JulieKarla
  • Sunde Opskrifter
    • Morgenmad
      • Æg
      • Grød
      • Hverdag
      • Sødt
    • Frokost
      • Lette retter
      • Salater
      • Snacks og dips
    • Aftensmad
      • Fisk
      • Lam, okse- og svinekød
      • Pizza og Pasta
      • Vegetar
      • Vildt og Fugl
    • Brød
      • Knækbrød og Kiks
      • Sødt brød
    • Inspiration
      • Anmeldelser
      • Jul
      • Julie Karla
      • Karlas Nordic Baby
      • Rejser
    • Søde sager
      • Blandet Godt
      • Kager
      • Pandekager
      • Syltning
  • Kogebøger
  • Om Mig
  • Samarbejde
  • Presse
  • Rejseblog
  • Kontakt

JulieKarla

  • Sunde Opskrifter
    • Morgenmad
      • Æg
      • Grød
      • Hverdag
      • Sødt
    • Frokost
      • Lette retter
      • Salater
      • Snacks og dips
    • Aftensmad
      • Fisk
      • Lam, okse- og svinekød
      • Pizza og Pasta
      • Vegetar
      • Vildt og Fugl
    • Brød
      • Knækbrød og Kiks
      • Sødt brød
    • Inspiration
      • Anmeldelser
      • Jul
      • Julie Karla
      • Karlas Nordic Baby
      • Rejser
    • Søde sager
      • Blandet Godt
      • Kager
      • Pandekager
      • Syltning
  • Kogebøger
  • Om Mig
  • Samarbejde
  • Presse
  • Rejseblog
  • Kontakt

Lækker pizza til morgenmad

af Julie Karla november 27, 2016
Skrevet af Julie Karla november 27, 2016

Lavede mig lige en lækker pizza med peanutbutter, banan og mørk chokolade til morgenmad i går! Ih, det smagte godt, og var en sjov og anderledes morgenmad, der både blev godkendt af Mikkel og Nord, der dog nøjedes med lidt af skorperne til at gufle på og banan.

Lækker pizza til morgenmad

Lækker pizza til morgenmad
Udskriv
Lækker pizza til morgenmad
Forb. tid
1 t 30 min
Tilb. tid
20 min
Samlet tid
1 t 50 min
 
Lækker pizza til morgenmad med peanutbutter og banan - så blir' det ikke bedre...
Ret: Dessert, Morgenmad, pizza
Antal: 1 + 1 ekstra pizzabund
Forfatter: Julie Karla
Ingredienser
  • 2,5 dl vand
  • 20 g gær
  • 1 tsk sukker
  • 1/2 tsk salt
  • 1 spsk olivenolie
  • 1 dl fuldkornsdurummel
  • ca. 300 g hvedemel
  • 2 stk bananer
  • Peanutbutter
  • Mørk chokolade 70 %
  • Kanel
Sådan gør du
  1. Smuldr gæret i vand og rør rundt. Tilsæt sukker, salt og olivenolie.
  2. Tilsæt durummelet og rør rundt.
  3. Kom hvedemelet i, og hæld dejen ud på et meldrysset bord. Ælt dejen grundigt med hænderne.
  4. Læg dejen tilbage i skålen og lad den hæve under et viskestykke i ca. 1 time.
  5. Del den færdighævede dej i to. Rul dem ud. Lav først morgenmadspizzaen, og brug evt. bagefter den anden pizzabund til aftensmaden.
  6. Smør peanutbutter forsigtigt ud på pizzabunden. Skær skiver af to bananer og fordel dem ud på bunden. Drys med kanel og bag pizzaen i ovnen ved 200 gr. i ca. 15-20 minutter, eller indtil den er færdigbagt.
  7. Hak chokoladen groft og drys den over den varme færdigbagte pizza. Servér med det samme. Drys evt. også raw kakaonibs over.

Lækker pizza med det bedste match

Det er vist de færreste, der er i tvivl om, at peanutterbutter og banan er det bedste match. Og der sker altså også noget helt særligt, når de to ting kommer i ovnen og smelter sammen. Mums. Og når man så topper med mørk, mørk chokolade, ja så synger fuglene sgu’!

Lækker pizza til morgenmad

Denne her opskrift rækker til 2 pizzabunde. Og det er egentlig med vilje, for i går formiddags lavede jeg nemlig også pizzaen til aftensmad med det samme. Så skulle jeg ikke stå at lave mad igen om aftenen. Og det blev til en pizza med rødbede, gedeost og tahin, som også smagte skønt. Og den opskrift får du om ikke så længe.

Du kan også vælge at bage den anden pizzabund uden fyld i lidt kortere tid og fryse den ned. Så har du en klar pizzabund til en travl hverdag, som bare lige skal toppes med dit yndlingsfyld. Du kan selvfølgelig også fryse den ned ubagt, så læg den da imellem bagepapir og pak den godt ind.

Lækker pizza til morgenmad

Lækker pizza til morgenmad

4 kommentarer
1
FacebookPinterest
Julie Karla

Forrige indlæg
Rodfrugter i ovn med rørt feta
Næste indlæg
Pizza med gedeost, tahin og rødbede

Måske du også kan lide de her…

Pizza med salsiccia og grønkålspesto i min elektriske...

december 3, 2024

Påskekage med påskeæg – med smag af citron...

marts 19, 2024

Perlecouscous opskrift – En cremet ret med svampe,...

januar 17, 2024

Semlor med marcipan og flødeskum – den klassiske...

januar 13, 2024

Æble gløgg uden alkohol med vidunderlige julekrydderier

december 5, 2023

Lussekatter eller lussebullar – de klassiske svenske julebrød...

november 23, 2023

Fransk løgsuppe pasta – alt i én gryde...

november 8, 2023

Hyldeblomstsaft opskrift – Én af sommerens bedste opskrifter

juni 19, 2023

Fladbrød med brændenælder – over bål udenfor eller...

maj 1, 2023

Vegansk bananbrød med karamelsauce fra min bog Venindemad...

marts 14, 2023

4 kommentarer

Karina september 5, 2020 - 9:20 am

Hvor meget gær?

Reply
Julie Karla september 7, 2020 - 8:32 am

Åh beklager, 20 g gær, det er tilføjet.

Reply
Martin juli 17, 2024 - 1:43 am

Hejsa

Hvor meget peanutbutter bruger du ca. til sådan en pizza? Og hvor meget chokolade?

Reply
Julie Karla juli 17, 2024 - 5:09 am

Til én pizza ca. 3-4 spsk og 50 g chokolade. Bemærk den giver to pizzabunde, så opbevar evt den anden på køl til aften eller lav to morgenmadspizzaer 🥰

Reply

Skriv en kommentar… Slet svar

Opskrift Vurdering




Gem mit navn og email til næste gang jeg vil kommentere...

JULIE KARLA

 

JULIE KARLA

 

Juliekarla.dk er grønne opskrifter med masser af ideer til en skøn morgenmad, lækker frokost og aftensmad. Altid økologisk og naturlige råvarer! Læs mere her: Om mig

Populære opskrifter

  • 1

    Græskarlasagne med spinat og ricotta

    oktober 16, 2013
  • 2

    På cooking school i Thailand

    maj 3, 2014
  • 3

    Lækker pizza til morgenmad

    november 27, 2016
  • 4

    Verdens bedste scrambled eggs opskrift

    oktober 5, 2018
  • Facebook
  • Instagram
  • Youtube

Copyright © 2024 - Julie Karla - Sunde Opskrifter


Tilbage til toppen