JulieKarla
  • Sunde Opskrifter
    • Morgenmad
      • Æg
      • Grød
      • Hverdag
      • Sødt
    • Frokost
      • Lette retter
      • Salater
      • Snacks og dips
    • Aftensmad
      • Fisk
      • Lam, okse- og svinekød
      • Pizza og Pasta
      • Vegetar
      • Vildt og Fugl
    • Brød
      • Knækbrød og Kiks
      • Sødt brød
    • Inspiration
      • Anmeldelser
      • Jul
      • Julie Karla
      • Karlas Nordic Baby
      • Rejser
    • Søde sager
      • Blandet Godt
      • Kager
      • Pandekager
      • Syltning
  • Kogebøger
  • Om Mig
  • Samarbejde
  • Presse
  • Rejseblog
  • Kontakt

JulieKarla

  • Sunde Opskrifter
    • Morgenmad
      • Æg
      • Grød
      • Hverdag
      • Sødt
    • Frokost
      • Lette retter
      • Salater
      • Snacks og dips
    • Aftensmad
      • Fisk
      • Lam, okse- og svinekød
      • Pizza og Pasta
      • Vegetar
      • Vildt og Fugl
    • Brød
      • Knækbrød og Kiks
      • Sødt brød
    • Inspiration
      • Anmeldelser
      • Jul
      • Julie Karla
      • Karlas Nordic Baby
      • Rejser
    • Søde sager
      • Blandet Godt
      • Kager
      • Pandekager
      • Syltning
  • Kogebøger
  • Om Mig
  • Samarbejde
  • Presse
  • Rejseblog
  • Kontakt

Lækker havregrød med ricotta og blåbær

af Julie Karla juni 24, 2016
Skrevet af Julie Karla juni 24, 2016

Her er mit bud på en super lækker havregrød, der vil gøre sig godt på weekendens morgenbord, eller når hverdagen skal begynde lidt ekstra sjovt.

Kombinationen af den let salte og fede ricotta, de friske blåbær og den søde akaciehonning er helt fantastisk, og det gør altså virkelig, at man føler, man spiser dessert til morgenmad, selvom det ‘bare’ er havregrød.

Lækker havregrød med ricotta og blåbær

Lækker havregrød med ricotta og blåbær
Udskriv
Lækker havregrød med ricotta og blåbær
Forb. tid
5 min
Tilb. tid
5 min
Samlet tid
5 min
 

Lækker havregrød med ricotta og blåbær er den perfekte start på dagen!

Ret: Morgenmad
Køkken: dansk, Nordisk køkken
Antal: 2 personer
Forfatter: Julie Karla
Ingredienser
  • 1 dl. fintvalsede havregryn
  • 1 dl. fintvalsede ruggryn
  • 2 dl. vand
  • 2 1/2 dl. mælk
  • 1 knivspids ren vaniljepulver
  • Lidt fintrevet citronskal
  • 4 spsk. ricotta
  • Blåbær
  • Akaciehonning
Sådan gør du
  1. Kom havregryn og ruggryn i en gryde med vand og mælk, samt vaniljepulver og citronskal.
  2. Lad grøden koge op under omrøring, og kog et par minutter.
  3. Tag grøden af varmen, når den er tyknet, og har opnået den rette grødkonsistens.
  4. Pynt havregrøden med skefulde ricotta, blåbær og hæld akaciehonning over. Lidt mynteblade på toppen er også lækkert.

Frisk appelsinsalat til morgenmad | www.juliekarla.dk

Lækker havregrød med citron og vanilje

Et lille tip er at tilsætte ren vaniljepulver og økologisk revet citronskal til din grød generelt, også når du ikke vælger at toppe den med ricotta, blåbær og akaciehonning. Det gir’ altså lige grøden det der ekstra touch. Er blevet helt vild med det, og gør det faktisk næsten hver gang, jeg laver grød efterhånden.

Noget andet jeg også ofte gør, når jeg laver havregrød er at rive noget frugt ned i grøden f.eks. pære, æble eller mose en banan. Jeg elsker også at komme kokos i som jeg f.eks. har gjort i denne havregrød opskrift, der smager lidt som en banankage!

Lækker havregrød med ricotta og blåbær

For lige at vende tilbage til kombinationen af ricotta og blåbær, så kommer jeg i tanke om et af de allerførste indlæg, jeg har lavet her på bloggen, snart 4 år tilbage, nemlig bruschetta med ricotta, blåbær og kanelsmør

Jeg erindrer klart, at det også var en lækker lille snack! Og hvor er det sjovt at se, hvordan min fotostil og styling har udviklet sig. Heldigvis kan man sige, der skulle jo også gerne være sket et eller andet på 4 år!

Lækker havregrød med ricotta og blåbær

0 kommentar
0
FacebookPinterest
Julie Karla

Forrige indlæg
Opskrift på frikadeller med kørvel
Næste indlæg
Boghvedegrød opskrift

Måske du også kan lide de her…

Fladbrød med brændenælder – over bål udenfor eller...

maj 1, 2023

Vegansk bananbrød med karamelsauce fra min bog Venindemad...

marts 14, 2023

Ristet boghvede med kanel, agavesirup og kokosolie –...

februar 24, 2023

Æbledessert med sesam og honning yoghurt

oktober 4, 2022

Havregrød med kokosmælk, blåbærkompot, yoghurt og mango –...

maj 25, 2022

Scones opskrift med hindbær, müsli og vaniljeyoghurt

marts 4, 2022

Semlor opskrift – bare i muffin udgave! Men...

januar 27, 2022

Omelet opskrift med grønkål og pære-sennepssalat

december 14, 2021

Baby romaine salat med basilikum chimichurri og pocheret...

december 7, 2021

Juleboller med varme krydderier og appelsinskal

december 6, 2021

Skriv en kommentar… Slet svar

Opskrift Vurdering




Gem mit navn og email til næste gang jeg vil kommentere...

JULIE KARLA

 

JULIE KARLA

 

Juliekarla.dk er grønne opskrifter med masser af ideer til en skøn morgenmad, lækker frokost og aftensmad. Altid økologisk og naturlige råvarer! Læs mere her: Om mig

Populære opskrifter

  • 1

    Græskarlasagne med spinat og ricotta

    oktober 16, 2013
  • 2

    På cooking school i Thailand

    maj 3, 2014
  • 3

    Lækker pizza til morgenmad

    november 27, 2016
  • 4

    Verdens bedste scrambled eggs opskrift

    oktober 5, 2018
  • Facebook
  • Instagram
  • Youtube

Copyright © 2024 - Julie Karla - Sunde Opskrifter


Tilbage til toppen