JulieKarla
  • Sunde Opskrifter
    • Morgenmad
      • Æg
      • Grød
      • Hverdag
      • Sødt
    • Frokost
      • Lette retter
      • Salater
      • Snacks og dips
    • Aftensmad
      • Fisk
      • Lam, okse- og svinekød
      • Pizza og Pasta
      • Vegetar
      • Vildt og Fugl
    • Brød
      • Knækbrød og Kiks
      • Sødt brød
    • Inspiration
      • Anmeldelser
      • Jul
      • Julie Karla
      • Karlas Nordic Baby
      • Rejser
    • Søde sager
      • Blandet Godt
      • Kager
      • Pandekager
      • Syltning
  • Kogebøger
  • Om Mig
  • Samarbejde
  • Presse
  • Rejseblog
  • Kontakt

JulieKarla

  • Sunde Opskrifter
    • Morgenmad
      • Æg
      • Grød
      • Hverdag
      • Sødt
    • Frokost
      • Lette retter
      • Salater
      • Snacks og dips
    • Aftensmad
      • Fisk
      • Lam, okse- og svinekød
      • Pizza og Pasta
      • Vegetar
      • Vildt og Fugl
    • Brød
      • Knækbrød og Kiks
      • Sødt brød
    • Inspiration
      • Anmeldelser
      • Jul
      • Julie Karla
      • Karlas Nordic Baby
      • Rejser
    • Søde sager
      • Blandet Godt
      • Kager
      • Pandekager
      • Syltning
  • Kogebøger
  • Om Mig
  • Samarbejde
  • Presse
  • Rejseblog
  • Kontakt

Krydret gulerodssalat opskrift

af Julie Karla september 9, 2015
Skrevet af Julie Karla september 9, 2015

Denne her krydrede gulerodssalat opskrift passer perfekt til et lækkert stykke lammekød eller også nogle krydrede koftaer lavet af oksekød (koftaer er en slags krydrede kødboller). Den vil også gøre sig godt på en buffet sammen med en masse andre lækre salater og tilbehør.

gulerodssalat opskrift | www.juliekarla.dk

Og nu vi er ved mulige serveringsforslag, kunne jeg også forestille mig, at den ville gøre sig godt til en lækker simreret med noget mørt kød og masser af kryderier. Mmmm… jeg glæder mig ligefrem til efterårets mange simreretter. Der er bare noget vildt hyggeligt over en gryde, der står og simrer i flere timer ude i køkkenet og en duft, der breder sig i hele lejligheden. Jeg kan huske det fra min barndom, når min mor lavede gammeldags oksekødssuppe med hjemmelavede kød- og melboller, og som hun startede på allerede om morgenen. Gode (mad)minder!

gulerodssalat opskrift | www.juliekarla.dk

De næste par dage står den dog ikke på simreretter eller en gulerodssalat opskrift for den skyld, men derimod fisk, fisk og atter fisk. Jaaaa! Jeg skal nemlig i sommerhus ved Vesterhavet sammen med de dejligste veninder, og det blir’ så hyggeligt, og vi skal spise så meget lækker mad, som man jo gør, når man er i sommerhus.

5 fra 1 stemme
gulerodssalat opskrift | www.juliekarla.dk
Udskriv
Krydret gulerodssalat opskrift
Forb. tid
10 min
Tilb. tid
30 min
Samlet tid
40 min
 
Antal: 2 -3
Forfatter: Julie Karla
Ingredienser
  • 500 gr. skrællet gulerod
  • 2 tsk. knust spidskommen
  • 1/2 tsk. stødt koriander
  • Olivenolie
  • Salt
  • Skal af 1/2 økologisk citron
  • Citronsaft
  • 1 lille håndfuld frisk koriander
  • 1 lille håndfuld frisk persille
  • Ristede nigellafrø
Sådan gør du
  1. Skær gulerødderne i små stave og vend dem i rigeligt med olivenolie samt spidskommen og stødt koriander. Tilsæt også salt.
  2. Bag gulerødderne i ovnen ved 200 gr., indtil de er bagte, men stadig har bid. Ca. 25-30 min.
  3. Anret de færdigbagte gulerødder på et fad og dryp med rigeligt citronsaft og drys med citronskal. Drys ligeledes de friske krydderurter henover gulerodssalaten.
  4. Rist nigellafrøene kort på en tør pande. På den måde får man bedst den skønne pebrede smag frem. Drys dem over salaten.
  5. Afslut med en god olivenolie og salt og peber og servér.

gulerodssalat opskrift | www.juliekarla.dk

gulerodssalat opskrift | www.juliekarla.dk

2 kommentarer
0
FacebookPinterest
Julie Karla

Forrige indlæg
Salat med bagt selleri, lakrids og appelsin
Næste indlæg
Sunde bananpandekager

Måske du også kan lide de her…

Pizza med salsiccia og grønkålspesto i min elektriske...

december 3, 2024

Confiteret hvidløg i olivenolie med bønner og salvie

januar 31, 2024

Perlecouscous opskrift – En cremet ret med svampe,...

januar 17, 2024

Paneret feta med ovnbagte balsamico cherrytomater

januar 15, 2024

Fransk løgsuppe pasta – alt i én gryde...

november 8, 2023

Madpandekager med cremede kantareller, æbler og Vesterhavsost

oktober 5, 2023

Artiskok opskrift – den bedste dip, du kommer...

september 1, 2023

Barbecue blomkål – nem hurtig hverdagsmad

maj 17, 2023

Fladbrød med brændenælder – over bål udenfor eller...

maj 1, 2023

Bagt camembert med tomater – den lækreste og...

marts 3, 2023

2 kommentarer

Vicki Terese Graulund Larsen september 9, 2015 - 6:16 pm

5 stars
Det ser bare så lækkert ud – den skal klart afprøves! 🙂

Reply
Julie Karla september 10, 2015 - 7:14 am

Tak Vicki! Den kan også varmt anbefales : )

Reply

Skriv en kommentar… Slet svar

Opskrift Vurdering




Gem mit navn og email til næste gang jeg vil kommentere...

JULIE KARLA

 

JULIE KARLA

 

Juliekarla.dk er grønne opskrifter med masser af ideer til en skøn morgenmad, lækker frokost og aftensmad. Altid økologisk og naturlige råvarer! Læs mere her: Om mig

Populære opskrifter

  • 1

    Græskarlasagne med spinat og ricotta

    oktober 16, 2013
  • 2

    På cooking school i Thailand

    maj 3, 2014
  • 3

    Lækker pizza til morgenmad

    november 27, 2016
  • 4

    Bagt fennikel med citron

    april 1, 2019
  • Facebook
  • Instagram
  • Youtube

Copyright © 2024 - Julie Karla - Sunde Opskrifter


Tilbage til toppen