:13 am

Ja, det tror jeg bestemt det vil. Peanutbutter smager jo godt sammen med banan!

Reply
fru Winther april 17, 2013 - 7:42 am

Uh, det lyder godt.

Her bager vi ofte fruktlimpa, som er en svensk version af sødt sodabrød, med havregryn, tørrede frugter og mandler eller græskarfrø. Det er sødet med sirup, så helt helligt er det ikke 😉

Reply
Julie Karla april 17, 2013 - 7:51 am

Hej Fru Winther,
Det lyder da rigtig lækkert. I det hele taget elsker jeg bare brød med masser af nødder og frugt i!
Ligger der en opskrift af brødet på din blog?
Kærlig hilsen
Julie

Reply
fru Winther april 17, 2013 - 8:44 am

Hej Julie.
Det er også bare lækkerier med lidt med samvittighed end kage 😉

Nej, ikke endnu, men har planlagt at bage den i dag, så den kommer snarest 🙂

Kærlig hilsen
Ditte/fru Winther

Reply
Malene oktober 25, 2014 - 7:35 am

Had efterhånden bagt nogle forskellige at dine skønne søde brød.
Nu skal denne opskrift prøves, men er lidt i tvivl om kokosmælkbitz. Er det en lille eller stor dåse??? De fået jo i 200/400ml.

Malene

Reply
Julie Karla oktober 25, 2014 - 4:54 pm

Det er den store dåse med 400 ml. : )

Reply
Anne-Mette april 27, 2015 - 8:21 am

Jeg har lavet dette brød flere gange – Det er SÅ lækkert! Lidt rigeligt med kalorier i; men godt smager det 🙂
Jeg tænker på at lave det som muffins til et arrangement i vuggestuen så børnene kan få en hver – Hvor lang tid vil du tro de skal have i ovnen som muffins?

Reply
Julie Karla april 28, 2015 - 2:38 pm

Hej Anne-Mette, Det er jeg glad for at høre. Jeg ved det desværre ikke, da jeg aldrig har prøvet med muffinsforme. Men tag en strikkepind efter en 20 minutters tid og se om noget hænger ved. KH Julie K

Reply
Anne-Mette april 29, 2015 - 3:43 pm

Tak for hurtigt svar 🙂
De blev lavet som muffins; og efter 24 min var de perfekte! Tak for råd 🙂

Reply
Stina august 31, 2015 - 2:42 pm

Hej! Lige nu, hvor jeg alligevel skriver, kan jeg lige bruge anledningen til at skrive, jeg virkelig godt kan lide din blog!
Nå, men det jeg egentlig ville spørge om er, hvilke dadler du bruger. Tørrede, friske på bakke … ? 🙂

Reply
Julie Karla september 2, 2015 - 5:55 am

Hej Stina, Tusind tak! Jeg er bare glad for, at du læser med! Til denne her opskrift brugte jeg almindelige tørrede dadler, jeg mener, det var dem fra Urtekram.

Reply

Skriv en kommentar… Slet svar

Opskrift Vurdering




Gem mit navn og email til næste gang jeg vil kommentere...

JULIE KARLA

 

JULIE KARLA

 

Juliekarla.dk er grønne opskrifter med masser af ideer til en skøn morgenmad, lækker frokost og aftensmad. Altid økologisk og naturlige råvarer! Læs mere her: Om mig

Populære opskrifter

  • 1

    Græskarlasagne med spinat og ricotta

    oktober 16, 2013
  • 2

    På cooking school i Thailand

    maj 3, 2014
  • 3

    Lækker pizza til morgenmad

    november 27, 2016
  • 4

    Verdens bedste scrambled eggs opskrift

    oktober 5, 2018
  • Facebook
  • Instagram
  • Youtube

Copyright © 2024 - Julie Karla - Sunde Opskrifter


Tilbage til toppen