JulieKarla
  • Sunde Opskrifter
    • Morgenmad
      • Æg
      • Grød
      • Hverdag
      • Sødt
    • Frokost
      • Lette retter
      • Salater
      • Snacks og dips
    • Aftensmad
      • Fisk
      • Lam, okse- og svinekød
      • Pizza og Pasta
      • Vegetar
      • Vildt og Fugl
    • Brød
      • Knækbrød og Kiks
      • Sødt brød
    • Inspiration
      • Anmeldelser
      • Jul
      • Julie Karla
      • Karlas Nordic Baby
      • Rejser
    • Søde sager
      • Blandet Godt
      • Kager
      • Pandekager
      • Syltning
  • Kogebøger
  • Om Mig
  • Samarbejde
  • Presse
  • Rejseblog
  • Kontakt

JulieKarla

  • Sunde Opskrifter
    • Morgenmad
      • Æg
      • Grød
      • Hverdag
      • Sødt
    • Frokost
      • Lette retter
      • Salater
      • Snacks og dips
    • Aftensmad
      • Fisk
      • Lam, okse- og svinekød
      • Pizza og Pasta
      • Vegetar
      • Vildt og Fugl
    • Brød
      • Knækbrød og Kiks
      • Sødt brød
    • Inspiration
      • Anmeldelser
      • Jul
      • Julie Karla
      • Karlas Nordic Baby
      • Rejser
    • Søde sager
      • Blandet Godt
      • Kager
      • Pandekager
      • Syltning
  • Kogebøger
  • Om Mig
  • Samarbejde
  • Presse
  • Rejseblog
  • Kontakt

Kyllingeburger med bagte aubergineskiver

af Julie Karla januar 18, 2017
Skrevet af Julie Karla januar 18, 2017

Denne her kyllingeburger med bagte aubergineskiver har ligget i gemmerne noget tid, da jeg faktisk helt havde glemt alt om den. Hvilket er en skam, for den smager skønt! Så den skal I selvfølgelig ikke snydes for.

Det er en dejlig, anderledes burgeropskrift, hvor burgerbollerne er erstattet med bagte aubergineskiver. Det er ikke første gang, at jeg gør det. Se bl.a. denne opskrift på aubergine burger med lam eller denne aubergineburger med oksekød, som er helt tilbage fra dengang jeg startede bloggen i 2012!

Kyllingeburger

Kyllingeburger med hakket kyllingekød

Til denne her kyllingeburger har jeg brugt hakket kyllingekød i stedet for et helt stykke kyllingebryst. Og det smager faktisk rigtig skønt. Og så er det jeg spørger? Hvorfor skal det være helt umuligt at købe hakket, dansk økologisk kyllingekød i de danske supermarkeder?! Det er jo umuligt at opstøve. Jeg køber det på nettet, men hvor kunne det være dejligt, hvis det var til at få dér, hvor man handler ind. Nogle gange har man bare lyst til lidt variation fremfor den nærmest obligatoriske pakke hakket oksekød. Og hvad med dansk hakket lam?! Det er heller ikke til at få nogle vegne.

Kyllingebøffer til andet end burgere

Blot et lille opråb til supermarkederne. Tilbage til kyllingeburgeren. Bøffen er tilsat limeskal, koriander og chili for at give den et lille mexicansk twist. Når Nord spiser med, udelader jeg dog chilien.

Og har man ikke lige lyst til at smide bøffen i en burger, er kyllingebøfferne også perfekte sammen med f.eks. ovnstegte kartofler, og en dejlig creme fraice dressing.

Kyllingeburger

Kyllingeburger
Udskriv
Kyllingeburger med bagte aubergineskiver
Forb. tid
40 min
Tilb. tid
20 min
Samlet tid
1 t
 
Kyllingeburger med bagte aubergineskiver er det perfekte low carb aftensmåltid
Ret: Hovedret
Køkken: low carb
Antal: 4 burgere
Forfatter: Julie Karla
Ingredienser
Bøffer
  • 500 gr. hakket kyllingekød
  • 1 rødløg
  • 1 tsk. knust spidskommen
  • 1-2 tsk. fint snittet rød chili uden kerner alt efter styrke
  • 1 stor håndfuld frisk koriander fint snittet
  • Fint revet skal af ½ økologisk lime
  • 1 tsk. salt
Aubergineskiver
  • 2 auberginer
  • Salt
  • Olivenolie
Guacamole
  • 2 modne avocadoer
  • ½ fed hvidløg
  • Salt
  • Peber
  • Limesaft
  • 2 tomater
Sådan gør du
  1. Skær auberginerne i skiver. Læg dem på en bageplade med bagepapir, og drys salt over. Lad aubergineskiverne trække i min. 20 min., så noget af bitterheden trækker ud af auberginerne.
  2. Dup dem tørre med køkkenrulle og hæld olivenolie over. Bag skiverne i ovnen ved 200 gr. i ca. 20 min.
  3. Mos avocadoerne og bland dem sammen med presset hvidløg og smag til med salt, peber og limesaft.
  4. Snit rødløg, koriander og rød chili fint. Kom det i en skål med det hakkede kyllingekød og bland salt, spidskommen og revet limeskal i. Rør farsen grundigt sammen.
  5. Form 8 bøffer, fugt evt. dine hænder med vand, så de er nemmere at forme, og steg dem færdige på en grillpande.
  6. Læg en kyllingebøf på en bagt aubergineskive, læg en tomatskive på og fordel den moste avocado oven på. Afslut med en aubergineskive og servér.

Kyllingeburger med aubergineskiver

gulerodssalat opskrift | www.juliekarla.dk

 

1 kommentar
0
FacebookPinterest
Julie Karla

Forrige indlæg
Quesadillas med ost, pesto og spinat
Næste indlæg
Tiramisu lagkage til Nords første fødselsdag

Måske du også kan lide de her…

Pizza med salsiccia og grønkålspesto i min elektriske...

december 3, 2024

Confiteret hvidløg i olivenolie med bønner og salvie

januar 31, 2024

Perlecouscous opskrift – En cremet ret med svampe,...

januar 17, 2024

Paneret feta med ovnbagte balsamico cherrytomater

januar 15, 2024

Fransk løgsuppe pasta – alt i én gryde...

november 8, 2023

Madpandekager med cremede kantareller, æbler og Vesterhavsost

oktober 5, 2023

Artiskok opskrift – den bedste dip, du kommer...

september 1, 2023

Barbecue blomkål – nem hurtig hverdagsmad

maj 17, 2023

Fladbrød med brændenælder – over bål udenfor eller...

maj 1, 2023

Bagt camembert med tomater – den lækreste og...

marts 3, 2023

1 kommentar

Agnethe januar 18, 2017 - 4:06 pm

Jeg kan som oftes få øko hakket kyllingekød i min lokale Kvickly

Reply

Skriv en kommentar… Slet svar

Opskrift Vurdering




Gem mit navn og email til næste gang jeg vil kommentere...

JULIE KARLA

 

JULIE KARLA

 

Juliekarla.dk er grønne opskrifter med masser af ideer til en skøn morgenmad, lækker frokost og aftensmad. Altid økologisk og naturlige råvarer! Læs mere her: Om mig

Populære opskrifter

  • 1

    Græskarlasagne med spinat og ricotta

    oktober 16, 2013
  • 2

    På cooking school i Thailand

    maj 3, 2014
  • 3

    Lækker pizza til morgenmad

    november 27, 2016
  • 4

    Stegt lange med purløgsolie, kapers og mandler

    juli 17, 2017
  • Facebook
  • Instagram
  • Youtube

Copyright © 2024 - Julie Karla - Sunde Opskrifter


Tilbage til toppen