JulieKarla
  • Sunde Opskrifter
    • Morgenmad
      • Æg
      • Grød
      • Hverdag
      • Sødt
    • Frokost
      • Lette retter
      • Salater
      • Snacks og dips
    • Aftensmad
      • Fisk
      • Lam, okse- og svinekød
      • Pizza og Pasta
      • Vegetar
      • Vildt og Fugl
    • Brød
      • Knækbrød og Kiks
      • Sødt brød
    • Inspiration
      • Anmeldelser
      • Jul
      • Julie Karla
      • Karlas Nordic Baby
      • Rejser
    • Søde sager
      • Blandet Godt
      • Kager
      • Pandekager
      • Syltning
  • Kogebøger
  • Om Mig
  • Samarbejde
  • Presse
  • Rejseblog
  • Kontakt

JulieKarla

  • Sunde Opskrifter
    • Morgenmad
      • Æg
      • Grød
      • Hverdag
      • Sødt
    • Frokost
      • Lette retter
      • Salater
      • Snacks og dips
    • Aftensmad
      • Fisk
      • Lam, okse- og svinekød
      • Pizza og Pasta
      • Vegetar
      • Vildt og Fugl
    • Brød
      • Knækbrød og Kiks
      • Sødt brød
    • Inspiration
      • Anmeldelser
      • Jul
      • Julie Karla
      • Karlas Nordic Baby
      • Rejser
    • Søde sager
      • Blandet Godt
      • Kager
      • Pandekager
      • Syltning
  • Kogebøger
  • Om Mig
  • Samarbejde
  • Presse
  • Rejseblog
  • Kontakt

Kylling i fad med basilikumscreme

af Julie Karla oktober 23, 2017
Skrevet af Julie Karla oktober 23, 2017

Denne her opskrift på kylling i fad er super nem at lave og passer perfekt til en hverdagsaften her i oktober. Kyllingelår har fået en helt anden plads her i huset end tidligere, efter Nord er kommet til. For det er sådan en dejlig nem og børnevenlig hverdagsret, og han kan li’ det. Plus økologisk kyllingekød er til at betale efterhånden i butikkerne og særligt kyllingelårene.

Jeg køber stadig rigtig meget kød i Føtex Food, når der er 20 % på alt økologi hver tirsdag og torsdag, og herunder også kylling. Så blir’ det da i hvert fald lidt billigere. Og for at runde snakken om kyllingelår af, så vil jeg også lige linke til en af bloggens mest populære opskrifter med netop kyllingelår, nemlig min opskrift på kyllingelår i ovn med en lækker citrusmarinade.

Kylling i fad

Kylling i fad med super nem basilikumscreme

Jeg serverer min kylling i fad med en super nem basilikumscreme. Det kunne også have været en koriandercreme, salviecreme eller myntecreme. Hvad man egentlig lige har ved hånden. Det vigtige er bare, at man blender cremen, så man virkelig får al den gode smag ud af bladene, og cremen får den helt intense smag af krydderurten.Kylling i fad af julie karla

Og så serverede jeg kyllingen sammen med brune ris for at give lidt ekstra mæthed. Du kunne også sagtens tilføje små kartoffelbåde, når du kommer blomkål og vindruer ved kyllingen. De skal have samme tid i ovnen, og smager super godt sammen med det øvrige tilbehør og basilikumscremen.Kylling i fad til hverdag

Kylling i fad
Udskriv
Kylling i fad med basilikumscreme
Forb. tid
10 min
Tilb. tid
45 min
Samlet tid
55 min
 

Lækker og nem opskrift på kylling i fad til en hverdagsaften

Ret: Hovedret, kød
Køkken: dansk, internationalt
Antal: 2 personer
Forfatter: Julie Karla
Ingredienser
  • 500 gr kyllingelår eller overlår
  • 1/2 pakke kernefri vindruer
  • 1/2 stort blomkålshoved eller 1 lille blomkål
  • Tørret oregano timian kan også bruges
  • olivenolie
  • salt
  • peber
Basilikumscreme
  • 2 dl græsk yoghurt 10 %
  • 1 håndfuld frisk basilikum
  • 1/2 fed hvidløg
  • fintrevet muskatnød
  • cayennepeber
  • salt
  • friskkværnet peber
Tilbehør
  • brune ris
  • Letristede mandler
Sådan gør du
  1. Kom kyllingelår i et stort ovnfast fad. Dryp med olivenolie, og drys med oregano samt salt og peber.

  2. Bag kyllingelårene ved 225 gr. i 10 minutter.

  3. Kom mellemstore blomkålsbuketter samt vindruer i fadet til kyllingelårene. Drys igen med oregano og salt og peber. Bag det hele i ovnen i ca. 35 minutter.

  4. I mellemtiden blendes græsk yoghurt med frisk basilikum (jeg bruger min minihakker), hvidløg, lidt muskatnød samt cayenne peber. Smag til med salt.

  5. Drys letristede mandler over din kylling i fad ved servering og servér med basilikumscremen og brune ris til.

Cabbage

2 kommentarer
1
FacebookPinterest
Julie Karla

Forrige indlæg
Sunde dadelkugler med appelsin
Næste indlæg
Lækre pandekager med bagte pærer og chokolade

Måske du også kan lide de her…

Pizza med salsiccia og grønkålspesto i min elektriske...

december 3, 2024

Confiteret hvidløg i olivenolie med bønner og salvie

januar 31, 2024

Perlecouscous opskrift – En cremet ret med svampe,...

januar 17, 2024

Paneret feta med ovnbagte balsamico cherrytomater

januar 15, 2024

Fransk løgsuppe pasta – alt i én gryde...

november 8, 2023

Madpandekager med cremede kantareller, æbler og Vesterhavsost

oktober 5, 2023

Artiskok opskrift – den bedste dip, du kommer...

september 1, 2023

Barbecue blomkål – nem hurtig hverdagsmad

maj 17, 2023

Fladbrød med brændenælder – over bål udenfor eller...

maj 1, 2023

Bagt camembert med tomater – den lækreste og...

marts 3, 2023

2 kommentarer

Frederikke juni 10, 2019 - 8:16 pm

Wow altså… Helt fantastisk ret med masser af smag med lidt af det hele hvor alt spiller godt sammen – crunch, spice, sødme og perfekt med basilikumscremen! Tak for denne opskrift!

Reply
Julie Karla juni 11, 2019 - 9:57 am

Ih tusind tak, hvor er det skønt at høre!

Reply

Skriv en kommentar… Slet svar

Opskrift Vurdering




Gem mit navn og email til næste gang jeg vil kommentere...

JULIE KARLA

 

JULIE KARLA

 

Juliekarla.dk er grønne opskrifter med masser af ideer til en skøn morgenmad, lækker frokost og aftensmad. Altid økologisk og naturlige råvarer! Læs mere her: Om mig

Populære opskrifter

  • 1

    Græskarlasagne med spinat og ricotta

    oktober 16, 2013
  • 2

    På cooking school i Thailand

    maj 3, 2014
  • 3

    Lækker pizza til morgenmad

    november 27, 2016
  • 4

    Verdens bedste scrambled eggs opskrift

    oktober 5, 2018
  • Facebook
  • Instagram
  • Youtube

Copyright © 2024 - Julie Karla - Sunde Opskrifter


Tilbage til toppen