Jeg lavede denne her opskrift på en super lækker dip med bagt blomkål i går til Mikkel og jeg. Vi fik rimelig hurtigt snacket den sammen med rugbrødschips til dagens første nyheder i fjerneren. Og selvom den er lavet på blomkål, hvilket aldrig bliver Mikkels yndlingsgrøntsag, var han rimelig hooked på denne her blomkålsdip, og skålen blev hurtigt tom.
Lækker dip med bagte ingredienser
Det der gør denne her dip så lækker og cremet er, at blomkålen bliver bagt og det samme med hvidløgene. Det giver sådan en sødlig smag, og tager noget af den bitterhed væk, der findes i blomkål. Når så det bagte blomkål og hvidløg bliver blendet med skyr og creme fraiche, får man sig altså den mest cremede dip.
Jeg har brugt skyr og creme fraiche i denne her opskrift, for det var jeg så heldig at have stående. Men du kan også sagtens bruge græsk yoghurt eller bare skyr, hvis du vil have en mere fedtfattig version. Men jeg kan nu godt lidt, at der er en smule fedme i, når det nu er en dip.
Brug blomkålsdippen til en masse andet
Nu kalder jeg det en dip, men du kan altså også vælge at kalde den for en slags spread, som man for eksempel kan smøre i sandwiches. Eller hvad med at smøre den på et stykke rugbrød og så komme skiveskårne kolde kartofler og purløg oven på? Ja tak! Eller du kan bruge den i pitabrød eller som dipping til ovnbagte kartofler. Der er mange muligheder, og jeg skal i hvert fald prøve dem, jeg lige har listet.
Og nu vi for alvor snakker om blomkål, så vil jeg da også lige linke til nogle af mine andre opskrifter, hvor blomkålen spiller en hovedrolle. Det er f.eks. mine opskrifter på:
En super cremet og anderledes lækker dip til f.eks. rugbrødschips
- 1 mellemstort blomkålshoved (ca. 700 gr.)
- 2 fed hvidløg
- Olivenolie
- 2 spsk skyr
- 2 spsk creme faiche
- 1 spsk citronsaft
- 1 tsk agavesirup
- 1/2 tsk salt
Skær blomkålen ud i små buketter. Brug også den tykke hvide stilk i midten og skær den i tilsvarende stykker. Vend dem med olivenolie og læg dem på en bageplade. Kom også 3 fed hvidløg på med skal.
Bag i ovnen ved 200 gr. i ca. 20-25 minutter. De skal være møre, men ikke blive for brune.
Lad blomkålen køle lidt af og kom dem herefter i en foodprocessor. Pres de bagte hvidløg ud af skallen og kom også dem i foodprocessoren. Tilsæt skyr, creme fraiche, citronsaft og agavesirup og blend. Smag til med salt og blend videre.
Når man har opnået den ønskede konsistens (det skal ligne lidt hummus, så tilsæt evt. mere skyr el. creme fraiche, hvis du synes, den er for tyk), hældes blomkålsdippen i en skål og serveres både lun eller kold.
jkjk