Så kommer jeg sørme med endnu et bananbrød, som passer ind i rækken af søde brød uden tilsat sukker. Jeg er nok blevet lidt afhængig af at have et sødt brød i køkkenet, som udgør mit mellemmåltid og ikke mindst højdepunkt sidst på eftermiddagen, når min specialehjerne trænger til lidt energi. Det her bananbrød er tilmed uden smør, men det opdager man faktisk ikke. For kokosmælken gør brødet dejligt svampet og lækkert, og brødet holder sig frisk i flere dage.
Jeg synes, at brødet har en skøn smag af både kokos og banan og lige nu er det min yndlingsvariant af mine søde, sunde brød.
Se i øvrigt også min opskrift på et sundt bananbrød med havregryn, hvis du er sulten efter flere søde, sunde brød!
Ingredienser
1 ds. kokosmælk
2 store spsk. kokosolie
2 bananer (200 gr. uden skræl)
2 æg
100 gr. dadler
75 gr. mandler
1 tsk. natron
1tsk. vanillepulver (evt. Urtekram)
300 gr. hvedemel
Tilberedning
Mandler blendes i små stykker i en foodprocessor og lægges til side i en ny skål. Bananer, kokosmælk, kokosolie og dadler blendes herefter i foodprocessoren, indtil man har en fin masse. Hæld kokosblandingen over i en skål og pisk to æg i. Tilsæt hvedemel, natron, hakkede mandler og vanillepulver og rør det hele godt sammen. Hæld dejen i en smurt form og bag brødet ved 180 gr. i ca. 1 time.
Når dit bananbrød er kølet af på en rist, skæres det i skiver og spises som det er eller med mandelsmør på.
12 kommentarer
Det ser rigtig lækkert ud! Det vil jeg prøve at bage snart. Vil det klæd brødet med en spsk peanut butter, tror du? 🙂
Ja, det tror jeg bestemt det vil. Peanutbutter smager jo godt sammen med banan!
Uh, det lyder godt.
Her bager vi ofte fruktlimpa, som er en svensk version af sødt sodabrød, med havregryn, tørrede frugter og mandler eller græskarfrø. Det er sødet med sirup, så helt helligt er det ikke 😉
Hej Fru Winther,
Det lyder da rigtig lækkert. I det hele taget elsker jeg bare brød med masser af nødder og frugt i!
Ligger der en opskrift af brødet på din blog?
Kærlig hilsen
Julie
Hej Julie.
Det er også bare lækkerier med lidt med samvittighed end kage 😉
Nej, ikke endnu, men har planlagt at bage den i dag, så den kommer snarest 🙂
Kærlig hilsen
Ditte/fru Winther
Had efterhånden bagt nogle forskellige at dine skønne søde brød.
Nu skal denne opskrift prøves, men er lidt i tvivl om kokosmælkbitz. Er det en lille eller stor dåse??? De fået jo i 200/400ml.
Malene
Det er den store dåse med 400 ml. : )
Jeg har lavet dette brød flere gange – Det er SÅ lækkert! Lidt rigeligt med kalorier i; men godt smager det 🙂
Jeg tænker på at lave det som muffins til et arrangement i vuggestuen så børnene kan få en hver – Hvor lang tid vil du tro de skal have i ovnen som muffins?
Hej Anne-Mette, Det er jeg glad for at høre. Jeg ved det desværre ikke, da jeg aldrig har prøvet med muffinsforme. Men tag en strikkepind efter en 20 minutters tid og se om noget hænger ved. KH Julie K
Tak for hurtigt svar 🙂
De blev lavet som muffins; og efter 24 min var de perfekte! Tak for råd 🙂
Hej! Lige nu, hvor jeg alligevel skriver, kan jeg lige bruge anledningen til at skrive, jeg virkelig godt kan lide din blog!
Nå, men det jeg egentlig ville spørge om er, hvilke dadler du bruger. Tørrede, friske på bakke … ? 🙂
Hej Stina, Tusind tak! Jeg er bare glad for, at du læser med! Til denne her opskrift brugte jeg almindelige tørrede dadler, jeg mener, det var dem fra Urtekram.