JulieKarla
  • Sunde Opskrifter
    • Morgenmad
      • Æg
      • Grød
      • Hverdag
      • Sødt
    • Frokost
      • Lette retter
      • Salater
      • Snacks og dips
    • Aftensmad
      • Fisk
      • Lam, okse- og svinekød
      • Pizza og Pasta
      • Vegetar
      • Vildt og Fugl
    • Brød
      • Knækbrød og Kiks
      • Sødt brød
    • Inspiration
      • Anmeldelser
      • Jul
      • Julie Karla
      • Karlas Nordic Baby
      • Rejser
    • Søde sager
      • Blandet Godt
      • Kager
      • Pandekager
      • Syltning
  • Kogebøger
  • Om Mig
  • Samarbejde
  • Presse
  • Rejseblog
  • Kontakt

JulieKarla

  • Sunde Opskrifter
    • Morgenmad
      • Æg
      • Grød
      • Hverdag
      • Sødt
    • Frokost
      • Lette retter
      • Salater
      • Snacks og dips
    • Aftensmad
      • Fisk
      • Lam, okse- og svinekød
      • Pizza og Pasta
      • Vegetar
      • Vildt og Fugl
    • Brød
      • Knækbrød og Kiks
      • Sødt brød
    • Inspiration
      • Anmeldelser
      • Jul
      • Julie Karla
      • Karlas Nordic Baby
      • Rejser
    • Søde sager
      • Blandet Godt
      • Kager
      • Pandekager
      • Syltning
  • Kogebøger
  • Om Mig
  • Samarbejde
  • Presse
  • Rejseblog
  • Kontakt

Lækker dip med bagt blomkål

af Julie Karla februar 8, 2019
Skrevet af Julie Karla februar 8, 2019

Jeg lavede denne her opskrift på en super lækker dip med bagt blomkål i går til Mikkel og jeg. Vi fik rimelig hurtigt snacket den sammen med rugbrødschips til dagens første nyheder i fjerneren. Og selvom den er lavet på blomkål, hvilket aldrig bliver Mikkels yndlingsgrøntsag, var han rimelig hooked på denne her blomkålsdip, og skålen blev hurtigt tom.

laekker dip til gæster

Lækker dip med bagte ingredienser

Det der gør denne her dip så lækker og cremet er, at blomkålen bliver bagt og det samme med hvidløgene. Det giver sådan en sødlig smag, og tager noget af den bitterhed væk, der findes i blomkål. Når så det bagte blomkål og hvidløg bliver blendet med skyr og creme fraiche, får man sig altså den mest cremede dip.

Jeg har brugt skyr og creme fraiche i denne her opskrift, for det var jeg så heldig at have stående. Men du kan også sagtens bruge græsk yoghurt eller bare skyr, hvis du vil have en mere fedtfattig version. Men jeg kan nu godt lidt, at der er en smule fedme i, når det nu er en dip.

Brug blomkålsdippen til en masse andet

Nu kalder jeg det en dip, men du kan altså også vælge at kalde den for en slags spread, som man for eksempel kan smøre i sandwiches. Eller hvad med at smøre den på et stykke rugbrød og så komme skiveskårne kolde kartofler og purløg oven på? Ja tak! Eller du kan bruge den i pitabrød eller som dipping til ovnbagte kartofler. Der er mange muligheder, og jeg skal i hvert fald prøve dem, jeg lige har listet.

Og nu vi for alvor snakker om blomkål, så vil jeg da også lige linke til nogle af mine andre opskrifter, hvor blomkålen spiller en hovedrolle. Det er f.eks. mine opskrifter på:

  • Pastasauce lavet på blomkål
  • Speltotto med blomkål
  • Lasagne med linser og blomkålsbechamelsauce


laekker dip til chips


laekker dip til gæster
Udskriv
Lækker dip med bagt blomkål
Forb. tid
10 min
Tilb. tid
20 min
Samlet tid
30 min
 

En super cremet og anderledes lækker dip til f.eks. rugbrødschips

Ret: Appetizer, dip, Snack
Køkken: internationalt, vegetar
Antal: 4 personer
Forfatter: Julie Karla
Ingredienser
  • 1 mellemstort blomkålshoved (ca. 700 gr.)
  • 2 fed hvidløg
  • Olivenolie
  • 2 spsk skyr
  • 2 spsk creme faiche
  • 1 spsk citronsaft
  • 1 tsk agavesirup
  • 1/2 tsk salt
Sådan gør du
  1. Skær blomkålen ud i små buketter. Brug også den tykke hvide stilk i midten og skær den i tilsvarende stykker. Vend dem med olivenolie og læg dem på en bageplade. Kom også 3 fed hvidløg på med skal.

  2. Bag i ovnen ved 200 gr. i ca. 20-25 minutter. De skal være møre, men ikke blive for brune.

  3. Lad blomkålen køle lidt af og kom dem herefter i en foodprocessor. Pres de bagte hvidløg ud af skallen og kom også dem i foodprocessoren. Tilsæt skyr, creme fraiche, citronsaft og agavesirup og blend. Smag til med salt og blend videre.

  4. Når man har opnået den ønskede konsistens (det skal ligne lidt hummus, så tilsæt evt. mere skyr el. creme fraiche, hvis du synes, den er for tyk), hældes blomkålsdippen i en skål og serveres både lun eller kold.

jkjk

0 kommentar
0
FacebookPinterest
Julie Karla

Forrige indlæg
Gedeost bruschetta med løgpuré og mørt oksekød
Næste indlæg
Asiatiske wraps med kylling

Måske du også kan lide de her…

Pizza med salsiccia og grønkålspesto i min elektriske...

december 3, 2024

Confiteret hvidløg i olivenolie med bønner og salvie

januar 31, 2024

Perlecouscous opskrift – En cremet ret med svampe,...

januar 17, 2024

Paneret feta med ovnbagte balsamico cherrytomater

januar 15, 2024

Fransk løgsuppe pasta – alt i én gryde...

november 8, 2023

Madpandekager med cremede kantareller, æbler og Vesterhavsost

oktober 5, 2023

Artiskok opskrift – den bedste dip, du kommer...

september 1, 2023

Barbecue blomkål – nem hurtig hverdagsmad

maj 17, 2023

Fladbrød med brændenælder – over bål udenfor eller...

maj 1, 2023

Bagt camembert med tomater – den lækreste og...

marts 3, 2023

Skriv en kommentar… Slet svar

Opskrift Vurdering




Gem mit navn og email til næste gang jeg vil kommentere...

JULIE KARLA

 

JULIE KARLA

 

Juliekarla.dk er grønne opskrifter med masser af ideer til en skøn morgenmad, lækker frokost og aftensmad. Altid økologisk og naturlige råvarer! Læs mere her: Om mig

Populære opskrifter

  • 1

    Græskarlasagne med spinat og ricotta

    oktober 16, 2013
  • 2

    På cooking school i Thailand

    maj 3, 2014
  • 3

    Lækker pizza til morgenmad

    november 27, 2016
  • 4

    Stegt lange med purløgsolie, kapers og mandler

    juli 17, 2017
  • Facebook
  • Instagram
  • Youtube

Copyright © 2024 - Julie Karla - Sunde Opskrifter


Tilbage til toppen