Kan I huske, jeg snakkede om i forrige indlæg, at jeg fik min kylling til at strække ret langt over flere dage. Bl.a. til at lave denne her opturs kyllingesalat! En super lækker kyllingesalat, som i den grad kan tage pladsen som den seriøst bedste! Jeg er vild med den, og hvorfor så det?…
Lækker kyllingesalat med…
Fordi en god øko mayo møder den cremede græske yoghurt. Kapers møder dijon sennep og citronskal afrunder det hele. Yes, så poetisk kan det siges. Jeg er vild med det, eller har jeg ikke allerede sagt det.
Nå, hvorom alting er, så kom denne her cremede salat ovenpå noget opturs surdejsbrød fra et lille nyt mikrobageri på Refshaleøen kaldet Lille Bakery. Et stenkast fra Mikkels firma og min urbane have, så der skal jeg nok få lagt nogle kroner! Seriøst det var et godt brød, og gør selvfølgelig hele spiseoplevelsen med denne her kyllingesalat endnu bedre. Og tjek lige deres hjemmelavede doughnuts ud, hvis du nogensinde kommer forbi. OMG
Og så risotto i aften!
Og ja, så står den på risotto i aften med hvad køleskabet har at byde på af grøntsager. Det er faktisk ret tit, at jeg laver en risotto med grøntsagsrester eller bare frosne ærter fra fryseren. For Nord er vild med risotto. Jeg tror, han tror, det er en slags risengrød. Og jeg elsker det simpelthen, og så tager det ikke mere end en halv times tid, mens han f.eks. sidder og ser Paw Patrol. Det er faktisk helt meditationsagtigt for mig at stå og røre rundt i en risotto. Kan anbefales.
Måske nok verdens bedste kyllingesalat, hvis jeg selv skal sige det. Er helt afhængig af denne her salat til frokost eller aftensmad.
- 150 gr plukket, kogt kyllingekød
- 2 spsk mayonnaise
- 2 spsk græsk yoghurt
- 1 1/2 tsk dijonsennep
- fintrevet citronskal efter smag
- 2 tsk kapers
- salt
- peber
- 2 skiver lækkert surdejsbrød eller rugbrød
Rør dressingen sammen. Kom mayonnaise en skål med græsk yoghurt og dijon og smag til med citronskal, salt og peber.
Kom kapers i og anret kyllingesalaten på 2 skiver lækkert brød. Og nyd!