JulieKarla
  • Sunde Opskrifter
    • Morgenmad
      • Æg
      • Grød
      • Hverdag
      • Sødt
    • Frokost
      • Lette retter
      • Salater
      • Snacks og dips
    • Aftensmad
      • Fisk
      • Lam, okse- og svinekød
      • Pizza og Pasta
      • Vegetar
      • Vildt og Fugl
    • Brød
      • Knækbrød og Kiks
      • Sødt brød
    • Inspiration
      • Anmeldelser
      • Jul
      • Julie Karla
      • Karlas Nordic Baby
      • Rejser
    • Søde sager
      • Blandet Godt
      • Kager
      • Pandekager
      • Syltning
  • Kogebøger
  • Om Mig
  • Samarbejde
  • Presse
  • Rejseblog
  • Kontakt

JulieKarla

  • Sunde Opskrifter
    • Morgenmad
      • Æg
      • Grød
      • Hverdag
      • Sødt
    • Frokost
      • Lette retter
      • Salater
      • Snacks og dips
    • Aftensmad
      • Fisk
      • Lam, okse- og svinekød
      • Pizza og Pasta
      • Vegetar
      • Vildt og Fugl
    • Brød
      • Knækbrød og Kiks
      • Sødt brød
    • Inspiration
      • Anmeldelser
      • Jul
      • Julie Karla
      • Karlas Nordic Baby
      • Rejser
    • Søde sager
      • Blandet Godt
      • Kager
      • Pandekager
      • Syltning
  • Kogebøger
  • Om Mig
  • Samarbejde
  • Presse
  • Rejseblog
  • Kontakt

Krydret cheesecake

af Julie Karla oktober 15, 2012
Skrevet af Julie Karla oktober 15, 2012

Denne her kage smager simpelthen så godt, og så indeholder den alt det, som jeg bedst kan lide ved desserter. Den er cremet, sød, syrlig og krydret, med vægt på cremet! Jeg lavede den i fredags, da jeg havde besøg af to veninder, og den faldt i god jord. I forhold til sundhed, så er der vist ikke nogen, der er i tvivl om, at den ligger i den tunge ende, meget tunge ende, men efter en let og ikke så tung gæstemiddag er den helt perfekt, og skal der være fest, så lad der være fest. 

Ingredienser
200 gr. Digestive kiks
100 gr. smør 
1 tsk. kanel
1/2 tsk. ingefær
1/2 tsk. kardemomme
400 gr. Philadelphia flødeost
150 gr. creme fraice 38 %
Saft af 1 citron
1 tsk. citronskal
4 æggeblommer
75 gr. sukker
1 vanillestang

Tilberedning
Blend digestive kiksene sammen med smør og krydderierne i en foodprocessor, indtil dejen har samlet sig. Man kan også knuse kiksene i en frysepose med en kødhammer, og blande det sammen med smeltet smør med håndkraft, men foodprocessoren gør det hele lidt nemmere.
Fordel kikseblandingen i en springform og pres dejen godt ned i bunden. Sæt bunden på køl, mens fyldet laves.
Pisk æggeblommer, sukker og vanillekorn sammen, indtil blommerne er blevet lyse og luftige. Der skal piskes længe! I en anden skål blandes flødeosten sammen med creme fraice, citronsaft og skal. Bland de luftige æggeblommer sammen med flødeosteblandingen og vend det hele godt sammen. Fordel ostecremen på den afkølede bund, læg folie over og sæt ostekagen på køl i et par timer og helst til dagen efter. 
Ved servering pyntes kagen med amarenakirsebær.

0 kommentar
0
FacebookPinterest
Julie Karla

Forrige indlæg
Boghvedevafler med gulerødder og citronflødecreme
Næste indlæg
Blomkålssuppe

Måske du også kan lide de her…

Påskekage med påskeæg – med smag af citron...

marts 19, 2024

Semlor med marcipan og flødeskum – den klassiske...

januar 13, 2024

Æble gløgg uden alkohol med vidunderlige julekrydderier

december 5, 2023

Hyldeblomstsaft opskrift – Én af sommerens bedste opskrifter

juni 19, 2023

Vegansk bananbrød med karamelsauce fra min bog Venindemad...

marts 14, 2023

Kladdkaka opskrift med appelsin og hvid chokolade

december 16, 2022

Osteanretning til jul med granatæble, kakifrugt og chilihonning...

december 13, 2022

Chokolade med granatæble og kanel – en skøn...

november 25, 2022

Brunsviger opskrift – mit bud på én af...

november 8, 2022

Æblekage med marcipan og kardemomme og æbler både...

oktober 28, 2022

Skriv en kommentar… Slet svar

Opskrift Vurdering




Gem mit navn og email til næste gang jeg vil kommentere...

JULIE KARLA

 

JULIE KARLA

 

Juliekarla.dk er grønne opskrifter med masser af ideer til en skøn morgenmad, lækker frokost og aftensmad. Altid økologisk og naturlige råvarer! Læs mere her: Om mig

Populære opskrifter

  • 1

    Græskarlasagne med spinat og ricotta

    oktober 16, 2013
  • 2

    På cooking school i Thailand

    maj 3, 2014
  • 3

    Lækker pizza til morgenmad

    november 27, 2016
  • 4

    Stegt lange med purløgsolie, kapers og mandler

    juli 17, 2017
  • Facebook
  • Instagram
  • Youtube

Copyright © 2024 - Julie Karla - Sunde Opskrifter


Tilbage til toppen