JulieKarla
  • Sunde Opskrifter
    • Morgenmad
      • Æg
      • Grød
      • Hverdag
      • Sødt
    • Frokost
      • Lette retter
      • Salater
      • Snacks og dips
    • Aftensmad
      • Fisk
      • Lam, okse- og svinekød
      • Pizza og Pasta
      • Vegetar
      • Vildt og Fugl
    • Brød
      • Knækbrød og Kiks
      • Sødt brød
    • Inspiration
      • Anmeldelser
      • Jul
      • Julie Karla
      • Karlas Nordic Baby
      • Rejser
    • Søde sager
      • Blandet Godt
      • Kager
      • Pandekager
      • Syltning
  • Kogebøger
  • Om Mig
  • Samarbejde
  • Presse
  • Rejseblog
  • Kontakt

JulieKarla

  • Sunde Opskrifter
    • Morgenmad
      • Æg
      • Grød
      • Hverdag
      • Sødt
    • Frokost
      • Lette retter
      • Salater
      • Snacks og dips
    • Aftensmad
      • Fisk
      • Lam, okse- og svinekød
      • Pizza og Pasta
      • Vegetar
      • Vildt og Fugl
    • Brød
      • Knækbrød og Kiks
      • Sødt brød
    • Inspiration
      • Anmeldelser
      • Jul
      • Julie Karla
      • Karlas Nordic Baby
      • Rejser
    • Søde sager
      • Blandet Godt
      • Kager
      • Pandekager
      • Syltning
  • Kogebøger
  • Om Mig
  • Samarbejde
  • Presse
  • Rejseblog
  • Kontakt

Svinekam opskrift – Sådan gør du!

af Julie Karla december 9, 2013
Skrevet af Julie Karla december 9, 2013

Denne her svinekam opskrift kan jeg varmt anbefale, for den er noget lidt særligt. Jeg har nemlig tilsat lakrids, hvilket jeg er blevet helt vild med. Det kan dog sagtens udelades, hvis man hellere vil have en mere klassisk variant. Men lakridsen giver en super god smag med masser af dybde, og så passer lakrids bare helt eminent godt til svinekød. Derfor bliver den svinekam opskrift, jeg tyer til juleaften, også en udgave med lakrids!

Jeg plejer altid at lave en frisk rødkålssalat til min svinekam, men denne gang lavede jeg nogle bagte blommer og rødløg med citron, lakrids og honning, som passede helt perfekt til denne her svinekam opskrift, og de kommer selvfølgelig også på bloggen inden længe.

Svinekam opskrift | www.juliekarla.dk

Og nu til en lille snak om økologi…

For noget tid siden blev jeg nemlig spurgt af Økologisk Landsforening, om jeg kunne tænke mig at udbrede budskabet omkring økologi her op til jul, hvor vi er mange, der skal ud og købe ind til den helt store guldmedalje. Nærmere specifikt skulle det handle om glade økogrise, og det er et emne, som jeg meget gerne vil tage op her på min blog.

For økologi betyder meget for mig, og jeg vælger altid den økologiske udgave af en vare, hvis man kan få det. Når det kommer til kød, så går jeg slet ikke på kompromis og køber altid økologisk. Jeg vil helst spise kød fra dyr, der har haft det godt, og derfor er min svinekam opskrift også økologisk.

Økologiske grise skal nemlig have adgang til det fri, og alle pattegrise fødes på friland. Derudover har de generelt gode staldforhold, hvor der er plads til at rode i halm, og de har mulighed for at komme ud i en løbegård. Der er altså tale om grise, der efter min overbevisning, har det meget bedre end konventionelle grise, og det vil jeg gerne betale ekstra for.

Jeg bliver altid lidt mistænksom, når man kan få en svinekam til ingen penge i supermarkedet, for der kan umuligt ligge særligt meget dyrevelfærd bag. Økologiske grise vokser trods alt op under forhold, der gør det muligt for dem at udøve deres naturlige adfærd, inden de slagtes, og det betyder som sagt meget for mig, når jeg skal udvikle en svinekam opskrift som denne her i mit køkken.

Svinekam opskrift

Udskriv
Svinekam Opskrift - Sådan gør du!
Forb. tid
20 min
Tilb. tid
2 t
 
Køkken: steg
Antal: 4 -6
Forfatter: Julie Karla
Ingredienser
  • 1 økologisk svinekam på ca. 1 5 kg.
  • Rålakridspulver
  • Salt
Sådan gør du
  1. Tænd ovnen på 240 gr. og gør svinekammen klar imens.
  2. Sørg for at sværene er ridset helt ned til kødet.
  3. Kom lakridspulver og godt med salt ned i mellem sværene.
  4. Læg svinekammen på en rist over en bradepande, og sæt den midt i ovnen ved 240 gr. i 15 minutter, sæt derefter varmen ned til 160 gr. og giv stegen ca. 1 time og 45 minutter, eller indtil den er 68 grader indeni.
  5. Er sværene ikke helt sprøde kan man til sidst give den et par minutter under grill, men hold øje med den!
  6. Tag stegen ud, og lad den hvile lidt, inden den skæres.
  7. Server evt. stegen sammen med bagte blommer og rødløg med citron, lakrids og honning.
  8. Et godt tip er at gemme lidt af stegeskyen til saucen, så får saucen nemlig en helt særlig dybde og afdæmpet smag af lakrids. Det er godt!

Svinekam opskrift af www.juliekarla.dk

5 kommentarer
0
FacebookPinterest
Julie Karla

Forrige indlæg
Sødt gulerodsbrød med rugmel, æbler og kanel
Næste indlæg
Bagte blommer og rødløg med lakrids, citron og akaciehonning

Måske du også kan lide de her…

Pizza med salsiccia og grønkålspesto i min elektriske...

december 3, 2024

Confiteret hvidløg i olivenolie med bønner og salvie

januar 31, 2024

Perlecouscous opskrift – En cremet ret med svampe,...

januar 17, 2024

Paneret feta med ovnbagte balsamico cherrytomater

januar 15, 2024

Fransk løgsuppe pasta – alt i én gryde...

november 8, 2023

Madpandekager med cremede kantareller, æbler og Vesterhavsost

oktober 5, 2023

Artiskok opskrift – den bedste dip, du kommer...

september 1, 2023

Barbecue blomkål – nem hurtig hverdagsmad

maj 17, 2023

Bagt camembert med tomater – den lækreste og...

marts 3, 2023

Hvidkålssalat med dild, citrondressing og brændte sesam-mandler

januar 12, 2023

5 kommentarer

Thomas december 9, 2013 - 10:23 pm

Naj, det lyder lækkert. Jeg kan ikke få lakrids nok og skal klart prøve denne opskrift af med mit nye lakridssalt fra Mariager.

Reply
Julie Karla december 10, 2013 - 5:19 am

Tak Thomas. Jeg er også helt vild med det!

Reply
Thomas Lund-Hansen april 2, 2014 - 2:19 am

Kom opskriften på bagte blommer og rødløg ud på bloggen?

Reply
Julie Karla april 2, 2014 - 4:45 am

Hej Thomas, Ja den ligger her http://juliekarlaskoekken.blogspot.dk/2013/12/bagte-blommer-med-lakrids-citron-og.html

Reply
Mikkel november 4, 2014 - 5:14 pm

5 stars
Fantastisk lækkert!

Reply

Skriv en kommentar… Slet svar

Opskrift Vurdering




Gem mit navn og email til næste gang jeg vil kommentere...

JULIE KARLA

 

JULIE KARLA

 

Juliekarla.dk er grønne opskrifter med masser af ideer til en skøn morgenmad, lækker frokost og aftensmad. Altid økologisk og naturlige råvarer! Læs mere her: Om mig

Populære opskrifter

  • 1

    Græskarlasagne med spinat og ricotta

    oktober 16, 2013
  • 2

    På cooking school i Thailand

    maj 3, 2014
  • 3

    Lækker pizza til morgenmad

    november 27, 2016
  • 4

    Verdens bedste scrambled eggs opskrift

    oktober 5, 2018
  • Facebook
  • Instagram
  • Youtube

Copyright © 2024 - Julie Karla - Sunde Opskrifter


Tilbage til toppen