JulieKarla
  • Sunde Opskrifter
    • Morgenmad
      • Æg
      • Grød
      • Hverdag
      • Sødt
    • Frokost
      • Lette retter
      • Salater
      • Snacks og dips
    • Aftensmad
      • Fisk
      • Lam, okse- og svinekød
      • Pizza og Pasta
      • Vegetar
      • Vildt og Fugl
    • Brød
      • Knækbrød og Kiks
      • Sødt brød
    • Inspiration
      • Anmeldelser
      • Jul
      • Julie Karla
      • Karlas Nordic Baby
      • Rejser
    • Søde sager
      • Blandet Godt
      • Kager
      • Pandekager
      • Syltning
  • Kogebøger
  • Om Mig
  • Samarbejde
  • Presse
  • Rejseblog
  • Kontakt

JulieKarla

  • Sunde Opskrifter
    • Morgenmad
      • Æg
      • Grød
      • Hverdag
      • Sødt
    • Frokost
      • Lette retter
      • Salater
      • Snacks og dips
    • Aftensmad
      • Fisk
      • Lam, okse- og svinekød
      • Pizza og Pasta
      • Vegetar
      • Vildt og Fugl
    • Brød
      • Knækbrød og Kiks
      • Sødt brød
    • Inspiration
      • Anmeldelser
      • Jul
      • Julie Karla
      • Karlas Nordic Baby
      • Rejser
    • Søde sager
      • Blandet Godt
      • Kager
      • Pandekager
      • Syltning
  • Kogebøger
  • Om Mig
  • Samarbejde
  • Presse
  • Rejseblog
  • Kontakt

Koldskål med rabarber og skum

af Julie Karla juni 11, 2012
Skrevet af Julie Karla juni 11, 2012

Jeg laver for det meste altid selv koldskål, for det er virkelig nemt at lave, og så smager det tusind gange bedre og af meget mere, end det man kan købe i butikkerne. Min opskrift på koldskål er mindre sukkerholdig end de fleste opskrifter, jeg har set, men jeg kan godt lide, at det er lidt syrligt. Så er det jo heller ikke så usundt igen. Opskriften her er på koldskål med rabarber og skum, som er den måde, jeg altid fik serveret min koldskål af min mor, da jeg boede hjemme.

opskrift på koldskål med rabarber

Hvis man bare ikke kan spise koldskål uden kammerjunkere så tag endelig et kig på min opskrift på kammerjunkere med citron, hvor der også er skåret lidt i smørmængden i forhold til de traditionelle kammerjunkeropskrifter. For selvom jeg serverer koldskålen her med lidt anderledes toppings end det traditionelle, så er det ikke ensbetydende med, at jeg ikke elsker en god gammeldags gang koldskål med kammerjunker. For jeg mener, hvem gør ikke det?

blog Koldskål med rabarber
Udskriv
Koldskål med rabarber og skum
Forb. tid
15 min
Samlet tid
15 min
 
Antal: 4 personer
Forfatter: Julie Karla
Ingredienser
  • 2 æggeblommer
  • 75 g sukker
  • 1/2 vaniljestang
  • Fintrevet skal fra 1 økologisk citron
  • Saft fra 1/2 citron
  • 6 dl kærnemælk
  • 5 dl tykmælk
Skum
  • 2 æggehvider
  • 15 g flormelis
Sådan gør du
  1. Æggeblommerne piskes sammen med sukkeret, indtil sukkeret er opløst og blommerne luftige og hvide.

  2. Herefter piskes vaniljekornene i.

  3. Fintrevet citronskal og saft piskes sammen med tykmælk og kærnemælk.

  4. Pisk æggehviderne til skum. Inden de er pisket helt luftige, piskes flormelis med.

  5. Anret koldskålen i fire skåle og servér sammen med skum og rabarberkompot.

julie karla koldskål

Koldskål med rabarber og skum

Når min mor lavede hjemmelavet koldskål, så brugte hun altid de overskydende æggehvider til at piske dem helt luftige og så fik vi den luftige marengsskum oven på vores koldskål. Jeg har ingen anelse, om det er er en kendt ting at gøre, eller de fleste folk aldrig har hørt om det, men det var i hvert fald sådan min mor gjorde.

Og det er er da super smart, for hvad skal man ellers lige gøre med de æggehvider, man får tilovers efter man har brugt æggeblommerne til koldskålen?! Det er da smart!

Og så kunne hun både finde på at servere koldskålen med jordbær eller en rabarberkompot. Selvfølgelig fik vi også koldskål med kammerjunkere engang imellem. Men én ting der altid var sikkert, var marengsskummet! Så hvis du ikke har prøvet det endnu, kan jeg altså varmt anbefale det!

madblog opskrift koldskål med rabarber
0 kommentar
0
FacebookPinterest
Julie Karla

Forrige indlæg
Grillede grøntsager
Næste indlæg
Kammerjunkere med citron

Måske du også kan lide de her…

Påskekage med påskeæg – med smag af citron...

marts 19, 2024

Semlor med marcipan og flødeskum – den klassiske...

januar 13, 2024

Æble gløgg uden alkohol med vidunderlige julekrydderier

december 5, 2023

Hyldeblomstsaft opskrift – Én af sommerens bedste opskrifter

juni 19, 2023

Vegansk bananbrød med karamelsauce fra min bog Venindemad...

marts 14, 2023

Kladdkaka opskrift med appelsin og hvid chokolade

december 16, 2022

Osteanretning til jul med granatæble, kakifrugt og chilihonning...

december 13, 2022

Chokolade med granatæble og kanel – en skøn...

november 25, 2022

Brunsviger opskrift – mit bud på én af...

november 8, 2022

Æblekage med marcipan og kardemomme og æbler både...

oktober 28, 2022

Skriv en kommentar… Slet svar

Opskrift Vurdering




Gem mit navn og email til næste gang jeg vil kommentere...

JULIE KARLA

 

JULIE KARLA

 

Juliekarla.dk er grønne opskrifter med masser af ideer til en skøn morgenmad, lækker frokost og aftensmad. Altid økologisk og naturlige råvarer! Læs mere her: Om mig

Populære opskrifter

  • 1

    Græskarlasagne med spinat og ricotta

    oktober 16, 2013
  • 2

    På cooking school i Thailand

    maj 3, 2014
  • 3

    Lækker pizza til morgenmad

    november 27, 2016
  • 4

    Stegt lange med purløgsolie, kapers og mandler

    juli 17, 2017
  • Facebook
  • Instagram
  • Youtube

Copyright © 2024 - Julie Karla - Sunde Opskrifter


Tilbage til toppen